Carane Mbangun Merek Asli

Carane Mbangun Merek Asli

Guru marketing terkemuka ing donya nyatakake kanthi cara sing beda-beda, nanging kabeh setuju yen pasar saiki wis mateng karo teori, kasus, lan crita sukses sing dipusatake ing merek manungsa. Tembung kunci ing pasar sing berkembang iki yaiku marketing asli lan merek manungsas.

Beda Generasi: Siji Swara

Philip Kotler, salah siji saka Grand Old Men marketing, dubs fenomena 3.0 MarketingIng bukune kanthi jeneng sing padha, dheweke nuduhake manajer marketing lan komunikator sing duwe "kemampuan kanggo ngrasakake rasa kuwatir lan kepinginan manungsa."

Swara generasi mudha yaiku guru komunikasi Seth Godin, sing nyatakake yen "Kita ora pengin spam maneh karo informasi babagan produk utawa layanan. Kita pengin ngrasakake sambungan kasebut. Dadi manungsa mung siji-sijine cara kanggo menang." Ing model bunder emas sing misuwur lan TED Talks, Simon Sinek nuduhake yen ing kok ing ngendi perusahaan didegake kudu kuwat, supaya perusahaan bisa adol produk apa wae saka platform iki.

Sanajan beda generasi lan titik wiwitan, para profesional pemasaran sing duwe bakat iki kabeh ngomong babagan perkara sing padha: Merk Manungsa.

Ora ana sing anyar. Ora anyar kanggo perusahaan golek keaslian - lan dudu anyar kanggo perusahaan fokus ing ngrungokake panampa lan ngakoni kesalahane tinimbang mbuwang kabeh wektu kanggo ngyakinake lan ngrayu para pelanggan.

Owah-owahan paradigma bisa dideleng ing panliten kayata Skor Daya Merek Lippincott-LinkedIn, sing mbuktekake manawa pendekatan sing luwih pribadi, rawan, lan manungsa kanggo komunikasi lan branding ditampa kanthi apik dening klien. Riset wis nuduhake yen konsumen wis ngluwihi prediksi sing ditemtokake dening para ahli, nggawe marketing manungsa minangka cara sing ora bisa dipungkiri.

Pitakonan iki: Apa merek sampeyan bisa terus?

Merk Manungsa

Pemasaran asli ora mung metu saka hawa tipis. Macem-macem gerakan lan tren wis menehi inspirasi sajrone pirang-pirang taun, kayata transparansi hiper, nggawe bareng, sumber terbuka, crowdsourcing, merek sinau, anti-branding, lsp.

Nanging rong perkara sing nyebabake owah-owahan paradigma pemasaran bebarengan:

1. Pemasaran asli minangka ekspresi gerakan - dudu merek

Fenomena kasebut dipusatake ing perusahaan, liwat karya sadar lan konsisten babagan kapribaden lan responsif, dadi gerakan sing sehat tinimbang merek sing rata.

Logo Merek PepsiCo Toddy

Njupuk Toddy Brasil Pepsi kampanye minangka conto: 

Ing Brazil, dodolan kanggo Toddy ngombe coklat wis wiwit stagnate lan pasar wiwit nuntut soko anyar. Pepsi wis duwe maskot, sing dikagumi ing tingkat sing entheng, utamane dening konsumen sing luwih enom. Dheweke nganggep dheweke lucu lan nyenengake, mula kita bisa ngerteni maskot merek.

Pepsi metu ing awak lan nggawe maskot minangka juru bicara kanggo gerakan eksternal. Pepsi wis nemtokake gerakan sing kuat ing media sosial. Sawetara organisasi lan individu nindakake gerakan iki, fokus ing prevalensi pernyataan tanpa tumindak. Gerakan kasebut fokus ing negara sing ditondoi dening korupsi uga janji sing ora ana lan kosong.

Pepsi nyaranake supaya generasi mudha nggunakake inisiatif dialog online kanggo nggawe statement saka maskot. moo saben-saben janji kosong dirungokake - lan kampanye kasebut sukses.

Ora suwe, moo amarga sinonim karo ngethok omong kosong. Generasi mudha ngleksanakake moo-pesen ing obrolan, online lan offline. Tiba-tiba, Toddy dadi bagian saka tren. Penjualan produk kasebut mundhak lan Pepsi ngowahi merek dadi gerakan.

2. A shift saka customer kanggo fokus manungsa

Tinimbang fokus ing cara kanggo ngyakinake panampa, kayata kampanye, strategi, spin, lan liya-liyane, marketing bakal luwih fokus kanggo nemokake sebabe wong tuku. Ing mangsa ngarep, iki bakal dadi titik wiwitan kanggo pangembangan produk.

Iki minangka bagean saka alesan kenapa marketing asli babagan wong (dudu pelanggan) lan kabutuhan sing paling dhasar. Kabutuhan kasebut kalebu:

  • Dirungokake
  • Rumangsa dimangerteni
  • Nggoleki makna
  • Nuduhake pribadine

Conto aspek kaloro saka owah-owahan paradigma iki bisa dideleng ing rantai Dominos Amerika.

Ing wiwitan noughties, Dominos ana ing geni kanggo kualitas pangan, kepuasan buruh, lan kesenengan buruh. Tinimbang dadi defensif lan ngluncurake kampanye kanggo gawe uwong yakin para pelanggan sing ngelawan, Dominos milih ngetrapake strategi krisis sing andhap asor lan responsif. Dominos dilengkapi sawetara kothak pizza karo kode QR, njaluk pelanggan kanggo mindhai kode lan nggawa menyang Twitter kanggo mratelakake panemume.

Iki minangka strategi sing sukses, amarga kabeh wong rumangsa kudu dirungokake lan dimangerteni.  

Strategi kasebut ngasilake akeh data sing digunakake dening perusahaan kanthi macem-macem cara:

Domino ing Times Square
kredit: Company Fast

  • Minangka bagéan saka marketing internal lan care pegawe, Dominos nyiyapake layar komputer ing wilayah ngendi pizza kang diprodhuksi kanggo nyedhiyani baker karo umpan balik nyata-wektu. Iki kanthi efektif nyepetake jurang antarane karyawan lan pelanggan.

Kampanye kasebut ngasilake 80,000 pengikut Twitter ing sangisore sasi. Asil liyane kalebu spike ing manungsa waé PR, Tambah ing kepuasan buruh, nambah kabeh-mubeng ing ajining diri saka merek, lan Tambah ing kamanungsan. Iki minangka marketing asli sing paling apik!

Pemasaran Sing Janji Cukup Cukup

Ana akeh conto apik saka perusahaan mbukak mata kanggo keuntungan saka marketing asli. Asil kasebut yaiku crita sukses sing ditindakake dening kampanye unik sing cocog karo klien.

Ing perusahaan MarTech JumpStory kita wis spesialis ing curating stock foto & video asli, supaya sampeyan ora kudu nggunakake kabeh cheesy-looking gedhe-gedhe sing metu ana. Kita nggunakake AI kanggo nyisihake kabeh konten sing ora asli, lan fokus ing rong tembung kunci sing uga dadi inti saka marketing asli: kamanungsan & kepribadian.

Kasus kasebut dimaksudake kanggo menehi inspirasi kanggo nggawe transisi dadi merek sing luwih responsif lan manungsa - lan kanthi transisi iki, entuk keuntungan ekonomi ing dalan.

Kamanungsan

Sawijining rantai ritel Amerika diobong amarga asring kehabisan produk sing paling populer. Nanggepi kritik kasebut, perusahaan ngluncurake slogan anyar - lan kanthi pola pikir anyar: Yen ana ing saham, kita duwe. Ironi-inti-inti iki duwe pengaruh positif marang adol lan reputasi merek.

Ing negarane Gusti Allah, sampeyan bisa nemokake rantai restoran Cina sing ngiklanake slogan kasebut Panganan asli. Inggris miskin. Saliyane humor lan ironi iki, garis pukulan kasebut nyatakake masalah klasik ing industri restoran. Kanggo pelanggan sing nggoleki keasliane, salah sawijining perkara sing paling awon sing bisa kedadeyan yaiku menyang restoran Italia mung dilayani dening server Denmark kanthi lengkap. Sing dikarepake yaiku kaendahan swarthy kanggo ngladeni pizza kanthi semangat.

Ing tangan liyane, kita pengin bisa ngerti saben tembung ing menu lan komunikasi apik karo Staff. Iki kadhangkala mbuktekaken angel yen keaslian minangka prioritas kita. Rantai Tionghoa nyatakake dilema sing tepat iki lan njupuk pendirian babagan perkara kasebut.

Kaloro kasus kasebut minangka conto fenomena kasebut Trenwatching Dubs cacat. Tembung kasebut minangka portmanteau saka tembung apik tenan lan cacat. Kanthi cara sing padha karo kampanye Dove's Real Beauty, loro kasus Amerika iki nuduhake yen sampeyan bisa njelajah kamanungsan lan ing wektu sing padha mbatesi janji sampeyan mung sing bisa ditindakake. Nyatane, ranté iki meh janji kurang saka sing ditawakake.

Kepribadian

Ing teori, kabeh merek duwe kapribaden sing unik, kanthi cara sing padha karo manungsa. Kasunyatan tetep sawetara kapribaden luwih narik kawigaten tinimbang liyane. Sawetara ngadeg kanthi cara sing positif lan radikal. Ing sawetara kasus, kita bisa nemtokake alesan sing tepat lan ing liyane, misale jek ora bisa digayuh.

Ing jagad marketing, ana sawetara conto fenomena iki. Ajaib Whip stands metu karo sawijining Kita Ora Kanggo Kabeh crita; Inocent Drinks misuwur amarga humor lan jujur. Conto kepribadian iki yaiku teks sing bisa ditemokake ing sisih ngisor mayoritas karton jus, sing maca: Mungkasi ndeleng ngisorku.

Ing AS, umume wong ngerti babagan kasus Southwest Airlines. Perusahaan wis ngetrapake kabijakan sing nyatakake, manawa ora ana pengumuman keamanan sing padha. Bukak YouTube lan deleng conto pramugari enom sing ngetutake prosedur keamanan ing pesawat. Wigati carane pendekatan iki praktis ditemoni kanthi standing ovation.

Ngembangake lan Ngukur Kemanusiaan

Kamanungsan minangka salah sawijining ciri sing nduweni daya kanggo mindhah pelanggan, produk, lan simpati. Iku pancene kebayar mati ing kabeh paramèter tengen.

Supaya manungsa bisa mbayar, kudu digunakake kanthi cara sing terstruktur lan berorientasi tujuan. Iki mbantu ngenali wilayah sing dibutuhake pangowahan lan menehi dorongan pungkasan kanggo miwiti proses kasebut.

Salah siji cara sing paling apik kanggo njaluk karya iki liwat papat pitakonan iki:

  • Kepiye carane bisa ngrungokake luwih banter?
  • Napa merek kita ana?
  • Apa sing ndadekake merek kita manungsa?
  • Apa merek kita duwe karakter?

Adhedhasar refleksi lan diskusi sing dipusatake ing pitakonan kasebut, sampeyan bisa nyilem menyang macem-macem parameter lan proses umpan balik sing nggawe strategi, platform, lan komunikasi manungsa. Good luck lan elinga kanggo seneng-seneng ing dalan. 

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.