Pandhuan Ultimate kanggo Nggawe Strategi Pemasaran Digital

Strategi Pemasaran

Sithik banget sing percaya yen efektif strategi marketing bisa nyuda biaya kampanye pemasaran kanthi nganti 70%. Lan ora kudu melu spesialis. Ing artikel iki, sampeyan bakal sinau babagan nggawe riset pasar dhewe, priksa pesaing lan goleki apa sing dikarepake para pamirsa.

Strategi sing cerdas bisa uga nyuda biaya pemasaran saka 5 yuta dolar nganti 1-2 yuta. Iki dudu sing mewah, iki minangka praktik sing wis dawa. Mangkene langkah-langkah sing dibutuhake kanggo nggawe rencana pemasaran sing kuwat: nggawe kerangka teoretis (panelitian riset analitis, ahli rapat), nggawe kit pemasaran (analisis pasar lan pamirsa) lan milih saluran promosi sing efisien.

Siap: Rasakake Volume Pasar lan daya tarik

Riset pasar perlu kanggo ngira daya saing, bathi lan kapasitas pasar. Bisa ditindakake liwat sumber terbuka sing nampilake publikasi media uga laporan keuangan perusahaan lan rilis pers sing diterbitake ing Internet. Biasane butuh luwih saka rong minggu kanggo nggoleki framework teori. Mangkono, cukupake cukup wektu kanggo ngrampungake.

Contone, yen sampeyan wis mutusake miwiti bisnis kembang, kayata mbukak toko lan nyedhiyakake layanan pangiriman, luwih becik sampeyan maneh Pasar Kembang ing New York City laporan sing nuduhake statistik pasar lan prospek sejarah sawetara taun sabanjure. Kajaba iku, sampeyan kudu browsing Internet kanggo sinau kapasitas ceruk sing ana ing kutha utawa wilayah sampeyan. Waspada khusus babagan transaksi paling anyar lan reshuffle pasar (kayata, njupuk alih perusahaan cilik dening sing gedhe; metu saka bisnis liwat luwih saka siji perusahaan sewengi; seger pesaing, lsp.) uga editorial lan artikel sing ana gandhengane karo topik ing media bisnis kayata, Kembang Bangsa: Kepiye Cara Nggawe Kembang Bisnis ing New York City.

Interaksi kanthi pasuryan karo ahli, spesialis rapat lan pangembang uga minangka sumber informasi bisnis sing migunani banget.

Sapa Pesaing Sampeyan?

Njawab pitakon iki mbutuhake pinemu sing substansial. Lan pendekatan catch-as-catch-can paling apik.

Umpamane sampeyan pengin mbukak penawaran e-store lan ngirim bantal lan kasur ultra-kenyamanan (minangka wektune mandheg nandhang insomnia kasebut). Mesthine, sampeyan wis nate survey babagan topik kasebut, sinaoni kabeh jinis kasur lan ngerti manawa model hibrida duwe fitur ortopedi paling apik sing nggabungake mata air lan ngisi busa. Cekakipun, produk wonten.

Saiki wayahe njelajah kanthi lengkap apa sing ditawakake para pesaing lan kepiye sampeyan bisa tampil. Yen sampeyan bakal nganalisa pesaing, sampeyan kudu nemtokake kritéria analisis sing solid sing bakal mbentuk telusuran, nggampangake survey lan mbantu sampeyan mbenerake kesimpulan adhedhasar asil sing dipikolehi. Contone, kanggo toko bantal lan kasur sampeyan wis mutusake nyathet kasunyatan penting ing ngisor iki:

  • Dhaptar pesaing. Pasar ora homogen. Mangkono, mbutuhake perhatian khusus.

Priksa manawa sampeyan wis cukup ngerti babagan pimpinan industri barang turu uga jaringan toko ortopedi lan pemain lokal. Aja lali karo pesaing sing ora langsung, kayata ritel, toko elektronik lan papan sing adol barang turu. Sampeyan bisa uga ora prelu mriksa kabeh, pilih sing paling relevan lan lebokake ing dhaptar cendhak.

  • Dhaptar produk (bantal, kasur, aksesoris, barang eksklusif) lan kualitase.
  • Kategori rega lan, mula, niche sing dikuasai para pesaing.
  • Posisi lan USP (apa kaluwihan sing diarani pesaing sampeyan).
  • Pemasaran konten (kiriman ing macem-macem blog, mailing, publikasi media sosial, lan iklan video).

Sampeyan bisa uga nggawe tabel Excel kanggo nyimpen lan mbandhingake informasi sing wis ditemokake. Gumantung saka jinis pasar lan target kriteria kasebut, kriteria kasebut mesthi beda-beda, nanging bakal ana gandhengane karo sesambungane telung aspek - produk (USP, rega, corong penjualan), pemasaran (posisi, komunikasi, konten blog, SMM, PR, pemicu strategi) lan target pamirsa. Penting, kanggo elinga, yen sing pertama kudu digandhengake karo target pamirsa. Mangkono, tansah waspada karo sapa sing dadi pemasarane para pesaing sampeyan. Babagan pasar turu sing sehat, sampeyan bakal langsung sok dong mirsani babagan wacana kanggo adol kasur kualitas premium kanggo pria lan wanita umur 20 nganti 35 taun beda karo sing menehi bantal kanggo wanita hamil.

Kaping kalih, analisis apa wae kudu nggawa asil. Yen ora, yen sampeyan suwene nglangi ing samodra informasi, sampeyan bisa pungkasane kelem amarga badai sing ora dikarepake. Mula, disaranake sampeyan nggunakake sawetara cara gampang kanggo nggambarake informasi sing disimpen ing file Excel.

Opsi 1: Nggawe laporan 1 kaca ing saben pesaing utawa 1-pager.

Kita ora nyebut kriteria analisis apa-apa, amarga saiki kita mbutuhake banget. Gawe presentasi 1-slide ing saben pesaing, rangkuman informasi babagan pemain uga babagan kriteria sing paling penting miturut pendapat sampeyan.

1-pager ora kudu nempuh aturan 1 kaca. Tujuane yaiku pungkasane entuk representasi sing jelas lan gampang kanggo informasi sing kasedhiya.

Pilihan 2: Nggawe peta posisi pemain

Ana sawetara cara kanggo njupuk. Contone, sampeyan bisa nggunakake Template Excel Analisis Pesaing SWOT ing endi sampeyan bakal nemtokake kaluwihan inti saka pesaing, kekuwatan lan kekurangane, kemungkinan tuwuh lan risiko. Nggambar peta visual utawa matriks kanthi sumbu X lan Y minangka cara paling gampang lan grafis kanggo mujudake iki. Selehake ing salah sawijining sumbu para pamirsa (kayata, pasar massal lan segmen premium, pamula lan profesional), lan temtokake sarana komunikasi (rasional vs. emosional) sing ana utawa kayata keanehan produk (kayata, derajat produk kerumitan / kesederhanaan, kemungkinan risiko, fokus asil utawa fokus kualitas, lsp).

Kriteria bisa beda. Nanging mesthine kudu lengkap lan ora tumpang tindih, mula kesimpulan sampeyan bakal bener dhasar. Kajaba iku, kita saranake supaya ngetutake pendekatan klasik para pamirsa lan pamisahan karakteristik produk.

Apa sing sampeyan lakoni yen kurang informasi?

Aja mung matesi analisis situs web, pendekatan pemasaran, omzet lan tagihan rata-rata. Luwih luwih sinau, kayata program loyalitas. Kepiye carane sampeyan nindakake iki? Babagan wirausaha turu, sampeyan bisa uga golek klub penyayang turu sing apik, gabung lan coba kepiye cara nggawe ide babagan turu sing apik ing antarane para pamirsa lan menehi tuku sing murah. Yen sampeyan kasengsem, umpamane, ing ngirim sushi, sampeyan bisa tuku saka pemain pasar liyane lan sinau apa sing ditawakake, kayata Download app lan entuk diskon or Tuku set sushi gedhe lan golek ngombe kanthi gratis, kajaba kampanye media sosial.

Sugeng rawuh! Saiki sampeyan wis ngerti cara nggunakake panuku rahasia pendekatan kanggo ngerteni, paling ora, babagan rong prekara:

  1. Pengalaman pesaing sampeyan (kalebu kegiatan kanggo entuk kasetyan klien) uga 
  2. Kebijakan rega lan penawaran sing paling anyar.

Mangkene conto (saka pengalaman kita dhewe) babagan pendekatan pembeli rahasia kanthi tumindak:

  • Pertukaran berorientasi Eropa kanggo para blogger lan pengiklan nuntut kita kanggo riset model bisnis para pesaing ing AS, Inggris Raya, lan Australia. Analisis umum situs web, aplikasi, publikasi media, saran lan komentar ora ngasilake asil sing dikarepake ing babagan produk b2b kanggo merek. Mula, kita ngrancang skenario klien rahasia (apa produk lan pamirsa, apa sing diarepake saka interaksi karo blogger, apa periode wektu lan anggaran) lan miwiti interaksi langsung karo manajer akun platform asing sing gegandhengan. Kontak sing pertama bisa ngasilake asil sing apik. Contone, kita ngerti sawetara rincian sadurunge sing ora dingerteni babagan kahanan kerjasama sing ditemtokake dening para blogger lan proses kerja dhewe uga babagan kabijakan rega lan biaya tambahan kanggo biaya transaksi internasional. Kita uga duwe presentasi liwat email babagan produk lan akses demo menyang platform. Apa gunane? Nggih Apa rumit? Ora cukup. Mesthi wae butuh gaweyan nanging ora ana katrampilan khusus.

Temokake Saluran Promosi Pesaing

Nemtokake saluran promosi sing paling apik gampang liwat platform kayata SimilarWeb, Alexa Internet lan liya-liyane layanan sing padha sing nawakake informasi babagan volume lalu lintas situs web.

Apa gerakane sampeyan? Dolan maring SimilarWeb.com lan delengen Lalu Lintas, banjur bukak matur nuwun / halaman sukses lan liya-liyane. Kajaba, kita bisa nemokake, contone, / cart /, lan liya-liyane. Mesthi ana papan kanggo kesalahan, nanging mesthine tunggal metu.

Ngerti Pelanggan Target Sampeyan

Saiki sampeyan wis ngerti sapa pesaing sampeyan, saiki wayahe nggawe akrab karo target pamirsa.

Kajaba sinau babagan para pesaing, analisis sumber terbuka mbantu ngerti swasana lan kabutuhane para pamirsa saiki. Coba wenehi komentar pangguna ing media sosial, situs web lan Youtube. Sampeyan bisa nggunakake Google Adwords kanggo nggoleki blogger sing relevan karo pamirsa. Aja lali uga rutin ndeleng topik sing gegandhengan karo topik.

Ayo dadi nganggep manawa layanan perawatan gigi lan kecantikan mewah isih akeh dibahas ing Internet. Analisis sing kasebut ing ndhuwur uga bakal ngenalake sampeyan panjaluk lan rasa wedi sing ora dikatutake ing jagad. Umume, sampeyan pengin mbukak klinik gigi. Waca kabeh komentar babagan pesaing sampeyan. Adhedhasar keluhan pelanggan lan komentar negatif sampeyan bakal bisa ngerti babagan motif pangaribawa pilihan para pamirsa. 

Salajengipun, nglumpukake kabeh rasa wedi pelanggan sing ngilangi kepinginan kanggo tuku sampeyan bisa nggawe posisi sing cukup kuat, nggawe slogan lan nulis artikel asli kanggo pariwara.

Segmenting lan Target Target

Sapa target pamirsa sampeyan? Wangsulan sing ora ditrapake kanggo pitakonan yaiku rute langsung kanggo ngrampungake masalah pemasaran lan penjualan. Segmentasi pasar kudu tepat sabisa. Survei khusus (ditindakake dening bisnis sing gegandhengan karo teknologi, kayata Think with Google platform, utawa firma konsultasi, kayata McKinsey, Accenture, Pwc, utawa entitas riset, kayata Nielsen, Gfk), publikasi media bisnis uga forum, blog lan analisis media sosial bakal nggampangake nemokake preferensi klien lan prilaku online.

Dadi, ngerti pelanggan bakal mbantu sampeyan milih saluran promosi sing bener lan jinis pariwara sing pas. Yen sampeyan wis ngluncurake toko e-barang kanggo bayi, langsung lunga menyang Instagram. Para ibu nggunakake langganan blogger populer lan ngrungokake panemu. Kajaba iku, minangka saluran sing produktif kanggo promosi layanan barang, kecantikan, reresik, lan panganan sing ramah alam, lsp. Nanging yen sampeyan duwe toko pet mbukak, aja nganti lali pariwara ruangan ing cedhak taman, taman bermain segawon lan pusat dokter hewan.

Aja lali babagan kabijakan rega. Yen sampeyan mung milih sampeyan minangka panyedhiya kelas ekonomi utawa layanan VIP, mula sampeyan matesi ing babagan pamirsa.

Posisi Produk utawa Layanan

Nggawe strategi komunikasi bisnis sing kuat minangka target utama riset pesaing lan pamirsa. Kanthi tembung liyane, ing pungkasan sampeyan kudu nggawe manawa sampeyan tampil, narik kawigaten para pelanggan lan ngomongake basane.

Kanthi elmu anyar, aja ragu-ragu nggunakake peta komunikasi sing nggambarake kaya ing ngisor iki:

  1. Misi / target lan tugas strategis sampeyan (bisnis KPI).
  2. Keuntungan utama sampeyan lan ringkesan ringkes babagan regane produk utawa layanan sing ditawakake para pelanggan ora kaya para pesaing.
  3. Nyebutake kabutuhan lan rasa nyeri sing tepat kanggo para pamirsa sing sampeyan hadapi (yen sampeyan duwe sawetara segmen, coba wenehake kanggo saben wong).
  4. Pungkasan, jelasake rasa posisi sampeyan liwat nilai, keanehan produk lan makna menyang saben segmen sampeyan. Aja lali sebutno sebabe pelanggan kudu dipercaya karo produk sampeyan (umpamane, sampeyan duwe umpan balik sing apik saka klien pertama utawa sampeyan kerja bareng karo mitra sing terkenal).

Piranti kanggo Promosi Efektif

Nalika milih alat pemasaran, sampeyan kudu menehi pilihan karo macem-macem pilihan online utawa online. Ayo kelingan sing paling umum lan efektif.

  1. Reviewing Umpan Balik - Kaping pisanan, sampeyan kudu menehi tanggapan marang klien kanthi cepet. Sampeyan kurang saka sedinane kanggo njawab ing situs web lan udakara 10-15 menit ing media sosial. Ningkatake jumlah saran uga kualitase uga penting. Nalika browsing Internet kanggo produk utawa layanan kasebut, pangguna langsung entuk link menyang situs web kanthi macem-macem tanggapan lan pertimbangan pelanggan. Banjur, liwat mesin telusuran, dheweke bisa mlebu pitakon kanggo nemokake umpan balik sing relevan. Ora dadi rahasia manawa saiki umpan balik bisa dilacak lan malah dituku. Platform Internet khusus bakal nemokake saben sebutan perusahaan sampeyan ing web, nglacak kabeh umpan balik negatif lan ngasilake sebutan sing dibutuhake. Ngelingi keahliane, aku bakal sok dong mirsani manawa tanggapan negatif lan netral kalebu 15 lan 10 persen ruang lingkup.
  2. Mromosikake akun perusahaan ing media sosial - Sadurunge tuku produk utawa layanan mayoritas panuntun menyang situs web perusahaan utawa akun media sosial. Konten kualitas dhuwur lan reaksi cepet kanggo saben pitakon lan saran kalebu negatif nambah kemungkinan sampeyan ngowahi konversi dadi pelanggan anyar. Alias, sampeyan ora prelu fokus ing produk. Crita babagan karyawan lan panggung mburi uga misuwur.
  3. Kepemimpinan Mratelakake panemume - Blogger ora mesthi njaluk dhuwit kanggo pariwara sing didhelikake. Sampeyan bisa uga nawakake produk utawa layanan kanggo menehi rekomendasi sing ramah. Saka praktik, konversi saka pariwara sing ditarget langsung bisa uga entuk kenaikan lima kali lipat.
  4. Kampanye Hubungan Masyarakat - Nalika akeh wong sing durung menilai PR minangka alat promosi perusahaan, PR duwe pengaruh langsung marang SEO amarga situs web nambah posisi mesin telusuran nalika dirujuk dening sumber sing berwibawa. Sampeyan wiwit entuk reputasi ahli; nampa undhangan kanggo macem-macem konferensi lan acara profil sing uga bisa ngiklanake produk sampeyan. Kajaba iku, sampeyan ora kudu nglirwakake kasunyatan manawa publikasi kanthi komentar lan pendapat profesional sampeyan narik kawigaten para pamirsa tambahan uga bisa nambah interaksi.

Nyimpulake Kabeh: Dhaptar Priksa Strategi Pemasaran Bangunan

  1. Riset pasar - Mulai survey ing pasar: deleng sumber terbuka (media sing ana gandhengane karo topik, laporan, rilis pers bisnis) lan sesambungan karo para ahli sing ana gandhengane.
  2. Riset Kompetitif - Sinau pesaing sampeyan: netepake kritéria kanggo analisis lan informasi glean kanthi kabeh cara lan liwat kabeh sumber sing kasedhiya. Banjur, kanthi kerangka kerja sederhana nggambarake kesimpulan inti sampeyan.
  3. Penelitian Khusus - Dadi waspada marang pamirsa. Pemantauan sumber terbuka lan media sosial mbantu ngatasi rasa wedi, panjaluk rasa nyeri lan panjaluk pelanggan. Yen bisa, waca grup fokus sampeyan kanthi tliti, yen ora, jajak pendapat karo kanca cedhak sampeyan.
  4. Segmen - Niching babagan pamirsa sing tepat uga penting kanggo nggawe kesadaran. Disiapake kanthi panelitian profil perusahaan sing gegandhengan karo teknologi lan konsultasi bisa mbantu akrab karo tumindak para pelanggan. Mikir kaya pelanggan lan golek informasi babagan preferensi (apa sing ditonton, blog apa sing diwaca, acara-acara offline sing dikunjungi, lsp.).
  5. Positioning - Strategi posisi sampeyan kudu nyakup kabeh informasi sing dikumpulake. Gunakake peta komunikasi sing ngidini sampeyan terus arah lan njaga kabeh kesimpulan sing penting sing sampeyan lakoni sajrone riset.
  6. promosi - Yen wis siyap maju nggunakake papat alat promosi sing gampang lan efektif iki: umpan balik, kegiatan media sosial, influencer mikro lan publikasi PR. Selehake miturut prioritas ing wektu sing tepat, gambarake rencana aksi lan obah.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.