4 Pertimbangan kanggo Nguatake Kampanye Facebook sing Dibayar

Pariwara Facebook

"97% pengiklan sosial milih [Facebook] minangka platform media sosial sing paling akeh digunakake lan paling migunani."

Sprout Sosial

Ora diraguhi, Facebook minangka alat sing kuat kanggo para pemasar digital. Sanajan ana poin data sing bisa uga nerangake platform kasebut wis ora mateng karo persaingan, ana akeh kesempatan kanggo merek industri lan ukuran sing beda-beda kanggo mlebu ing iklan Facebook sing mbayar. Nanging, kuncine yaiku sinau taktik endi sing bakal mindhah jarum lan sukses. 

Pungkasan, ana akeh kesempatan kanggo kampanye media sosial kanggo ngasilake asil kuantitatif. Miturut sing kasebut ing ndhuwur Sprout Sosial sinau, jaringan sosial minangka sumber inspirasi paling gedhe kanggo tuku konsumen 37% konsumen sing nemokake inspirasi tuku liwat saluran. Apa pelanggan isih miwiti lelungan tuku utawa aktif tuku utawa tumindak, aja kakehan cara sing dibayar sosial bisa pengaruhe asil nyata.

Salah sawijining perusahaan sing wis sukses ing wilayah iki yaiku Pamaca.com, pengecer online kacamata maca paling laris. Sawise nggawe prioritas kampanye Facebook sing mbayar lan ngetrapake proses pengujian iteratif, merek kasebut bisa nyebabake tuwuhing pangasilan sing signifikan lan bisa narik pelanggan.

Pandhuan iki dimaksudake kanggo nyengkuyung karo kasuksesan Readers.com lan sinau liyane kanggo mbantu merek nggunakake kampanye Facebook sing bakal diowahi dadi nilai bisnis sing nyata. 

Terus-terusan masang Tes A / B

Salah sawijining kesalahan paling gedhe sing bisa ditindakake para pemasar sosial nalika ngatasi kampanye Facebook sing mbayar yaiku nganggep dheweke wis dikunci amarga sukses sadurunge ing platform. Lanskap sosial sing dibayar terus saya ganti, amarga asring owah-owahan fitur platform, kabijakan, persaingan, lan kebiasaan konsumen. Hukum entropi lagi diputer, dadi penting banget kanggo nyebarke ide kampanye anyar lan uga nyoba macem-macem ide alternatif. Minangka pemasar, kita kudu terus-terusan takon babagan asumsi lan ngupayakake pangowahan sing paling dhuwur kanggo nggedhekake asil. Ati-ati aja nganti over-index ing tes kreatif; nalika seneng-seneng, kita nemokake variasi nargetake lan nawakake asring pengaruh paling dhuwur. Iklan lan salinan sing dirancang kanthi apik lan target sing kurang apik bakal kuping lan bisa matesi pamulangan sing bisa ditindakake.

Siji conto sing apik yaiku saka Bing, sing bathi saben telusuran tambah 10 persen dadi 25 persen saben taun amarga tes A / B, panliten saka Harvard Business Review ditemokake Jumlah kasuksesan sing bisa ditemokake saka prekara sing gampang banget yaiku tes banget nggumunake yen ora bisa digunakake. Sederhanane, tes kecepatan dhuwur dadi siklus pembelajaran sing luwih cepet lan wektu luwih cepet menyang ROI.

Kajaba iku, kaya sing wis disebutake sadurunge, tes ora mung nemokake ide anyar sing bisa digunakake. Iki uga babagan lanskap sing terus berkembang. Kabutuhan pelanggan bakal ganti, wong anyar bakal entuk target demografi, Facebook bakal ngetrapake pangowahan anyar sing bisa duweni pengaruh gedhe.

Lan kala-kala, bisa uga ana asil sing nggumunake. Malah bisa uga nantang asumsi para pemasar babagan topik tartamtu.

Ing cilik saka Pamaca.com, sing merek lan perumpamaane umume ngandelake latar mburi warna cahya, kaget nalika tes Facebook A / B ngandhakake manawa para pelanggan luwih kepincut lan mula luwih milih foto sing latar mburi peteng banget. Sanajan wiwitane dianggep dadi kebetulan, tes terus ditemokake manawa konsumen luwih kepincut karo citra kasebut. Pungkasane, iki nggawe merek ngenalake visual sing padha ing kampanye mbesuk lan saluran liyane, sing terus tampil apik banget.

Iklan Facebook Pamaca

Kultivasi Hubungan Pribadi, Omnichannel Kanthi Konsumen

Tombol sukses sukses mbayar Facebook ora mung mbuwang lan ROAS; nggawe hubungan langsung siji-sijine karo calon pelanggan lan sing wis ana. Pengiklan kritis nandur modal ing hubungan pribadi iki kanggo nggayuh kasetyan jangka panjang. Ora mung pengiklan kasebut bakal entuk bathi saka CPA sing luwih apik, nanging bisa uga bakal diganjar karo efek halo buntut dawa sing nguntungake merek liwat tutuk lan kegiatan rujukan.

Sing nyebabake titik penting: ora ana jagad pemasaran sing ana ing silo. Pelanggan ora ndeleng jagad iki liwat lensa 'saluran' para pemasar. Kampanye Facebook ora dikecualian. Tim pemasaran merek lan kinerja kudu bisa digunakake ing kunci kanggo nggawe pengalaman merek sing kohesif lan khusus ing kabeh platform. Sing ngerti babagan iki bakal entuk sukses ing usahane.

Kajaba iku, ana akeh cara kanggo para pemasar nggandhengake personalisasi menyang gaweyane. Contone, iklan dinamis minangka strategi sing apik kanggo digunakake, amarga ngidini merek nggawe template garis dasar sing banjur ditarik saka katalog produk sing wis ana. Iki nggawe personalisasi dadi luwih gampang amarga tim ora prelu nggawe puluhan iklan individu. Gunaake kekuwatan lan kaendahan algoritma pembelajaran mesin Facebook supaya bisa luwih trampil lan ora angel. Kajaba iku, njamin iklan bakal luwih cocog karo kepentingan utawa kabutuhane individu, amarga Facebook bakal bisa nampilake produk utawa layanan kanthi dinamis sing kanthi nyata lan implisit ditulis dening para pengguna.

Responsivitas Kaca Facebook

Ngleksanakake Video Berorientasi Kinerja

Biyen, iklan digital kabeh babagan gambar statis. Nanging, kaya umume barang online, cara nggunakake iklan wis owah banget ing taun-taun pungkasan, utamane ing Facebook. Miturut Hootsuite, mbuwang pariwara video sosial leapt 130 persen wiwit taun 2016 nganti 2017. Nomer kasebut mung terus saya mundhak. Apa konsumen ora kasengsem ing iklan adhedhasar newsfeed statis sing nate nguwasani platform, lan takon: apa tim pemasaran wis siyap nggunakake kreatif sing kreatif lan nindakake ing iklan?

Iklan Facebook - Readers.com

Sanajan pariwara kasebut mbutuhake usaha tambahan, bisa ngasilake asil sing apik. Ora mung nyedhiyakake konsumen kanthi pengalaman sing luwih akeh, nanging uga menehi fleksibilitas kanggo para pengiklan kanggo nggawe iklan sing pancen unik. Untunge, ana pilihan sing bisa dipilih. Ora mung iklan video feed produk sing dinamis minangka conto video sing berorientasi ing kinerja, kaya sing wis kasebut sadurunge, nanging video bentuk cendhak, GIF animasi, format crita, lan iklan karusel minangka opsi sing bisa dipikirake uga. Pelanggan nanggapi kanthi apik kanggo iklan sing dipersonalisasi lan menarik iki, sing pungkasane dadi baling-baling sing kuat.

Apa anggota tim Pemasaran utawa mitra pihak kaping 3 dikalibrasi kanthi cepet kanggo nglakokake video? Solusi video sing efektif ora prelu nggunakake anggaran produksi sing akeh; kita wis nemokake sukses sing padha ing conto tartamtu sing nyoba materi video gaya gerilya DIY. Ora yakin ing endi arep diwiwiti? Wong ing Metric Digital wis nyusun sumber daya sing apik sing diarani Bank Kreatif Iklan dumadi saka Iklan sosial sing dibayar paling apik kanggo inspirasi. Preduli saka pendekatan video sing ditindakake, ngatasi format dinamis kasebut kudu menang ing skala sosial sing dibayar.

Mesthekake Sumber Daya sing Akeh Kanggo Tim Media Sosial

Kampanye Facebook iku kewan galak, ora diraguhi. Mula penting banget manawa merek cukup nyiyapake tim lan menehi sumber daya sing dibutuhake supaya bisa sukses. Kosok baline, tim sing akeh kendala sumber daya bisa uga bakal nemokake dheweke bakal ilang momentum kampanye, sing bisa nyegah supaya ora entuk target kritis sing bisa ditindakake.

Keterlibatan minangka salah sawijining konsekuensi sing ora disiapake dening tim. Ngelingi pengaruh Facebook sing gedhe banget Pangukuran Relevansi Iklan babagan kinerja, penting banget supaya tim siyap nanggapi tanggapan pelanggan kanthi tepat wektu, sing bisa uga bisa digunakake ing jam kerja utawa kerja bareng tim layanan pelanggan kanggo ngatasi masalah. Sumber daya kasebut kudu mesthi dioperasikake minangka dialog rong arah sing dadi bukti sosial lan momentum positif. Kajaba iku, tliti kanthi tliti apa pengaruh skala sosial sing dibayar kanggo kabutuhan headcount lan anggaran sampeyan.

Sumber daya liyane sing bakal dipikirake yaiku infrastruktur sing resik kanggo data lan pelacakan. Sayange, yen ora ditrapake kanthi bener, nglaporake bisa uga ora akurat, amarga data sing salah utawa rame bakal nduwe asma utawa nyasarke. Mula, sampeyan kudu kerja bareng karo tim sampeyan supaya metodologi atribusi sing bisa diukur lan bisa dipercaya wis digawe. Salajengipun, tim kudu njamin tag lan persiyapan sing akurat supaya ide-ide anyar bisa dites lan diukur. Aja lali kesempatan kanggo sukses kanthi ngluncurake kampanye kanthi wuta lan ora mbukak sumber daya sing dibutuhake. Kesalahan ing sisih ati-ati lan lacak apa wae lan kabeh interaksi sing bisa uga ana gandhengane karo bisnis sampeyan. Ngumpulake data luwih akeh tinimbang sing dibutuhake, bisa dingapura, nanging asring banget tim sadhar yen dheweke lali nglacak titik interaksi kritis utawa KPI lan kepengin supaya bisa mbalik wektu kanggo nyathet data iki.

Struktur tim minangka aspek kunci liyane kanggo kampanye sosial sing mbayar. Yen milih njaluk pitulung agensi eksternal, merek kudu ngati-ati pilihane. Wis suwe yaiku jaman kerja karo sawetara agensi sing duwe tangan ing macem-macem saluran. Nanging, merek kudu ngenali wilayah sing bisa nggunakake paling akeh pitulung lan njaluk vendor pihak katelu sing dadi pimpinan khusus. Kanthi investasi ing agensi sing ahli ing domain tartamtu bisa dadi pembeda gedhe.

Nalika Facebook biyen dadi papan sing nyenengake kanggo nyambungake mahasiswa, saiki dadi sumber penghasilan, akuisisi pelanggan, lan kesadaran merek kanggo perusahaan sing ora kaetung. Kanthi terus-terusan ngetrapake tes A / B, ngembangake hubungan pribadi karo pelanggan ing macem-macem saluran, ngetrapake video berorientasi kinerja, lan manawa tim wis siyap kanggo sukses, merek bakal nemokake Facebook minangka alat pemasaran sing pengaruh.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.