Data Gedhe, Tanggung Jawab Gedhe: Kepiye SMB Bisa Ngapikake Praktek Pemasaran Transparan

Rencana Teknologi Pemasaran lan Data Transparan kanggo SMB

Data pelanggan penting kanggo bisnis cilik lan menengah (SMB) kanggo luwih ngerti kabutuhan pelanggan lan cara sesambungan karo merek. Ing donya sing kompetitif banget, bisnis bisa metu kanthi nggunakake data kanggo nggawe pengalaman pribadi sing luwih efektif kanggo para pelanggan.

Dasar strategi data pelanggan sing efektif yaiku kepercayaan pelanggan. Lan kanthi pangarep-arep kanggo marketing luwih transparan saka konsumen lan regulator, ora ana wektu sing luwih apik kanggo ndeleng carane sampeyan nggunakake data pelanggan lan carane nambah praktik marketing sing nuwuhake kredibilitas lan kapercayan pelanggan.

Regulasi nyopir aturan proteksi data sing luwih agresif

Negara kayata California, Colorado, lan Virginia wis ngetrapake kabijakan privasi dhewe babagan carane bisnis bisa ngumpulake lan nggunakake data pelanggan. Ing njaba AS, Undang-undang Perlindhungan Informasi Pribadi China lan Peraturan Perlindhungan Data Umum EU loro-lorone mbatesi carane data pribadhi warga bisa diproses.

Kajaba iku, pemain teknologi utama wis ngumumake owah-owahan ing praktik pelacakan data dhewe. Ing rong taun sabanjure, cookie pihak katelu bakal dadi ora bisa digunakake Google Chrome, pamindhahan ngetutake browser liyane kaya Safari lan Firefox sing wis wiwit mblokir cookie pelacakan pihak katelu. Apple uga wis miwiti mbatesi data pribadhi sing diklumpukake ing aplikasi.

Pangarepan konsumen uga owah-owahan.

76% konsumen rada prihatin babagan cara perusahaan ngumpulake lan nggunakake data pribadhi. Apa maneh, 59% konsumen ujar manawa dheweke luwih seneng nyerahake pengalaman sing dipersonalisasi (contone, iklan, rekomendasi, lsp.) tinimbang nindakake kegiatan digital sing dilacak dening merek.

Gartner, Praktik Paling Apik Privasi Data: Cara Njaluk Informasi Pelanggan Sajrone Pandemi

Pengalaman Pribadi lan Nelusuri Data

Ing mangsa ngarep, kita bisa nyana luwih akeh watesan kanggo nglindhungi data pribadhi. Faktor kasebut nuduhake kabutuhan kanggo ngevaluasi maneh praktik pemasaran kanggo mesthekake yen cocog karo kabijakan pemerintah nanging uga nggambarake owah-owahan industri lan pangarepan konsumen.

Kabar apik yaiku proteksi data pelanggan wis dadi prioritas bisnis kanggo akeh SMB.

55% SMB sing disurvei ing data tarif AS lan teknologi keamanan informasi minangka kritis kanggo operasi bisnis, nuduhake keprihatinan kanggo nglindhungi data pelanggan. (Deleng ngisor kaca kanggo metodologi survey.)

GetAppSurvei Tren Teknologi Top 2021

Kepiye bisnis sampeyan ngirimake praktik data menyang pelanggan? Ing bagean sabanjure, kita bakal nyakup praktik paling apik kanggo pemasaran transparan sing mbantu nguatake hubungan pelanggan liwat kepercayaan.

Piranti lan tips kanggo nambah praktik marketing transparan

Ing ngisor iki sawetara langkah sing bisa ditindakake para pemasar lan alat sing bisa ditindakake sing bisa mbantu ningkatake praktik pemasaran sing transparan.

  1. Menehi pelanggan liyane kontrol – Kawitan lan utomo, iku penting kanggo menehi pelanggan keluwesan babagan carane data dikumpulake lan digunakake. Iki kalebu nawakake opsi opt-in lan out-out kanggo pelanggan sing nuduhake data pribadhi. Piranti lunak generasi timbal bisa dadi alat sing migunani kanthi ngidini sampeyan nggawe formulir situs web sing ngumpulake data pelanggan kanthi transparan.
  2. Cetha komunikasi carane data pelanggan dilindhungi – Dadi eksplisit babagan cara sampeyan ngumpulake lan nggunakake data pelanggan. Nerangake menyang pelanggan tumindak sing sampeyan tindakake kanggo nglindhungi data kasebut utawa yen ana owah-owahan babagan cara nglindhungi data kasebut. Sampeyan bisa nindakake iki kanthi nggunakake alat marketing kabeh-ing-siji kanggo koordinasi olahpesen babagan proteksi data pelanggan lan panggunaan ing pirang-pirang saluran jangkauan.
  3. Nawakake nilai nyata kanggo ijol-ijolan data – Konsumen ujar manawa dheweke kepincut karo imbalan dhuwit minangka ijol-ijolan data pribadhi. Coba menehi keuntungan nyata kanggo pelanggan minangka ijol-ijolan data. Piranti lunak survey minangka cara sing apik kanggo njaluk lan ngumpulake data kanthi jelas minangka ijol-ijolan kanggo ganjaran dhuwit.

53% konsumen gelem nuduhake data pribadhi kanthi ijol-ijolan hadiah awis lan 42% kanggo produk utawa layanan gratis. 34% liyane ujar manawa bakal nuduhake data pribadhi kanthi ijol-ijolan diskon utawa kupon.

Gartner, Praktik Paling Apik Privasi Data: Cara Njaluk Informasi Pelanggan Sajrone Pandemi

  1. Dadi responsif - Ngakoni panjaluk utawa keprihatinan pelanggan kanthi cepet lan transparan bakal mbantu mbangun kapercayan, langkah kunci kanggo pengalaman pelanggan sing positif. Piranti sing nawakake otomatisasi pemasaran, personalisasi, media sosial, email, lan fungsi obrolan bisa mbantu bisnis sampeyan kanthi efisien lan terus-terusan nanggapi pelanggan.
  2. Nyuwun saran - Umpan balik minangka hadiah! Ukur cara taktik marketing sampeyan kanthi langsung menyang sumber - pelanggan sampeyan. Nglumpukake umpan balik reguler ngidini tim pemasaran nyetel strategi kaya sing dibutuhake. Alat riset pasar bisa mbantu sampeyan ngumpulake lan nganalisa data nalika nliti pelanggan.

Priksa manawa sampeyan duwe rencana kanggo teknologi sampeyan

Kaya sing dakkandhakake ing ndhuwur, ana akeh cara kanggo nggunakake alat kanggo ndhukung praktik pemasaran sing transparan, nanging mung duwe teknologi ora cukup. Ing GetAppSurvei Tren Pemasaran 2021:

41% saka wiwitan ujar manawa durung nggawe rencana kanggo teknologi pemasaran. Apa maneh, startup sing ora duwe rencana teknologi pemasaran luwih saka kaping papat luwih cenderung ujar manawa teknologi pemasaran ora cocog karo tujuan bisnis.

GetAppSurvei Tren Pemasaran 2021

Bisnis sampeyan bisa uga kasengsem utawa saiki nggunakake sawetara jinis piranti lunak kanggo ngumpulake data lan komunikasi praktik data karo pelanggan. Kanggo nggawe paling saka teknologi lan mesthekake efektifitas, iku penting kanggo nggawe a rencana teknologi marketing lan tindakake iku.

5 Langkah kanggo Marketing Tech Plan

Nalika nerangake marketing sing jujur ​​lan transparan, akeh sing dipertaruhake - kredibilitas, kepercayaan pelanggan, lan kesetiaan. Tip iki minangka titik wiwitan kanggo nyiapake lanskap sing owah ing proteksi data nalika nguatake hubungan karo pelanggan.

Dolan maring GetApp kanggo review piranti lunak lan wawasan pakar kanggo mbantu sampeyan nggawe keputusan strategis sing tepat.

Dolan maring GetApp

Metodologi Survey

GetAppSurvei Tren Teknologi Top 2021 ditindakake wiwit Agustus nganti September 2021, ing antarane 548 responden ing AS, kanggo ngenali kabutuhan, tantangan, lan tren teknologi kanggo bisnis cilik. Responden diwajibake melu keputusan tuku teknologi ing perusahaan kanthi 2 nganti 500 karyawan lan nyekel posisi tingkat manajer utawa luwih dhuwur ing perusahaan kasebut.

GetAppSurvei Tren Pemasaran ditindakake ing April 2021 ing antarane 455 responden adhedhasar AS kanggo sinau luwih akeh babagan tren pemasaran lan teknologi. Responden disaring kanggo peran nggawe keputusan ing sales, marketing, utawa layanan pelanggan ing perusahaan sing duwe 2 nganti 250 karyawan.