4 Cara Pembelajaran Mesin Meningkatake Pemasaran Media Sosial

Pemasaran Media Sosial lan Pembelajaran Mesin

Kanthi luwih akeh wong sing melu jejaring sosial online saben dina, media sosial wis dadi strategi strategi pemasaran kanggo bisnis kanthi macem-macem jinis.

Ana 4.388 milyar pangguna internet ing saindenging jagad ing taun 2019, lan 79% kalebu pangguna sosial sing aktif.

Laporan Global State Global

Yen digunakake kanthi strategis, pemasaran media sosial bisa nyumbang kanggo penghasilan, keterlibatan, lan kesadharan perusahaan, nanging mung ana ing media sosial ora ateges nggunakake kabeh media sosial sing disimpen kanggo bisnis. Sing penting banget yaiku cara sampeyan nggunakake saluran sosial, lan ing kono kesempatan bisa dideleng liwat pembelajaran mesin.

Kita bakal mbukak bledosan data, nanging data iki ora ana guna kajaba dianalisis. Sinau mesin bisa dianalisis set data tanpa wates lan nemokake pola sing didhelikake. Biasane tugasake kanthi pitulung saka konsultan pembelajaran mesin, teknologi iki nambah cara data diowahi dadi ilmu lan mbisakake bisnis nggawe ramalan lan keputusan adhedhasar kasunyatan sing akurat. 

Iki dudu kabeh mupangate, mula ayo ndelok aspek bisnis liyane sing bisa ditambah karo pembelajaran mesin.

1. ngawasi merek / ngrungokake sosial

Sukses bisnis saiki ditemtokake dening sawetara faktor, lan bisa uga salah sawijining sing paling pengaruh yaiku reputasi online. Miturut Survei Tinjauan Pelanggan Lokal, 82% konsumen mriksa review online kanggo bisnis, kanthi rata-rata maca 10 ulasan sadurunge dipercaya karo bisnis. Iki mbuktekake manawa publisitas sing apik penting banget kanggo merek, mula para eksekutif kudu golek cara kanggo ngatur reputasi bisnis kanthi efektif.

Pemantauan merek minangka solusi sing sampurna, yaiku telusuran babagan merek ing kabeh sumber sing kasedhiya, kalebu media sosial, forum, blog, ulasan online, lan artikel. Ngidini bisnis bisa nemokake masalah sadurunge tuwuh dadi krisis lan menehi reaksi ing wektu, ngawasi merek uga menehi pangerten marang para pamirsa target kanggo para eksekutif, mula menehi keputusan sing luwih apik.

Cara Sinau Mesin Mbantu ngawasi Merek / Ngrungokake Sosial

Minangka dhasar analisis analitik, pembelajaran mesin nyumbang kanggo pangerten lengkap babagan proses sing ditindakake ing perusahaan, saengga keputusan dadi luwih adhedhasar data lan berorientasi pelanggan, lan dadi luwih efektif.

Saiki pikirake babagan kabeh sebutan bisnis sing kasedhiya kanthi online - pira sing bakal ana? Atusan? Ewonan? Nglumpukake lan nganalisa kanthi manual, angel dadi tantangan sing bisa diatur, nalika pembelajaran mesin nyepetake proses lan menehi review merek paling rinci.

Kajaba pelanggan sing ora seneng ngubungi sampeyan kanthi langsung liwat telpon utawa email, cara paling cepet kanggo nemokake lan nulungi dheweke yaiku analisis sentimen - seperangkat algoritma pembelajaran mesin sing ngevaluasi pendapat umum babagan bisnis sampeyan. Utamane, sebutan merek disaring kanthi konteks negatif utawa positif supaya bisnis sampeyan bisa cepet nanggepi kasus sing bisa nyebabake merek sampeyan. Nggawe pembelajaran mesin ngidini bisnis nglacak pendapat pelanggan tanpa preduli basa sing ditulis, sing ngembangake area pemantauan.

2. Penelitian Target Pemirsa

Profil online bisa uga nyritakake pirang-pirang perkara, kayata umur, jenis kelamin, lokasi, pendhudhukan, hobi, penghasilan, kebiasaan blanja, lan liya-liyane, sing nggawe media sosial minangka sumber tanpa wates kanggo bisnis nglumpukake data babagan pelanggan lan masarakat sing pengin dilibatake. Dadi, manajer pemasaran entuk kesempatan kanggo sinau babagan pamirsa, kalebu cara panggunaan produk utawa layanan perusahaan. Iki nggampangake proses nemokake kesalahan produk lan mbukak cara produk bisa berkembang.

Iki uga bisa ditrapake kanggo hubungan B2B: adhedhasar kritéria kayata ukuran perusahaan, bathi taunan, lan jumlah karyawan, pelanggan B2B dipérang dadi klompok, saéngga vendor ora prelu nemokake ukuran siji-sijine solusi nanging target macem-macem bagean nggunakake pendekatan sing paling cocog kanggo klompok tartamtu. 

Cara Sinau Mesin Mbantu Penelitian Target Pemirsa

Spesialis pemasaran duwe data sing akeh banget kanggo ditangani - diklumpukake saka sawetara sumber, bisa uga ora ana enteke nalika nerangake profil pelanggan lan analisis pamirsa. Kanthi nggunakake machine learning, perusahaan luwih gampang proses nganalisa macem-macem saluran lan ngekstrak informasi sing penting. Kanthi cara iki, karyawan bisa nggunakake data sing wis digawe kanthi mandhiri nalika mbedakake pelanggan.

Uga, algoritma pembelajaran mesin bisa mbukak pola prilaku iki utawa klompok pelanggan, menehi perusahaan kesempatan kanggo nggawe prediksi sing luwih akurat lan nggunakake strategi kasebut. 

3. Pangenalan Gambar lan Video 

Ing taun 2020, pangenalan gambar lan video dadi teknologi anyar sing dibutuhake kanggo kabeh perusahaan sing pengin duwe kompetitif. Media sosial, lan utamane jaringan kaya Facebook lan Instagram, nyedhiyakake jumlah foto lan video tanpa wates sing dikirim dening calon pelanggan saben dina, yen ora saben menit. 

Kaping pisanan, pangenalan gambar ngidini perusahaan ngenali produk favorit pangguna. Kanthi informasi iki dianggep, sampeyan bakal bisa target kampanye pemasaran kanthi efektif supaya bisa laris lan laris nalika ana sing nggunakake produk sampeyan, lan ngajak supaya nyoba kanthi rega sing luwih apik yen nggunakake produk pesaing . Kajaba iku, teknologi kasebut menehi pangerten kanggo target pamirsa, amarga gambar kadang bisa ngerteni luwih akeh babagan penghasilan, lokasi lan kapentingan, tinimbang profil sing kurang diisi. 

Cara liya supaya bisnis bisa entuk manfaat saka pangenalan gambar lan video yaiku nemokake cara anyar produke digunakake. Dina iki internet kebak foto lan video wong sing nindakake eksperimen lan nindakake perkara sing ora biasa nggunakake produk sing paling umum kanthi cara sing anyar - mula kenapa ora nggunakake? 

Cara Sinau Mesin Mbantu Pangenalan Gambar lan Video

Sinau mesin minangka bagean penting saka pangenalan gambar lan video, sing adhedhasar latihan terus-terusan sing bisa ditindakake kanthi nggunakake algoritma sing bener lan nggawe sistem ngelingi pola kasebut. 

Isih, gambar lan video sing katon migunani luwih dhisik kudu ditemokake ing antarane macem-macem informasi sing kasedhiya ing media sosial, lan nalika sinau mesin nggampangake misi sing meh ora bisa ditindakake kanthi manual. Ditingkatake karo teknologi pembelajaran mesin canggih, pangenalan gambar bisa nyengkuyung bisnis dadi target sing anyar, menehi wawasan unik babagan pelanggan lan cara nggunakake produk.

4. Target lan Dhukungan Pelanggan Liwat Chatbots

Saiki akeh wong sing ngakoni olahpesen minangka cara sing paling trep kanggo sosialisasi, sing menehi perusahaan kesempatan anyar kanggo melu pelanggan. Kanthi obrolan umum lan aplikasi ngobrol kaya WhatsApp lan Facebook Messenger, chatbot dadi alat pemasaran sing efektif - ngolah informasi kabeh jinis lan bisa nanggapi macem-macem panjaluk: saka pitakon standar nganti tugas sing nglibatake sawetara variabel.

Ora kaya tautan navigasi lan kaca web sing biasa, chatbot nyedhiyakake pangguna kanthi kemampuan kanggo nggoleki lan njelajah nggunakake jaringan sosial utawa aplikasi olahpesen sing disenengi. Lan nalika pemasaran digital tradisional biasane nggunakake gambar, teks, lan video, bot nggawe merek gampang nyambungake menyang saben pelanggan kanthi langsung lan nggawe dialog kaya manungsa pribadi.

Chatbots Ditingkatake kanthi Pembelajaran Mesin

Umume chatbot nganggo algoritma pembelajaran mesin. Yen chatbot minangka tugas sing berorientasi tugas, bisa nggunakake program lan aturan neuro-linguistik kanggo menehi tanggapan terstruktur kanggo panjaluk sing paling umum tanpa mbutuhake pembelajaran mesin kanggo ndhukung kapabilitas dhasar. 

Sanalika, ana chatbot adhedhasar data sing prediksi - tumindak minangka asisten cerdas, dheweke sinau nalika menehi jawaban lan rekomendasi sing relevan, lan sawetara uga bisa niru emosi. Chatbot sing didhukung data didhukung dening pembelajaran mesin, amarga terus dilatih, berkembang lan nganalisa pilihan pangguna. Bebarengan, kasunyatan kasebut nggawe interaksi pangguna karo bisnis sing luwih dipersonalisasi: takon, menehi informasi sing relevan, empati, lan guyon, chatbot narik apa sing ora bisa digayuh karo iklan tradisional. 

Kanthi chatbot cerdas, bisnis bisa ngrewangi akeh pelanggan ing endi wae lan ing endi wae. Ngirit dhuwit lan wektu lan nambah pengalaman pelanggan, chatbot dadi salah sawijining bidang AI sing paling migunani kanggo investasi kanggo bisnis lan perusahaan ukuran.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.