Kepiye Rusak Reputasi Aku Kanthi Media Sosial… Lan Apa Sampeyan Mesthi Sinau

Kepiye Rusak Reputasi Media Sosialku

Yen aku nate kepenak ketemu sampeyan kanthi pribadi, aku yakin manawa sampeyan bakal nemokake, bisa guyonan, lan welas asih. Yen aku durung nate ketemu karo sampeyan kanthi pribadi, aku wedi yen sampeyan mikir babagan aku adhedhasar media sosial.

Aku wong sing semangat. Aku seneng banget karo gaweyan, kulawarga, kanca, iman, lan politik. Aku seneng dialog karo topik apa wae ... dadi nalika media sosial muncul luwih saka sepuluh taun kepungkur, aku entuk kesempatan kanggo menehi lan ngrembug babagan sudut pandang babagan topik apa wae. Aku pancen kepengin weruh kok wong percaya apa sing ditindakake uga nerangake kenapa aku percaya karo apa sing aku lakoni.

Pendhidhikan saya saya tuwa saya akeh maneka warna. Iki kalebu kabeh perspektif - agama, politik, orientasi seksual, balapan, bandha ... lsp. Bapakku dadi model peran sing apik lan Katolik Roma sing setya. Dheweke nampa kesempatan kanggo mecah roti karo sapa wae, mula omah kita mesthi mbukak lan omongan-omongan kasebut mesthi rame nanging pancen ngajeni. Aku gedhe ing omah sing nyambut gawe ngobrol.

Tombol kanggo mecah roti karo wong yaiku sampeyan ndeleng mripat lan dheweke ngerti empati lan pangerten sing sampeyan nggawa ing meja. Sampeyan ngerti babagan ngendi lan carane tuwuh. Sampeyan bisa ngerti sebabe dheweke percaya karo apa sing ditindakake adhedhasar pengalaman lan konteks sing ana ing obrolan.

Media Sosial Ora Ngganggu Reputasi Kula

Yen sampeyan wis sabar karo aku ing dasawarsa kepungkur, aku yakin manawa sampeyan wis nyekseni semangatku melu media sosial. Yen sampeyan isih ana, aku matur nuwun amarga sampeyan isih ana ing kene - amarga aku kanthi ora sengaja mlebu ing media sosial luwih dhisik bungah banget nalika bisa nggawe koneksi sing luwih apik lan ngerti wong liya. Yaiku kolam sing cethek.

Kemungkinan yen sampeyan ndeleng aku ngomong ing sawijining acara, makarya karo aku, utawa malah wis krungu babagan aku lan nambahake aku dadi kanca ing saluran media sosial ... Aku uga nyambung karo sampeyan kanthi online. Saluran media sosialku minangka buku terbuka - Aku nuduhake babagan bisnis, urip pribadi, kulawarga ... lan ya… politikku. Kabeh duwe gegayuhan konektivitas.

Kuwi ora kelakon.

Nalika pisanan mikir babagan nulis tulisan iki, aku pancen pengin menehi judhul Kepiye Media Sosial Ngganggu Reputasi Kula, nanging iki bakal nggawe aku dadi korban, nanging aku pancen melu banget ing pamrentahane dhewe.

Bayangake krungu sawetara bengok-bengok saka ruangan liya sing rekan-rekan kasebut debat kanthi topik tartamtu. Sampeyan mlebu kamar, ora ngerti kontekane, ora ngerti latar mburi saben individu, lan sampeyan bengok-bengok mratelakake panemume. Sanajan sawetara wong bisa ngerteni, umume pengamat bakal mikir yen sampeyan nakal.

Aku brengsek. Over, lan liwat, lan liwat.

Kanggo ngrampungake masalah kasebut, platform kaya Facebook kabeh seneng nulungi aku nemokake kamar sing paling banter kanthi bantahan sing paling kuat. Lan sejatine aku ora ngerti babagan akibat. Yen wis mbukak koneksi karo jagad iki, jagad iki nate ngawasi sesambungan sing paling ala karo wong liya.

Yen aku nulis update (aku menehi tag #goodpeople) sing nuduhake crita babagan wong sing korban lan nulungi manungsa liya ... aku bakal entuk sawetara rolas tampilan. Yen aku nggawe barb ing pembaruan politik profil liyane, aku entuk atusan. Umume pamirsa Facebook mung ndeleng sisihku, lan ala banget.

Lan mesthine, media sosial luwih seneng nyuarakake tumindak sing paling ala. Dheweke ngarani engagement.

Apa Kurang Media Sosial

Sing ora ana media sosial yaiku konteks apa wae. Aku ora bisa ngandhani kabeh nalika aku menehi komentar lan langsung diwenehi label ngelawan karo sing sejatine dipercaya. Saben nganyari media sosial manawa algoritma kasebut nyurung push lan narik taler para pamirsa sing nyerang. Sayange, anonimitas mung nambah.

Konteks penting banget kanggo sistem kapercayan apa wae. Ana sebab kenapa bocah asring tuwuh kapercayan sing padha karo wong tuwa. Ora indoctrinasi, sejatine saben dina dheweke duwe pendhidhikan lan percaya marang wong liya sing dikasihi lan dihormati. Keyakinan kasebut didhukung kanthi suwe kanthi ewonan utawa atusan ewu interaksi. Gabungke kapercayan kasebut karo pengalaman pendhukung lan kapercayan kasebut wis dikunci. Yaiku perkara sing angel - yen ora bisa - kanggo diuripake.

Aku ora ngomong babagan sengit ing kene ... sanajan bisa uga sinau kanthi tragis. Aku ngomong babagan prekara sing sederhana ... kayata iman marang kekuwatan sing luwih dhuwur, pendhidhikan, peran pamrentah, kekayaan, bisnis, lan liya-liyane. Kasunyatane yaiku kabeh kita duwe kapercayan sing wis ana ing njero ati, pengalaman sing nguatake kapercayan, lan pemahaman jagad beda amarga dheweke. Yaiku prekara sing kudu dihormati nanging asring ora ana ing media sosial.

Salah siji conto sing asring digunakake yaiku bisnis amarga dadi karyawan nganti umure udakara 40 taun. Nganti aku pancen miwiti bisnis lan nyambut gawe, aku pancen ora ngerti kabeh tantangan kanggo miwiti lan ngoperasikake bisnis. Aku ora ngerti peraturan, pitulungan winates, akuntansi, tantangan arus kas, lan panjaluk liyane. Prekara sing gampang… kaya kasunyatan manawa perusahaan asring telat mbayar faktur.

Dadi, nalika aku ndeleng wong liya sing ora nate nyambut gawe menehi komentar online, aku kabeh pengin menehi pendapat! Karyawan sing terus mbukak usahane dhewe banjur ngundang aku sawetara wulan mengko lan ujar, "Aku ora nate ngerti!". Kasunyatane nganti sampeyan nganggo sepatune wong liya, sampeyan mung mikir sampeyan ngerti kahanane. Kasunyatane yaiku sampeyan ora bakal tekan ing kana.

Kepiye Aku Ndandani Reputasi Media Sosialku

Yen sampeyan ngetutake aku, sampeyan isih bakal ngerti manawa aku wis melu, duwe panemu online nanging nuduhake lan kebiasaan aku wis owah kanthi dramatis sajrone taun kepungkur. Yaiku asil angel yen kelangan kanca, kulawarga sing ora nyenengake, lan… ya… malah kelangan bisnis amarga saka iku. Mangkene saran supaya maju:

Kanca Facebook Mesthi Dadi Frien Nyatads

Algoritma ing Facebook minangka sing paling ala miturut aku. Ing sawijining wektu, aku duwe udakara 7,000 kanca-kanca ing Facebook. Nalika aku kepenak ngrembug lan ngrembug topik sing beda karo kanca cedhak ing Facebook, aku nganyari paling apik kanggo kabeh 7,000 wong. Pancen ala amarga ngatasi jumlah update positif sing dakwartakake. Facebookku kanca-kanca mung ndeleng update paling partisan, ala, lan sarkastik.

Aku wis nggawe Facebook dadi luwih saka 1,000 kanca lan bakal terus nyuda jumlah sing bakal maju. Umume, aku nganggep kabeh saiki kaya sing bakal umum - apa aku menehi tandha kaya ngono utawa ora. Ketuntukanku mudhun kanthi dramatis ing Facebook. Aku uga kepengin ngerti manawa aku uga weruh wong liya sing paling ala. Aku bakal kerep ngeklik profile kanggo ndeleng wong sing sejatine sejatine.

Aku uga wis mandheg nggunakake Facebook kanggo bisnis. Algoritma Facebook digawe kanggo sampeyan mbayar supaya nganyari kaca sampeyan katon lan dakkira ala banget. Bisnis ngenteni pirang-pirang taun kanggo mbangun, banjur Facebook nyuwek kabeh nanging mbayar kiriman saka pandherekipun ... ilang investasi sing digawe kanggo ngrampungake komunitas. Aku ora preduli yen entuk bisnis luwih akeh ing Facebook, aku ora bakal nyoba. Kajaba iku, aku ora pengin nanggung risiko karo bisnis pribadi ing kana - sing gampang banget.

LinkedIn Mung Kanggo Bisnis

Aku isih mbukak koneksi karo sapa wae LinkedIn amarga aku mung bakal nuduhake bisnis, artikel sing gegandhengan karo bisnis, lan podcast ing kana. Aku wis ndeleng wong liya nuduhake update pribadi ing kana lan bakal menehi saran babagan ora. Sampeyan ora bakal mlebu ruang rapat lan bengok-bengok karo wong-wong ... aja ing LinkedIn. Minangka ruang rapat online lan sampeyan kudu njaga tingkat profesionalisme ing kana.

Instagramiku sudut paling apik

Matur sithik utawa ora ana diskusi, matur nuwun sanget, ing Instagram. Nanging, iku tampilan menyang uripku sing pengin aku curate kanthi tliti lan bareng karo wong liya.

Sanajan ing Instagram, aku kudu ngati-ati. Koleksi bourbon ekstensif aku pancen wis nyambung karo wong-wong amarga ora kuwatir aku dadi alkohol. Yen Instagramku dijenengi "Koleksi bourbonku", saurutan bourbons sing dikoleksi ora apik. Nanging, kacaanku yaiku… lan katrangane umure luwih saka 50. Asile, akeh banget gambar bourbon, lan masarakat nganggep aku mabuk. Oy

Asile, aku sengaja nyoba kanggo macem-macem gambar Instagram karo foto putuku sing anyar, lelunganku, upaya masak, lan ndeleng kanthi tliti babagan urip pribadi.

Folks… Instagram dudu urip nyata… Aku bakal tetep dadi kaya ngono.

Twitter Wis Segmen

Aku kabuka nuduhake ing Twitter pribadi akun, nanging aku uga duwe profesional Martech Zone lan DK New Media sing dak segmen kanthi ketat. Aku kanthi periodik menehi ngerti wong bedane. Aku menehi ngerti Martech ZoneAkun Twitter isih aku ... nanging tanpa pendapat.

Apa sing dak senengi babagan Twitter yaiku algoritma sing katon katon seimbang tinimbang tweet sing paling kontroversial. Lan… debat ing Twitter bisa nggawe dhaptar tren nanging ora mesthi liwat aliran kasebut. Aku duwe obrolan sing paling nyenengake ing Twitter ... sanajan lagi debat sing semangat. Lan, aku asring bisa mbuwang obrolan sing dadi emosional kanthi tembung sing apikan. Ing Facebook, kayane durung nate kedadeyan.

Twitter bakal dadi saluran sing angel kanggo menehi pendapat babagan… nanging aku ngerti yen isih bisa ngrusak reputasi saya. Siji tanggepan sing dijupuk saka konteks kanggo kabeh obrolan kabeh profil bisa nyebabake kerusakan. Aku luwih akeh wektu kanggo mutusake apa sing dakwartakake ing Twitter tinimbang mbiyen. Kaping pirang-pirang, aku ora nate klik nerbitake tweet lan terus.

Apa Reputasi Paling Apik Ora Nduwe?

Kangge, aku gumun karo pimpinan industri sing dihormati sing cukup disiplin supaya ora nate mandhiri ing media sosial. Sawetara bisa nganggep iki rada pengecut ... nanging dakkira asring luwih wani njaga cangkeme tinimbang mbukak kritik lan mbatalake budaya sing kita tingali kanthi online kanthi cepet.

Saran paling apik, bisa uga ora mbahas kontroversial sing bisa ditampilake utawa dijupuk saka konteks. Saya tuwa, saya saya suwe ndeleng wong-wong kasebut ngembangake usahane, luwih diundang ing meja, lan dadi luwih populer ing industri kasebut.

Kasunyatan sing gampang banget yaiku yen aku wis nyingkirake wong sing durung nate ketemu karo aku, ora nate nyekseni rasa welas asihku, lan sing durung nate menehi kemajengan. Kanggo iku, aku getun karo sawetara sing dakkandhakake suwene ing media sosial. Aku uga wis nyedhaki sawetara wong lan njaluk ngapura, ngundang kopi supaya luwih kenal karo aku. Aku pengin dheweke ndeleng aku, nanging dudu karikatur ala sing ditampilake ing profil media sosial. Yen sampeyan salah sawijining wong ... nelpon aku, Aku seneng melu.

Apa sedhih yen kunci media sosial bisa uga ora nggunakake kabeh?

CATHETAN: Aku wis nganyari preferensi seksual kanggo orientasi seksual. Komentar kanthi bener nuduhake kekurangan inklusifitas ing kana.

6 Komentar

  1. 1

    "Iki kalebu kabeh perspektif - agama, politik, preferensi seksual, ras, kekayaan ... lan liya-liyane."

    Sampeyan bakal katon luwih saiki lan kalebu yen nggunakake orientasi seksual lan ora seneng. Kita ora milih terus terang, homo, utawa liya-liyane. Iki identitas kita.

  2. 3

    Aku pancen tresna banget karo sampeyan nalika nulis iki. Iki nuduhake sampeyan sejatine ora sinau apa-apa. Teori konspirasi sampeyan, gething, lan kabodhoan umum minangka masalah. Media sosial dudu mungsuh (kaya sing sampeyan jelasake) sejatine sampeyan mung wong sing sengit ... Elinga yen tweet ing ngendi sampeyan ngomong kanthi gampang "njaluk wong lem gorila" babagan bocor radioaktif ing Jepang? Aku kelingan ... wis 10 dina kepungkur. Muga-muga reputasi sampeyan terus mudhun ing lintasan iki.

    • 4

      Zack, matur suwun komentar sampeyan. Kayane ndhukung artikel lan tampilan media sosial lan sampeyan pancen duwe pandangan ala tumrape kanca lan kanca, klien, lan kanca ora. Muga-muga slamet.

  3. 5

    Wah! Doug artikel sing apik sing ngemot pemahaman babagan perkara sing kudu luwih dingerteni kanthi individu. Nanging kaya sing wis sampeyan sebutake, pentinge nindakake nalika nyoba ngimbangi dadi wong lan uga mbukak bisnis online dadi luwih nantang lan angel!

    Kayane sampeyan lan aku miwiti sambungan online lan offline iki saben taun kepungkur, kayane biasane kaya ngono. Dadi akeh cangkir kopi ing macem-macem kafe lan bisnis ing dalan. Ora ana pelanggaran kanggo kanca-kanca liyane saka dina Circle City, amarga sampeyan ora bisa nuwun amarga adoh saka geografis, mula kita ora bisa nuduhake luwih akeh kopi, diskusi, debat, ngguyu lan ya, bisa uga duwe bourbon karo kanthi rutin.

    Iki kanggo sampeyan, bisnis lan media sosial. Muga-muga kita terus navigasi perairan kasebut kanthi tliti, lan mbantu nuntun klien kanthi aman ing antarane gisik!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.