Ngluwihi Layar: Kepiye Blockchain Bakal Mengaruhi Pemasaran Influencer

Kepiye Blockchain Bakal Mengaruhi Pemasaran Influencer

Nalika Tim Berners-Lee nemokake World Wide Web luwih saka telung dekade kepungkur, dheweke ora bisa ngramal yen Internet bakal dadi fenomena ing endi-endi, kanthi dhasar ngganti cara jagad ing kabeh bidang urip. Sadurunge Internet, bocah kepengin dadi astronot utawa dokter, lan judhul kerja influencer or nyipta konten mung ora ana. Maju nganti saiki lan saklawasé 30 persen saka bocah umur wolung nganti rolas, ngarep-arep bisa dadi YouTuber. Ora ana jagad, iya? 

Media sosial pancen nyengkuyung ningkatake meteor pemasaran influencer kanthi merek sing bakal digunakake nganti saiki US $ 15 milyar ing taun 2022 babagan kemitraan konten kasebut. Pasar mung kaping pindho regane wiwit taun 2019, nuduhake potensi industri pemasaran influencer miliaran dolar. Apa nyengkuyung barang mewah sing paling dikarepake utawa gadget paling anyar, para influencer dadi target akeh merek sing pengin nggayuh, melu, lan narik kawigaten para target target. 

Nguasai Game Monetisasi, Ndhuweni Brand Sampeyan

Popularitas pemasaran influencer ora tanpa sebab. Ing taun 2020 wae, kita nyumurupi bintang YouTube kanthi bayaran paling dhuwur ngasilake $ 29.5 yuta, kanthi sepuluh kreator konten paling dhuwur sing entuk gaji luwih saka $ 10 yuta. Contone, Kim Kardashian adol minyak wangi sajrone sawetara menit sawise 12 yuta pamirsa nyetel live stream, nalika pengaruh TikTok ngluncurake produk lan merek sing paling dhuwur ing grafik popularitas. Iki crita kanggo pamirsa A utawa sing wis sukses melu adegan, nemokake popularitas lan sukses ing pamirsa. 

Nanging, ana sisi liyane narasi pangaribawa sing asring diabaikan ing tengah-tengah rasa apresiasi lan pengaruh sing paling anyar lan paling apik. Kanggo siji, dinamika pengaruhe platform asring ngrusak pemain sing luwih anyar utawa ceruk. Alangan dhuwur YouTube kanggo monetisasi dielingi - akses menyang bathi pariwara mung dilindhungi undhang-undhang kanggo para kreator sing wis nglumpukake pamirsa luwih saka 1,000 nalika rata-rata nggawe mung $ 3 nganti $ 5 saben 1,000 tontonan video. Jumlah cilik kanggo industri sing nguntungake. Banjur ana uga sing dieksploitasi dening merek - yaiku nyolong gambar, nulis kontrak sing ora sah, ora mbayar, utawa meksa pengaruh sing bisa digunakake kanthi gratis. Wiwit nggawe konten nganti eksekusi konten, para influencer cenderung tanggung jawab kanggo kabeh kampanye, lan kudu menehi ganti rugi kanggo pakaryane. 

Nalika ngupayakake nggawe ekonomi pengaruh sing luwih adil, kepiye manawa kreator konten nggawe merek kanthi mandhiri lan bisa uga janjeni?

Blockchain bisa uga minangka salah sawijining cara kanggo ngrampungake. 

Salah sawijining aplikasi pamblokiran yaiku tokenisation - proses nerbitake token pamblokiran sing bisa nggambarake kepemilikan utawa partisipasi kanthi digital ing aset sing bisa didol nyata. Tokenisation wis akeh dibahas ing pirang-pirang wulan pungkasan, sawise kasus panggunaan ing pirang-pirang industri sing kalebu olahraga, seni, finansial, lan hiburan. Kasunyatane, bubar bubar ditampilake ing platform sosial nalika diluncurake BitClout, platform bertenaga pamblokiran sing ngidini wong bisa tuku lan adol token sing makili identitas. 

Kanthi cara sing padha, kreator konten bisa entuk kendali, otonomi, lan kepemilikan merek sing luwih gedhe kanthi ngluncurake token asli - yaiku kanggo menehi tandha ide utawa idhe - lan luwih entuk dhuwit kanggo konten lan merek tanpa mung gumantung karo penghasilan pariwara saka platform

Diaktifake dening pamblokiran, panggunaan kontrak cerdas uga bisa mbantu para influencer njamin pembayaran sing tepat wektu wis rampung sawise saben kampanye rampung. Kontrak cerdas dienkode nganggo kondhisi sing wis disetujoni sing bisa ditemtokake dening merek lan pengaruh. Sawise kesepakatan, dana bisa ditransfer kanthi otomatis tanpa pita abang saka pihak katelu supaya proses kasebut alon. 

Nilai Driving Kanthi Transparan 

Nalika jagad ganti pindah, industri pemasaran uga saya ganti. Merek wis nggunakake anggaran iklan kanggo luwih akeh pariwara digital kanggo nggayuh pamirsa sing wis mboko sithik urip kanthi online. Nalika pemasaran influencer bisa dadi tren saiki, akeh merek sing durung mesthi weruh korélasi langsung antarane pemasaran adhedhasar pengaruh lan kenaikan penjualan, saengga para pengiklan ora yakin karo pengaruh sing nggawe konten kasebut. 

Utamane, nalika masalah 'penipuan pengikut' nyebar ing platform media sosial. Contone, pengaruh saka influencer kanthi atusan ewu pandherekipun. Nanging, keterlibatan kiriman kurang, meh wae ora ngetung telung digit. Sing asring kedadeyan ing kasus kaya mangkene yaiku influencer tuku para pandhereke. Nanging, kanthi situs kaya Social Envy lan DIYLikes.com, sing dibutuhake mung nomer kertu kredit kanggo tuku tentara bot ing platform media sosial apa wae. Lan kanthi akeh alat media sosial sing dirancang kanggo nglacak sukses mung adhedhasar metrik kaya jumlah pengikut, 'penipuan' iki asring asring dideteksi dening merek. Iki bisa nggawe merek bingung, ora yakin kenapa sing dadi kampanye influencer sing janjeni dadi gagal. 

Masa depan ROI influencer bisa ditrapake dening pamblokiran, kanthi teknologi bisa nyedhiyakake transparansi sing luwih gedhe kanggo merek sing pengin diotentikasi para pengaruhe lan validasi laba investasi. Ing pengaruh sing padha karo influencer sing menehi konten, merek bisa menehi transaksi karo sing nggawe konten. Contone, merek bisa mesthekake manawa statistik utama pengaruh, informasi babagan reputasine adhedhasar kinerja kepungkur, lan nilai kemitraan sing diproyeksikan dikunci ing kontrak cerdas sing disepakati sadurunge kampanye, kanggo ijol-ijolan sing luwih transparan lan aman sing njanjeni luwih akeh asil kampanye sukses. Kajaba iku, kanggo ngilangi perantara sing ora perlu, pamblokiran malah bisa mbantu nyuda biaya wong tengah lan nyuda biaya pemasaran ing ekonomi sing nyuda anggaran saya mundhak. 

Kondisi Antarane Jagad Penggemar lan Pencipta

Ing jagad digital sing dipimpin dening salah informasi, para influencer kanthi cepet entuk langkah sing kuat nalika dadi swara sing berwibawa yaiku promosi merek favorit utawa menehi komentar babagan masalah sing cedhak karo ati. Jangkauan lan pengaruh influencer ing masarakat ora bisa disuda, kanthi 41 persen konsumen sing ujar manawa pengaruh kudu nggunakake platform sing apik. Kosok baline, 55 persen pemasar rumangsa bakal ati-ati kanggo nggarap para influencer sing nyuarakake babagan masalah sosial lan politik. Ketegangan kasebut ing antarane merek lan pengaruh tegese ana kebutuhan para influencer kanggo nggawe keseimbangan antara regulasi mandiri kanggo nglindhungi reputasi merek lan menehi wangsulan marang komunitas lan masarakat umum. 

Nanging, kepiye yen pangaribawa mutusake arep ujar amarga ana sebab sing dipercaya miturut aturan merek? Utawa kepiye yen influencer pengin luwih nyambung lan nggawe ikatan sing luwih cedhak karo pandhereke? Ing kene jaringan desentralisasi pamblokiran bisa teka kanggo nyembulake jagad penggemar lan pencipta, ngilangi wong tengah - platform utawa merek - lan kebutuhan moderat konten sing gedhe banget. Kanthi pamblokiran, kreator konten ora mung entuk otonomi saka aset dhewe, nanging uga entuk akses menyang komunitas, nggawe keterlibatan sing luwih gedhe karo para penggemar. Contone, kanthi token asli ing blockchain, para influencer bakal bisa menehi ganjaran kanthi lancar lan menehi insentif marang para pengikut kanthi langsung. Semono uga, komunitas penggemar uga bisa ngomong babagan jinis konten sing pengin dideleng, luwih cepet ningkatake keterlibatan antarane pangripta lan penggemar.

Tanpa kreator, platform ora duwe daya, lan merek bisa tetep dipengini. Nalika nggambarake ekonomi pangaribawa sing luwih adil kanggo para pencipta konten lan merek, kudu ana keseimbangan kekuwatan sing luwih gedhe lan pamblokiran bisa nyekel kunci masa depan pemasaran pengaruh sing luwih cerah - sing luwih transparan, otonom, lan menehi hadiah. 

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.