Kepiye lan Napa Nulis Buku

Aku bubar ngrampungake buku, Gagal: Rahasia Sukses. Nalika wong krungu babagan iki, dheweke menehi ucapan selamat lan takon babagan pitakon babagan stok:

  • Endi sampeyan entuk ide?
  • Suwene suwene kanggo nulis?
  • Apa sing nggawe sampeyan pengin nulis buku?

Aku bisa mangsuli pitakon iki kanggo sampeyan, nanging sejatine aku bakal takon, kabeh padha takon tenan: Kepiye carane nulis buku? Kanggo akeh wong, gagasan nggabungake siji postingan blog pancen angel banget. Buku lengkap meh ora bisa ditindakake. Lan sanajan iki bisa dadi blog sing dikhususake kanggo teknologi pemasaran, teknologi tinta ing sekolah lawas ing kertas isih dadi pemasaran sing apik. Mung takon penulis Blogging Perusahaan kanggo Dummy.

Mangkene carane sampeyan nindakake.

Langkah 1: Temtokake Napa

Gagal: Rahasia Sukses

Pitakon pisanan lan paling penting babagan nulis buku yaiku njawab pitakonan "Napa aku pengin nulis buku?" Sampeyan bisa uga tanpa guna. Bisa uga amarga buku sing pengin diwaca ora ana (utawa paling ora sampeyan durung nemokake.) Bisa uga mbantu sampeyan dadi pemimpin pikir ing ceruk. Utawa, bisa uga amarga sampeyan pengin nindakake perkara sing angel lan ora umum.

Apa wae alesan sampeyan, sampeyan kudu tetep ngarep lan tetep nggawe kabeh proses nggawe buku sampeyan. Yen sampeyan ora ngerti tujuane bukune, sampeyan ora bakal ngrampungake. Utawa sing luwih ala, buku sampeyan bakal kesasar ing bab liyane.

(Cathetan: Ora apa-apa kanggo nemokake tujuan sampeyan nalika ngowahi lan ngganti sebab "kenapa", nanging kanthi sengaja! Sawise kabeh, yen sampeyan ngowahi alesan nulis tanpa sadhar, para pamaca bakal kepeksa ganti separo buku! Mesthi ora kaya sing dikarepake.)

Langkah 2: Rancang Rencana Nulis

Genre buku beda-beda mbutuhake macem-macem langkah ing proses nulis. Kanggo bukuku, prosese kalebu ngembangake premis, ngasilake garis gedhe, nggoleki crita lan pungkasane nulis lan editing. Yen sampeyan ngandhani memoir, sampeyan bisa uga duwe rencana sing beda. Utawa yen sampeyan kerja bareng penerbit minangka bagean saka seri (kaya bukune Doug lan Chantelle babagan blogging perusahaan kanggo “Dummies"), Bisa uga menehi sawetara struktur iki.

Bagéan penting saka rencana nulis yaiku cadangan wektu kanggo nggarap buku sampeyan. Bukak tanggalan lan blokir "wektu nulis." Prakiraan sing apik yaiku 150 tembung saben jam. Dadi, yen sampeyan mikir bisa nulis buku tembung 30,000, udakara 200 jam. Bukak tanggalan lan blok metu 200 jam kanggo "nulis buku." Yen sampeyan tetep nindakake jadwal, sampeyan bakal luwih maju tinimbang sing sampeyan kira.

Langkah 3: Pilih Piranti Sampeyan

Ana akeh debat babagan cara nulis sing paling apik, nanging bakal dakkandhani: yen sampeyan bisa fokus, luwih akeh nulis. Aku penggemar Google Docs liwat prosesor tembung tradisional, amarga mbebasake sampeyan ora kuwatir babagan format lan bisa diakses saka endi wae. Sampeyan lan editor malah bisa log bebarengan!

Sampeyan bisa mbukak piranti lunak kayata Panulis Omm utawa mung gaya kuno Buku cathetan Moleskine Ora preduli apa sing sampeyan pilih, aja kanthi sengaja.

frustasi1

Langkah 4: Tancepake Rencana Sampeyan

Iki ora katon kaya langkah-langkah, nanging ing endi penulis buku sing paling pengin dadi masalah. Sampeyan sibuk karo proyek liyane, lan urip ngganggu buku sampeyan. Yen kabeh buku sing ditinggalake wis rampung, kita bisa uga duwe luwih saka ewonan buku ing rak. Terus fokus! Elingi "kenapa" sampeyan. Ajeni rencana nulis sampeyan.

Cara sing apik kanggo njaga motivasi yaiku marang wong sing dipercaya yen sampeyan lagi nulis buku. Takon menyang takon sampeyan babagan iki! Iki bakal mbantu sampeyan tetep ing jalur sing bener.

Langkah 5: Nerbitaké lan Promosi

Kanggoku, bagean sing paling angel nulis buku yaiku adol. Pemasaran lan promosi dudu kekarepanku. Aku kudu nyoba supaya njaluk wong tuku salinan. (Sing dakkira, saiki daklakoni. Ndelok!)

Nanging saiki, sampeyan bisa nggunakake teknologi kanggo masarakke buku kertas lawas. Nggawe blog buku. Promosi buku ing Twitter lan karo Facebook Page. Nyuwun wawancara karo wong sing mbukak blog, program radio internet utawa sumber media liyane. Tekan lan gaweyane dadi sukses!

One comment

  1. 1

    Wis nulis buku pertamaku (lan aku ngarep-arep bisa nulis maneh), ana prabédan gedhe babagan carane wong nganggep sampeyan minangka panganggit. Aku ora luwih cerdas tinimbang sadurunge nulis buku, mula kadang-kadang kaget karo reaksi kasebut. Nanging, aku bakal njupuk sing bisa dipikolehi!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.