Kepiye Ads.txt lan Ads.cert Nyegah Penipuan Pariwara?

Ads.txt lan Ads.cert

Ing industri $ 25 milyar, penipuan $ 6 milyar ora bisa diabaikan… minangka ancaman langsung marang industri. Statistik kasebut teka saka survey dening Asosiasi Pengiklan Nasional, sing kerja sama karo perusahaan keamanan digital WhiteOps. Pilihan otomatis sing nggunakake platform iklan programatik durung nulungi. Yen sampeyan bisa program algoritma nargetake, sampeyan uga bisa sistem program kanggo narik pariwara.

Nyilih saka industri liyane, kayata email, IAB Labs nggawe spesifikasi Ads.txt. Ads.txt ngarep-arep bisa mblokir penipuan kanthi nggawe indeks saka reseller lan penerbit resmi.

Apa Ads.txt?

Ads.txt tegese Penjual Digital Resmi lan minangka cara sing gampang, fleksibel lan aman sing bisa digunakake para penerbit lan distributor kanggo ngumumake publik babagan perusahaan sing diwenehi wewenang kanggo adol inventaris digital. Kanthi nggawe rekor publik Penjual Digital Resmi, iklan bakal nggawe transparansi luwih akeh ing rantai pasokan inventaris, lan menehi kontrol kanggo para inventaris ing pasar, saengga para aktor ala entuk bathi saka adol inventarisasi palsu ing ekosistem kasebut. Nalika penerbit nganggo ads.txt, para pembeli bakal luwih gampang ngenali Penjual Digital Resmi kanggo penerbit sing melu, saengga merek duwe kapercayan yen dheweke tuku inventaris penerbit asli.

Sampeyan bisa ndeleng nyata saka ads.txt file, ing ngendi aku duwe LiveIntent (platform iklan email) lan Google Adsense (jaringan iklan bergambar).

Apa Ads.cert?

Ads.txt minangka cara sing apik kanggo menehi wewenang penempatan iklan ing situs sampeyan. Nanging, iklan kasebut ora asli saka pariwara kasebut. Ads.cert saiki lagi dikembangake kanggo nindakake. Mirip karo cara kerjane teknologi pamblokiran, Ads.cert bakal nggawe manawa sampeyan menehi wewenang kanggo nyelehake iklan, uga ngotentikasi Platform Demand Side (utawa DSP).

Ads.cert, bebarengan karo Ads.txt bakal njamin:

  1. Mitra yaiku sah kanggo adol.
  2. Inventaris iklan yaiku asli.
  3. Inventaris iklan wis ora diowahi.

Ana sawetara pitakonan apa manawa sistem iki kompleks bisa ngolah akeh panjaluk lan data kanthi wektu nyata kaya sing dibutuhake. Isih katon.

Mangkene ringkesan visual babagan spesifikasi saka Smart AdServer, Fighting Fraud kanthi Standar: Ads.txt lan Ads.cert Diterangake.

iklan txt pencegahan penipuan sertifikat

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.