Pangarepan sing Jujur Nggawe Kepuasan Pelanggan

Pirang-pirang taun suwene aku kerja ing lingkungan teknologi wiwitan stres dhuwur. Rong masalah sing pancen nggawe startup yaiku ora duwe ekspektasi realistis ing proses pemasaran lan penjualan uga drive kanggo fitur-fitur anyar sing dibutuhake kanggo prospek. Gabungan loro bebaya kasebut bisa nyebabake perusahaan sampeyan ora seimbang karo kemajuan karo klien sing wis ngandelake sampeyan.

fitur kepuasan

Fitur push demi fitur kanggo mburu prospek sabanjure nalika ekspektasi ora kejawab ing basis klien saiki minangka game sing mbebayani. Aku wis ngamati ing pirang-pirang perusahaan lan durung nate ndeleng manawa bisa digunakake kanggo miwiti wiwitan.

Kombinasi kepuasan lan rilis fitur progresif sing bakal nggawe bisnis kanthi wicaksana. Sampeyan kudu mindhah garis ing kaloro arah supaya bisa sukses.

Mangkene sawetara pamikiran tambahan:

  1. Yen sampeyan kurang duwe tenaga lan tuwuh kanthi cepet, mbuang-buang jam lan jam kanggo plancongan pelanggan sing ora ditemtokake kanthi tepat, bakal saya mudhun, yen ora bakal mandheg.
  2. Yen fitur sampeyan kurang, adol kejujuran, visi, kepemimpinan lan personel ing perusahaan sampeyan. Wong sing hebat bisa nggawe kedadeyan apa wae.
  3. Aja janji fitur sadurunge duwe. Ora apa-apa kanggo ngobrol karo backlog sampeyan, nanging menehi tanggal pengiriman sing kuat ing proses penjualan minangka janji sing bakal sampeyan lakoni.
  4. Yen ana katergantungan klien, komunikasi kanthi efektif lan priksa manawa klien ngerti akibat sing ora bisa tanggung jawab ing proses penjualan lan implementasi.
  5. Ninggalake kesalahan. Telat bakal kelakon, kesalahan bakal kelakon, kewan omo bakal ngundhakake endhas sing ala. Priksa manawa garis wektu sampeyan ngidini kabeh sing kasebut ing ndhuwur.
  6. Aja nganti klien nemtokake jadwal sampeyan, yen sampeyan lagi tanggung jawab nalika telat. Luwih becik ngrampungake lan ngrampungake kanthi bener tinimbang rampung mengko telat utawa salah.
  7. Disiplinake staf penjualan sampeyan lan kudu tanggung jawab kanggo ekspektasi sing salah. Aja ngatasi masalah kasebut ing jalur produksi. Ora adil yen wong liya netepi janji sing cacat.
  8. Tame materi pemasaran sampeyan. Apik banget kanggo nggedhekake kosa kata pemasaran, nanging aja janji produk, fitur, rilis, garis wektu, utawa layanan sing ora bisa ditindakake kanthi realistis.
  9. Ayo langsung ngandhani klien nalika proyek kasebut mati. Penting banget yen klien ngerti kasunyatan sing kedadeyan. Kaping pirang-pirang, klien ngerti ing tenggat wektu sing bakal ditindakake. Kaya jejak domino, iki bisa ngrusak sawetara rencana ing hilir sing ora dingerteni perusahaan sampeyan.

5 Komentar

  1. 1

    Aku ora bisa setuju maneh, Douglas. Kiriman sampeyan didhukung dening karya Szymanski lan Henard sing nerbitake sawijining artikel ing taun 2001 sing nemokake manawa ing sawetara kasus, pangarep-arep sing dikarepake pelanggan luwih penting kanggo nemtokake kepuasan tinimbang kinerja!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.