Pandhuan Procrastinator kanggo Pemasaran Liburan

Wektu Preinan

Musim liburan wis resmi ing kene, lan bakal dadi salah sawijining rekaman paling gedhe. Kanthi eMarketer prédhiksi mbuwang eceran e-commerce ngungkuli $ 142 milyar ing musim iki, ana macem-macem kabecikan, sanajan kanggo pengecer sing luwih cilik. Trik tetep kompetitif yaiku supaya pinter babagan persiyapan.

Luwih becik sampeyan wis miwiti proses iki, nggunakake sawetara wulan kepungkur kanggo ngrancang kampanye lan nggawe dhaptar merek lan pamirsa. Nanging kanggo wong-wong sing isih nggunakake panas mesin, wenehake ati: ora kasep kanggo menehi pengaruh. Mangkene papat langkah konkrit sing bakal mbantu sampeyan mbangun lan nglakokake strategi liburan sing sukses.

Langkah 1: Ngoptimalake Timeline

Sanajan 'preinan' kanthi teknis Thanksgiving nganti Natal, musim blanja preinan durung mesthi ditemtokake. Adhedhasar prilaku belanja taun 2018, Google nuduhake 45% konsumen nglaporake yen wis tuku hadiah preinan nganti tanggal 13 November, lan akeh sing wis rampung blanja plancongan pungkasan wulan November.

Kanthi garis wektu sing cerdas, tekan pungkasan ing pesta kasebut ora bakal ngilangi kursus utama. Gunakake pertengahan November kanggo fokus ing merek lan prospek - iki bakal mbantu sampeyan nggayuh konsumen sadurunge ing tataran pertimbangan lan tuku.

Minangka pendekatan Thanksgiving lan Cyber ​​Week, wiwiti penawaran transaksi lan tambahake pariwara ing saluran, nggawe konsumen dadi bungah. Banjur, tambahake anggaran telusuran lan pemasaran ulang sadurunge Cyber ​​Senin. Secara umum, nambah anggaran nganti telu nganti kaping lima sajrone musim liburan bakal menehi sampeyan kesempatan paling apik kanggo njupuk konversi ekstra kasebut ing pasar kompetitif.

Pungkasane, Q1 wis kabukten dadi salah sawijining wulan paling kuat kanggo e-commerce, nggawa momentum liburan kanthi apik ing Taun Anyar. Tanggepi anggaran sampeyan paling sithik nganti paling ora tanggal 15 Januari kanggo ngoptimalake tren tuwuh ing belanja pasca liburan.

Langkah 2: Prioritasake Personalisasi

Umume pengecer cilik ora nate ngarep-arep cocog karo anggaran iklan raksasa kaya Amazon lan Walmart. Supaya tetep kompetitif, pasar luwih cerdas - ora angel - kanthi nggunakake personalisasi.

Nalika nglumpukake pamirsa khusus lan katon kaya sampeyan, fokusake babagan nilai umur. Sapa saka dhaptar sampeyan sing wis mbayar paling dhuwit karo sampeyan, lan sapa sing paling sering toko karo sampeyan? Sapa sing dadi pembeli paling anyar sampeyan? Iki minangka target utama kanggo penjualan lan penjualan silang, kanthi ngalihake belanja iklan ekstra, menehi saran babagan barang sing gegandhengan, menehi bundling kanthi diskon utawa menehi hadiah nalika checkout.

Nalika ngremenake para pembeli umur, aja lali nglacak lan target pengunjung anyar. Criteo nglaporake manawa pengunjung situs web sing target iklan tampilan uga 70% luwih kamungkinan kanggo ngowahi. Ngrekam kegiatan pengunjung lan nggawe dhaptar segmen sajrone musim liburan minangka kunci kanggo ngasilake lan ngamanake konversi.

Langkah 3: Nggawe Promosi Cerdas

Promosi bakal bisa ditrapake yen cocog karo kabutuhan lan pilihan pamirsa tartamtu. Tinjau tren preinan kepungkur lan sinaoni apa sing cocog, banjur investasi ing promosi kasebut.

Ora yakin apa sing paling cocog? eMarketer nglaporake manawa tawaran promosi sing paling apik yaiku diskon kanthi 95% sing gedhe banget. Pengiriman gratis uga kudu nalika bisa, lan hadiah lan titik kasetyan gratis uga narik kawigaten para konsumen. Gumantung karo produk lan anggaran, sampeyan bisa uga mikir tanggal pengiriman sing dijamin, kode kupon, set hadiah sing wis dibungkus lan pesen khusus.

Langkah 4: Siap Lalu Lintas Situs Web Sampeyan

Apa situs web sampeyan wis siyap kanggo lalu lintas preinan? Sawetara pangowahan cilik bisa nggawe prabédan nalika nggawe adol pungkasan.

Miwiti kanthi mriksa manawa situs web sampeyan ngatasi pitakon inti lan keraguan sing muncul sajrone pengalaman blanja. Sepira dhuwur alangan mlebu? Carane gampang ngasilake? Kepiye cara nggunakake produk kasebut? Langkah-langkah sederhana kayata pamisahan produk miturut rega, nampilake ulasan pelanggan lan njlentrehake kemudahan bali bisa mbantu kapercayan karo para pelanggan.

Sabanjure, gawe situs web sampeyan gampang dilayari ing ponsel. Penelitian Google nuduhake yen 73% konsumen bakal ngalih saka situs seluler sing dirancang kanthi kurang apik menyang situs seluler alternatif sing nggawe tuku luwih gampang. Aja risak kelangan konversi kasebut kanthi ora nggatekake kehadiran seluler sampeyan.

Pungkasan, ngoptimalake bagean paling penting ing toko e-commerce: checkout. Luangake wektu kanggo ngerti apa sing nyebabake pembeli ninggali kreta lan mbenerake masalah kasebut. Apa biaya pengiriman utawa rega liyane sing ora dikarepake? Apa checkout sampeyan rumit lan akeh wektu? Apa para pembeli kudu nggawe akun? Sederhana proses kasebut supaya sampeyan bisa menehi kesempatan supaya bisa adol.

Iku mung sawetara langkah penting sing kudu ditindakake nalika nyiapake kanggo musim liburan - nanging ora preduli sampeyan miwiti, saben langkah kanggo ngoptimalake lan nggawe personalisasi bakal mbantu nggawe bedane. Luwih apik maneh, gaweyan sing sampeyan lebokake saiki, wiwit saka prospek menyang pangowahan situs nganti pangembangan merek, wis nyiapake sampeyan pemasaran sing efektif liwat Taun Anyar lan liya-liyane.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.