Sejarah Pariwara

riwayat infographic pariwara

Analogi sing dakkarepake asring digunakake ing perusahaan nalika takon apa bedane pariwara lan pemasaran yaiku mancing. Pariwara minangka aku nempelake cacing ing pucuk pancing lan nancepake ing ngarepe iwak, ngarep-arep bisa nyokot. Pemasaran minangka strategi sing nggawa aku menyang tlaga, jinis kapal, tackle, rod, rol, garis, pancing, umpan, wayah awan, lan jinis iwak sing aku nyoba nyekel … Uga sapira. Iklan minangka acara, pemasaran minangka strategi (sing asring kalebu pariwara).

Apa sampeyan ngerti manawa pariwara cetak pertama digawe ing Inggris, lan kanggo buku pandonga? Utawa iklan TV resmi pertama yaiku ing taun 1941 kanggo jam tangan Bulova? Ya ora ngerti yen iklan tembung kunci pertama yaiku "golf"! Évolusi pariwara ngalami tonggak sejarah kayata mesin cetak lan televisi sing mengaruhi format pariwara. Nanging, internet bisa uga menehi revolusi pariwara, lan kita yakin manawa pariwara In-Text minangka pariwara generasi sabanjure. Dadi penting banget kanggo mriksa babagan pariwara diwiwiti supaya luwih ngerti babagan tujuane!

Iklan wis suwe banget ... nyatane, luwih suwe tinimbang sing dakkarepake miturut iki infographic dening Infolinks:

riwayat pariwara

3 Komentar

  1. 1

    Aku ngira Gel Gigi Dentifrice bisa uga luwih maju tinimbang taun 1661. Kajaba iku, iki kalebu dhaptar sing apik - lan uga nyenengake!

  2. 2

    Iki grafis sing apik banget, aku ora bisa nggambarake gambar file kaya ing Photoshop! sejarah pariwara sejatine yaiku sejarah perdagangan, komunikasi lan uga ijol-ijolan moneter. Kanggo aku, industri pariwara pancen diwiwiti ing Madison Avenue NYV ing wiwitan taun 20-an nalika agensi wiwit muncul, nggabungake seni, media massa lan psikologi konsumen. Ing ngisor iki buku sing apik banget sing dakwastani Informasi penginapan Indah dening David McCandless: http://www.informationisbeautiful.net/ kudu maca grafis info, pancen meksa watesan….
    ThanksDomCastley.wordpress.com

  3. 3

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.