Apa iki Pungkasan Hillary Clinton?

Sanajan aku seneng nganggep aku minangka wong Libertarian, bisa uga ana Anarkis cilik. Aku seneng demokratisasi Internet uga teknologi sing murah. Kalorone menehi dana kanggo menehi tenaga kanggo sing durung tuku.

Sing penting yaiku parodi Hillary Clinton anyar ing iklan Apple 1984. Video kasebut diunggah menyang Youtube lan wis ditonton luwih saka 300,000 kali. Secara pribadi, aku entuk cekikikan. Aku dudu penggemar Senator Clinton, sanajan aku pancen ngerti lan ngurmati talenta bojone minangka ahli pidato lan politikus sing hebat.

Ironi saka video sing digawe ing omah iki yaiku kanthi visual ngasilake hawa anyep sing dak rasakake saben ndeleng Senat Clinton ngomong. Aku penasaran babagan pengaruh video kaya iki ing kampanye. Ora ana video sing nuduhake Hillary Clinton minangka pilihan sing kurang apik kanggo Presiden ... mung ngrasa mrono.

Ora mung ana sing njupuk wektu kanggo nindakake iki, nanging ana sing ndhukung Senator Obama. Video kasebut diproduksi kanthi apik lan, dak kira, ora regane mung akeh wektu kanggo dikembangake. Apa iki pungkasan Hillary Clinton dadi Presiden?

Mangkene pariwara asli saka Apple (ditampilake sajrone Superbowl jaman saiki):

Apa iki politik sing ala? Kewarganegaraan ala? Apa ora tanggung jawab? Ing jagad sing umum dadi publik lan politikus ngentekake jutaan (meh pirang-pirang milyar) kanggo nyurung gambar kasebut, apa ora ironis manawa teknologi sing dilebokake ing tangan wong siji bisa uga nggawe pemilihan kabeh?

Iki nalika seneng-seneng!

12 Komentar

  1. 1

    Aku curiga banget marang iklan iki.

    Suara swara kasebut pancen salah banget kanggo pariwara kasebut. Aku ngerti ana ironi tartamtu ing asli, sing cocog "kita bakal menang" nalika mbuwang palu. Nanging ing asli, swara kasebut nduweni kualitas sing ala banget. Bunyi iki minangka upaya eksplisit Hillary sing ditemokake minangka wong biasa, duwe "pacelathon" karo saben wong kanthi individu, dene iklan asline nyebutake "siji wong, siji bakal, siji mutusake, siji sebab," lan "kebon ideologi murni ing ngendi saben pekerja bisa mekar, ora aman saka hama saka pikiran sing kontradiktif. " Kangge, swara swara Hillary ujar "Aku ora pengin wong sing setuju karo aku." Uga, gambar cak amba peteng, lan campuran karo tembok peteng ing komersial asline, dene bayangan Clinton putih padhang, aberasi ing ruangan monolitik

    Yen aku kudu ngira sumber video iki, luwih becik aku bakal teka saka kampanye Clinton. Bayangake ndeleng tanpa ngerti babagan sing asli. Umume wong bisa uga ora ngelingi asline. Iki interpretasi alternatif video Clinton: Clinton nyoba nggugah wong sing wis biasa politik minangka olahraga kompetitif, utawa perang partisan, tinimbang diskusi, pertukaran ide, babagan carane nggawe kabeh wong luwih apik. Hillary ujar manawa "apik banget" yen "nganti saiki, kita ora mandheg ngomong." Nanging, sawetara pasukan jahat ora pengin sampeyan terus ngomong. Sadurunge palu dibuwang, teks ing layar ing ndhuwur Hillary maca, "iki pacelathon kita." Mbesuk nalika ndeleng layar, Hillary sing mesem maneh ujar manawa "ngarep-arep supaya obrolan iki tetep bisa urip," sadurunge palu sledge ke layar. Ing iklan asli, sawise mbledhos wiwitan nalika sledgehammer nabrak layar, kita keprungu angin sepoi-sepoi, adhem, nuduhake kamardikan. Swara iki katon alon-alon ing video Clinton, nyuda nada lan nuduhake angin adhem suwung lan ora kentekan niat. Ing wektu iki, kita pancen kepengin ngerti sapa sejatine duraka sing pengin mungkasi "pacelathon kita." Banjur kita ndeleng layar putih sing padhang sing ujar, "Tanggal 14 Januari, primer Demokrat bakal diwiwiti. Lan sampeyan bakal ngerti sebabe 2008 ora bakal kaya '1984.' ”Elinga yen taun 1984 duwe pinunjul ing politik presiden sing adoh saka buku Orwell. 1984 minangka taun Walter Mondale, mlaku dadi liberal sing ora kuwat, ilang kabeh negara ing negara kasebut kajaba Minnesota. Layar putih, digandhengake karo Clinton, njanjeni asil sing beda ing taun 2008, nganti ditutupi layar ireng kanthi alamat web Barack Obama. Dheweke sing pengin mungkasi pacelathon kasebut.

    • 2

      Ben,

      Matur suwun komentar dawa! Wartawan nyoba nglacak sapa sejatine sing ngunggah iki menyang YouTube - aku kepengin weruh uga. Nanging, aku ora yakin yen kampanye Clinton. Lan aku uga ora yakin manawa kampanye Obama, dheweke wis kritis banget babagan iklan serangan lan nganti saiki dheweke nyingkiri. Pendapatku yaiku penggemar Obama sing duwe akeh wektu lan piranti lunak sing apik.

      Daripada fokus ing politik, sing dadi kapentingan kanggo para pemasar yaiku apa sing ditindakake kanggo atusan yuta dolar sing bakal dibuwang wong-wong kanggo kampanye. Apa bakal nggagalake serangan? Nguatake dheweke?

      Siji bab sing aku langsung weruh yaiku pariwara John McCain ana ing Google kanthi nyebutake Hillary Clinton. Katon yen kamp McCain wis ndeleng pariwara prilaku!

      Regards,
      Doug

  2. 3
  3. 4

    Aku akeh sing ilang sawetara aspek iki, nanging apa sing "Ala" ing video kasebut. Kayane retorika pidato politik kanggo aku. Ayo dakkandhani.

  4. 7

    Video Hillary 1984 iki pancen wis overpyped. Ana masalah penting ing kana sing luwih penting tinimbang
    Kampanye iklan internet cilik sing cerdas tanpa pesen nyata, utamane kampanye sing ora asli.

    • 8

      Amy,

      Titik sampeyan pancen bener. Nanging, akeh pemilih sing ora milih masalah sing nyata. Aku nganggep salah sawijining kesalahan ing jaman visual lan politik modern. Salah utawa bener, akeh pemilih sing gampang goyah.

      Mula aku mikir iki acara sing apik banget. Iku mung wiwitan sing luwih akeh. Aku wis ngerti babagan pengaruhe marang para pamilih - nanging ora bakal sangsi bakal ana.

      Regards,
      Doug

  5. 9

    Aku pancen ngerti lan ngurmati talenta bojone minangka ahli pidato sing hebat

    Kadhangkala kedadeyan lucu, sanajan ora disengaja. Muga-muga sampeyan ngerti makna dobel sing entuk ukara sing kalebu tembung "Clinton" lan "lisan" 🙂

  6. 10

    Iklan pariwara kasebut, utamane yen sampeyan wis kenal karo sing asli (miturut Ridley Scott, dakkira). Ora bakal dadi pungkasan Hilary amarga ana akeh masalah penting liyane sing dadi risiko, nanging iki bisa dadi conto sing apik. Bisnis babagan wong sing nggawe dheweke katon nyuda.

    • 11

      Aku pancen krungu yen dheweke dadi subkontraktor karo perusahaan sing nindakake tugas kanggo Obama, nanging dheweke wis dipecat. Ora nguntungake - aku ora ngira ana sing negatif babagan pariwara kasebut, sanajan mesthine ana tema sing akeh banget! Muga-muga wong lanang bisa slamet, pancen apik banget.

  7. 12

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.