Saka Personalisasi nganti Intelijen Emosional sing Dhuwur

fokus optimove

Wong sing dhuwur emosi intelijen (EQ) disenengi banget, nuduhake kinerja sing kuat lan umume luwih sukses. Dheweke tegas lan duwe katrampilan sosial sing apik: nuduhake kesadharan tumrap perasaan wong liya lan mujudake kesadharan iki kanthi tembung lan tumindak. Dheweke bisa nemokake kesamaan karo macem-macem wong lan nggedhekake sesambetan sing luwih apik tinimbang grapyak lan kemampuan kanggo akur.

Dheweke entuk iki kanthi ngelingi lan nganalisis nuansa sing alus: gerakan, intonasi swara, pilihan tembung, ekspresi wajah - kode sing kasebut lan tersirat sing ana ing antarane wong liya - lan nyetel tindak tanduke. Juri isih metu babagan metode kuantifikasi kuartal EQ, nanging kita ora prelu tes: kita ngakoni wong sing duwe EQ sing dhuwur minangka pamireng sing apik, sing nggawe kita rumangsa yen kita ngerti, lan sing menehi reaksi kanggo kita kanthi lancar.

Ing riset EQ, psikolog Daniel Kahneman misuwur amarga Hadiah Nobel ditemokake manawa masarakat luwih seneng bisnis karo wong sing disenengi lan dipercaya tinimbang wong sing ora dikenal, sanajan wong kasebut nawakake produk sing luwih apik kanthi rega sing luwih murah.

Bayangake manawa merek bisa nindakake iku!

Wong ing Balik Data

Tujuan pemasaran yaiku ngerti lan ngerti pelanggan kanthi apik supaya produk utawa layanan kasebut pas karo dheweke lan adol dhewe. Guru manajemen Peter Drucker (bali taun 1974!)

Prinsip utama pemasaran yaiku ngerti pelanggan kanthi luwih mbantu sampeyan nawakake produk lan layanan sing dikarepake. Ngerti konteks pelanggan mesthi dadi bagean saka iku, nanging bubar jumlah informasi kontekstual sing kasedhiya kanggo para pemasar wis saya rame.

Personalisasi minangka langkah pertama - kita ngerti amarga email otomatis saiki nggunakake jeneng pisanan tinimbang wong tuwa dhewe. Kemampuan kanggo nelpon pelanggan kanthi jeneng lan nampilake pakaian sing cocog karo cuaca, kayata, minangka wiwitan sing apik kanggo nggawe sambungan.

Nanging yen sampeyan bisa ndeleng gambar kabeh pelanggan ing layar TV, personalisasi bakal nuduhake gambar sing ora sopan lan kurang definisi, rata dadi sangang utawa rolas piksel. Sampeyan bakal target piksel ijo kanthi beda tinimbang sing kuning, nanging babagan jumlah diferensiasi sing bisa adhedhasar keterlibatan pelanggan.

Yen sampeyan isih ndeleng pelanggan liwat paradigma piksel kasebut, sampeyan bakal ilang gelombang sabanjure ing revolusi pelanggan, nguatake merek supaya sensitif marang para pelanggan lan nampilake intelijen emosional lan kepribadian kanthi cara komunikasi.

Kunci kanggo nggayuh definisi sing luwih dhuwur yaiku ing data. Data pelanggan sampeyan padha karo teknologi karo gerakan, nada, konten lan ekspresi sing dianggep manungsa cerdas. Kasedhiya, kabutuhan, kabutuhan, lan ragu-ragu pelanggan kabeh ana ing data. Nanging kanggo nggawe komunikasi cerdas emosional karo pelanggan, sampeyan butuh teknologi sing bakal nerjemahake data kasebut dadi pola prilaku.

Gawe Aset Paling Gedhe Sampeyan

Teknologi pemasaran pelanggan canggih duwe kemampuan ngirim gambar para pelanggan sing tambah granular lan jelas. Minangka algoritma lan data Analytics dadi luwih canggih, piksel kasebut ing layar TV dadi luwih cilik. Ujug-ujug sampeyan weruh yen piksel biru sejatine ora biru - papat piksel: ijo, abu-abu, coklat lan biru muda.

Saiki sampeyan bisa target klompok pelanggan sing wis mesthi ditemtokake, masing-masing duwe pesen, konten utawa tawaran sing cocog karo preferensi, papan ing lelungan pelanggan, titik tutul lan pikiran. Lan nalika teknologi tetep nglumpukake lan ngurai data, gambar pelanggan pungkasane ditampilake kanthi kamulyan sing wis ditemtokake banget.

Iki minangka komunikasi cerdas emosional sing menehi bisnis sing sukses ing kompetisi kanthi menangake atine para pelanggan lan nulungi dheweke nggawe aset sing paling gedhe - basis pelanggan.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.