Bebayane Kewan lan Suku

wedhus

Ana sawetara buku sing wis dakwaca sing pengaruhe banget babagan rasane babagan Internet lan pemasaran kanthi sakabehe. Salah sawijining buku yaiku Mark Earl iku Kewan: Cara Ngganti Prilaku Massa kanthi Nggunakake Alam Sejati lan liyane duweke Godin Suku: Kita Kudu Mimpin.

Umume diskusi babagan kelompok lan suku positif banget… para pimpinan diskusi babagan (kaya ing Video TED Godin) pancen apik banget lan menehi inspirasi. Aku pancen percaya banget marang kewan lan suku, nanging aku uga rada pesimis tumindak wong nalika nerangake kewan lan suku. Buku-bukune lan video kasebut dikatutake nalika para pamimpin bisa nggunakake komplotan kanthi apik ... nanging ora nggatekake sisih peteng.

Politik asring ditindakake dening kabeh wong ing blog pemasaran lan teknologi, nanging dakkandhakake manawa pemasaran lan pangembangan teknologi sing apik kabeh apa karo kemampuan calon kanggo menang utawa kalah ing pemilihan. Aku percaya manawa pemasaran lan teknologi pancen menang Pemilihan 2008 lan nyelehake Presiden Obama ing Gedung Putih.

lemmingsBali menyang komplotan. Ana rong masalah utama kanggo komplotan:

  • Pimpinan sing Kesalahan - Kadhangkala wong sing paling karismatik, cerdas, paling ayu utawa paling dhuwur ing kamar kasebut ora bener, nanging kita asring ngetutake dheweke.
  • Pandherek Manut - Ketaatan terkadang diilhami dening rasa wedi nanging uga inspirasi saka ora nggatekke.

Sing menehi inspirasi ing postingan blog yaiku iklim politik negara saiki. Contone, Presiden Obama. Salah sawijining swara sing dirungokake saiki lan sing bakal terus nyepetake pemilihan yaiku Presiden Obama ujar Wong Amerika males. Kutipan kasebut diwujudake kanthi salah, nanging diulang ing kabeh komersial, diskusi utawa debat politik sayap. Sanajan dimanfaatake metu saka konteks, para pemimpin ing sisih tengen nggunakake kutipan lan komplotan terus nggawe ide yen Obama pancen percaya yen warga negara males. Ora kaya sing diucapake.

Sadurunge sampeyan mikir aku mung bakal milih ing sisih tengen, aku bakal nambahake manawa politik saka kiwa padha ngeri. Amarga Presiden Obama minangka minoritas, akeh ing sisih tengen diarani "rasis" amarga ora setuju karo politik. Tuduhan kasebut angel dipertahankan amarga tegese sampeyan ora bisa ora setuju karo Presiden - babagan apa wae. Iki apes lan terus di-push dening sawetara wong kiwa kiwa. Pancen kudu mandheg amarga ora produktif lan njerit rasis ora nulungi negara kasebut. Nanging minangka cara efektif kanggo misahake komplotan!

Partai Republik tetep nantang pajak tambahan lan institusi program lan biaya anyar ing negara iki amarga pandangane kita ora bisa mbayar. Kerusuhan ing Yunani lan negara-negara jaban rangkah liyane sing wis diwiwiti amarga ora ana program hak pamrentah kudu dadi perhatian kabeh. Nanging bantahan saka sisih kiwa mesthi bali maneh, "apa sampeyan peduli karo wong, apa ora?" Yen sampeyan pengin ngilangi program, sampeyan ora preduli karo wong. Nanging yen kekurangan dhuwit, sapa sing nulungi? Lumrahe, pacelathon banjur bisa entuk penghasilan luwih akeh (aka: saham biasa). Wedhus padha pisah.

Aku nyoba tenan supaya kapercayan pribadine ora bisa diluncurake, lan mung ngandhani kepiye partai politik kita nggunakake lan nggunakake komplotan. Luwih elek tinimbang ngapusi - utawa mung salah - yaiku carane komplotan nyerang wong-wong ing njaba njaba. Aku njamin aku bakal entuk sawetara komentar ora becik babagan kiriman iki saka sisih utawa liyane. Nalika komplotan nyerang, pancen nglarani lan kekuwatan utawa wedi yen diserang bisa mindhah komplotan menyang arah sing salah. Umume wong ngindhari komplotan kanthi ora ujar apa-apa. Dakkira ora apike. Kita bisa nuduhake meh kabeh kekejeman ing sejarah - sanajan perang utawa bisnis, lan umume tumuju pimpinan sing dipercaya sing salah lan komplotan sing ngetutake kanthi wuta amarga wedi utawa ora nggatekke. Kewan-kewan nyebabake Perang Dunia lan ekonomi paling dhuwur.

Yen sampeyan pengin banget ndeleng conto politik ing sawetara minggu kepungkur, sampeyan mung kudu ndeleng Ron Paul lan perawatane dening media lan sayap kanan. Yen Paul menang Iowa, aku wis krungu ing rong stasiun berita utama negesake manawa "takon legitimasi kaukus Iowa". Aku kira tegese Iowa dudu bagean maneh saka komplotan sing kita sebut "Amerika Serikat".

Wah… tenan? Dadi, yen mayoritas pamimpin politik ora setuju karo mayoritas pamilih, apa masalahe dudu pandangane ... yaiku apa masarakat ora bisa nggawe keputusan sing apik? Ron Paul tetep diwenehi label kanthi ora adil ing pirang-pirang lapisan ... sanajan ana akeh bukti kanggo ndhukung panemu lan rekaman pamungutane. Nanging komplotan ora seneng karo Ron Paul. Dheweke dadi wong njaba lan pimpinan ternak nindakake kabeh cara kanggo ngubur dheweke kanthi cepet.

Conto liyane ing pemilihan iki yaiku jajak pendapat sing aku weruh ing endi mung 6% pamilih konservatif ujar manawa Donald Trump bakal mengaruhi pamilihane. Aku nonton loro stasiun berita sing beda-beda lan loro-lorone ngilangi Trump adhedhasar asil jajak pendapat. Nanging yen sampeyan mandheg lan mikir, 6% pengaruh gedhe. Akeh Presiden sing menang lan kalah kurang saka iku! Nanging, komplotan ora pengin Trump ngrusak perkara ... mula distorsi jajak pendapat minangka pilihan sing luwih trep.

Nalika aku ngobrol politik karo wong-wong (alias komplotan), aku asring krungu, "Dheweke pancen hebat banget!" utawa "Dheweke bolongan **!" nalika ngrembug babagan Presiden lan calon-calon Republik saiki. Sanalika aku krungu tembung-tembung kaya ngono, aku dadi ora tenang amarga ora duwe pemahaman babagan masalah sing nyata ... apa negara kita bakal luwih apik utawa ora miturut kepemimpinan wong kasebut. Aku ora peduli sepira efektifane speaker lan bisa uga pengin bolongan ** sabanjure. Kadhangkala bolongan ** bisa rampung.

Tuladha pungkasan: Wong tuwaku bubar dolan lan ngobrol babagan dheweke keamanan sosial. Dheweke kerja keras sajrone urip - kadhang kala uga wong tuwaku kerja pirang-pirang. Bapakku uga pensiun saka Angkatan Laut. Kalorone semi-pensiunan lan nglumpukake keamanan sosial. Aku ngelingake dheweke kenapa kita duwe keamanan sosial lan kepiye sistem iki bisa digunakake… bebarengan karo rata-rata pangarep-arep umur lan sapa sing butuh sistem kasebut. Wong tuwa saya konservatif lan jujur ​​banget… dheweke rumangsa mlebu ing sistem kasebut kanthi irah-irahan kanggo entuk mbayari. Kira-kira umume ngrasa babagan apa sing dirasakake lan kepiye reaksi saka komplotan keamanan sosial - ora preduli apa langkah sing dibutuhake kanggo njamin solvitas sistem kasebut.

Sampeyan pengin mikir manawa pimpinan sing salah bakal ditemokake lan kawicaksanan kawanan bakal menang. Aku sejatine ora precaya yen bakal kelakon. Televisi kasunyatan dominasi saluran napas, luwih akeh wong sing milih Idol Amerika tinimbang ing pemilihan, lan komplotan kasebut terus milih kepentingan mandhiri jangka pendek tinimbang sing apik kanggo komplotan. Ing karir minangka pemasar, aku kerja ing perusahaan sing apik lan perusahaan sing hebat sing berjuang.

Ora apes (utawa bathi kanggo sawetara) yen kasunyatan asring ora ngganggu pendapat. Lan nalika pendapat kasebut tetep ana ing kabeh klompok, mula luwih kuat. Nggunakake kekuwatan minangka bagean saka tugasku dadi pemasar. Kita asring mikir babagan tindak tanduk kawanan saiki lan ngetrapake strategi sing nggunakake sifat prediktif kanggo keunggulan klien. Kayane nggawe aku dadi bagean saka masalah.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.