Apa Sampeyan Wis Nggawe Parameter ing Webmaster?

Google Webmaster Tools

Minggu iki, aku lagi mriksa situs klien sing nggunakake alat webmaster. Salah sawijining keanehan sing diidentifikasi yaiku akeh tautan internal ing situs kasebut sing duwe kode kampanye. Iki apik banget kanggo klien, dheweke bisa nglacak saben ajakan-kanggo-tumindak (CTA) ing saindenging situs. Nanging, iki apik banget kanggo Optimisasi Mesin Telusuran.

Masalahe yaiku Google (mesin telusuran) ora ngerti kode kampanye kasebut. Cukup ngidentifikasi alamat sing padha ing saindenging situs kanthi URL sing beda. Dadi, yen aku duwe CTA ing situsku sing mesthi diganti kanggo nyoba lan ndeleng sing entuk konversi luwih akeh, aku bisa uga mungkasi:

  • http://site.com/page.php?utm_campaign=fall&utm_medium=cta&utm_source=1A
  • http://site.com/page.php?utm_campaign=fall&utm_medium=cta&utm_source=1B
  • http://site.com/page.php?utm_campaign=fall&utm_medium=cta&utm_source=1C

Pancene siji kaca, nanging Google ndeleng telung URL sing beda. Tautan internal situs sampeyan penting amarga ngandhani mesin telusuran konten sing penting ing jero situs sampeyan. Biasane, kaca ngarep lan tautan konten 1 sing adoh saka kaca omah sampeyan wis bobot banget. Yen sampeyan duwe macem-macem kode kampanye sing digunakake, Google bakal ndeleng tautan sing beda-beda, lan bisa uga ora bobote masing-masing kaya sepira kudune.

Iki bisa uga kedadeyan karo link mlebu saka situs liyane. Situs kayata Feedburner kanthi otomatis nambah kode kampanye Google Analytics menyang tautan. Sawetara aplikasi Twitter uga nambah kode kampanye (kaya TwitterFeed yen diaktifake). Google nawakake sawetara solusi kanggo iki.

Salah sawijining cara yaiku mlebu menyang Google Webmaster akun lan ngenali paramèter sing bisa digunakake minangka kode kampanye. Kanggo Google Analytics, disiyapake kaya ing ngisor iki:
paramèter webmaster
Kaca kasebut sejatine bakal menehi katrangan marang paramèter apa sing wis katon ing situs sampeyan, mula gampang dingerteni manawa ana pengaruh iki kanggo sampeyan. Google negesake:

Parameter dinamis (contone, ID sesi, sumber, utawa basa) ing URL sampeyan bisa ngasilake macem-macem URL, kabeh nuduhake konten sing padha. Contone, http://www.example.com/dresses'sid=12395923 bisa uga nuduhake konten sing padha karo http://www.example.com/dresses. Sampeyan bisa nemtokake manawa sampeyan pengin Google nglirwakake nganti 15 paramèter tartamtu ing URL sampeyan. Iki bisa nyebabake nyusup sing luwih efisien lan URL duplikat sing luwih sithik, nalika mbantu njamin informasi sing sampeyan butuhake. (Cathetan: Nalika Google njupuk saran, kita ora njamin manawa bakal ngetutake ing saben kasus.)

Solusi tambahan yaiku kanggo mesthekake Tautan Canonical wis siyap. Kanggo umume sistem manajemen konten, iki minangka standar saiki. Yen sampeyan ora duwe elemen link kanonik ing situs sampeyan, hubungi panyedhiya CMS utawa webmaster sampeyan kanggo ngerteni sebabe. Mangkene video cekak ing tautan Canonical, sing saiki wis ditampa kabeh mesin telusuran utama.

Priksa manawa sampeyan kudu nindakake loro - sampeyan ora bisa ngati-ati, lan langkah ekstra ora bakal ngrusak apa-apa!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.