Sugeng Dina Veteran

VeteranIng taun 1954, Presiden Eisenhower nandatangani proklamasi kanggo ngganti jeneng Dina Armistice dadi Dina Veteran. Dina Armistice mengeti dina sing rampung Perang Dunia 1. Presiden Ford mlebu dina kasebut dadi preian Federal ing taun 1975 lan Hari Veteran sing pertama dirayakake yaiku 1978. Ing taun 2001, minggu Dina Veteran saiki dikenal minangka Minggu Kesadaran Veteran kanggo sekolah-sekolah kanggo menehi kesadaran babagan sumbangan lan pengorbanan para Veteran.

Dina Veteran beda karo Dina Pengetan lan asring bingung. Dina Pengetan kanggo ngurmati para pria lan wanita sing nyerahke awake dhewe kanggo negara kasebut. Dina Veteran minangka pengakuan kanggo layanan.

Aku duwe pakurmatan lungguh ing meja ing Techpoint karo walikota anyar Indianapolis, Greg Ballard, dina Jumuah. Walikota Ballard lan aku ngrembug babagan layanan ing Teluk Persia ing Desert Shield lan Desert Storm. Walikota Ballard minangka Mayor ing Korps Marinir. Aku dadi Mate Elektro ing Kapal Landing Ship, Kabupaten Spartanburg (LST-1192) sing ngeterake marinir. Aku dadi kanca apik karo sawetara Korps, utamane sawetara EOD wong-wong sing dakgawean sanding pirang-pirang wulan.

Ngurmati Veteran dudu ngurmati Perang

Ngurmati para veteran ora padha karo ngurmati perang. Ora ana sing pengin perdamaian luwih saka Veteran. Aja nyepelekake militer kita kanthi ora ngerti pengorbanan sing terus ditindakake kanggo kulawarga lan negarane. Dheweke dilecehke dening pamrentahane dhewe - ora prelu dirungokake saka wong-wong sing dadi sukarela mbela - sampeyan lan aku.

4 Komentar

  1. 1
  2. 2

    Pos sing apik banget, Doug! Matur nuwun kanggo pangeling lan matur nuwun kanggo layanan kanggo negara kita!

    Hei, kabeh mbesuk sampeyan metu ing umum lan ndeleng wong sing nganggo topi utawa jaket militer AS, mundhak, salaman tangane lan ucapake, "matur nuwun kanggo layanan sampeyan." Iki minangka sikap matur nuwun sing bisa nggawe veteran ngerti sampeyan ngurmati kebebasan sing diawetake layanane. Sampeyan ora kudu setuju karo perang supaya bisa ngucapke matur nuwun kanggo sing menehi layanan.

    Matur nuwun, Veteran!

  3. 4

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.