Setengah Urip Meltdown Media Sosial

amery perusahaan roti

Nalika aku ngomong ing San Diego ing Troll Media Sosial, Krisis lan Kesalahan, aspek sing paling penting ing kabeh pidato yaiku wedi sing ora perlu sing ditindakake liwat media sosial kapan wae perusahaan gagal.

Setengah umur krisis media sosial ana gandhengane karo sepira cepet perusahaan sabanjure.

Lan saiki kedadeyan sawetara menit. Kabeh rame minggu iki kiriman ing Amy's Baking Company ing Scottsdale, Az. Saiki… sadurunge mbukak lan maca sing kirim, mung maca liwat iki kirim sadurunge nerusake.

Aku cukup beruntung (utawa cukup apes) kanggo makarya ing sisi teknologi kasebut industri restoran sawetara taun kepungkur. Margin kenceng, omset karyawan ora guyon, pelanggan ora sopan, lan jam lan tekanan marang para restoran ora dingerteni. Aku ora bakal mbukak perusahaan sing gegandhengan panganan…. Aku duwe kanca ing industri saiki lan pancen bisnis sing kudu sampeyan tresnani amarga ora akeh banget mupangat liyane.

amys-bakery-perusahaan

Dadi, mbayangno sampeyan pungkasane miwiti impen lan mbangun bistro. Bayangake, saiki sampeyan ngupayakake njaga restoran lan kesempatan kanggo njaluk perhatian umum liwat acara televisi realita.

Apa bisa dadi salah?

Ya… amarga acara televisi realita minangka perusahaan pirang-pirang yuta dolar, mula ana sawetara perkara. Pakaryan Gordon Ramsey ora njupuk restoran lan nyetel acara kasebut. Pamirso ngerteni yen dheweke ora sopan lan sombong ... yaiku hiburan. Lan tujuane acara kasebut yaiku supaya restoran kasebut digambarake kanthi cahya sing paling ala supaya Pak Ramsey bisa mlaku adoh kaya juara.

Iku disebut Nightmares Pawon, wong liya. Lan aku wani ngomong yen dheweke seneng karo implosion ... ana video episode ing kaca ngarep.

Iki dudu kritik mutlak kanggo Pak Ramsey. Aku nonton acara kasebut lan, nalika dheweke kuku, dheweke paku. Nanging dheweke isih dadi penghibur / koki / pengusaha. Sing duwe mesthine ngerti apa sing bakal ditindakake. Ing kasus iki, acara kasebut ora ana pungkasane sing nyenengake, Ramsey mlaku adoh saka restoran kasebut, lan jagad kasebut nanggapi media sosial kanthi pemilik penyerang Samy lan Amy Bouzaglo liwat Facebook.

UPDATE: Kanggo pertunjukan apik babagan cara kerja televisi realita, deleng acara Charlie Brooker sing luar biasa iki:

Lan Amy Boozaglo nanggapi (saiki waca Buzzfeed). Iku ora ayu. Nyatane, pancen ala banget.

Ngandika, iku ora sah. Perusahaan Bakery Amy dudu rantai nasional, nanging bistro sing berjuang ing Scottsdale, Arizona. Wong-wong sing nyerang Perusahaan Bakery Amy durung mangan ing kana, ora bakal mangan ing kana, lan ora bakal ngerti yen ana nganti episode ing televisi.

Ayo Wedi-Mongering Miwiti

Fase sabanjure peleburan media sosial, mesthine kanggo para pakar media sosial kabeh mbukak blog lan miwiti tunyuk, tunyuk, nutul kepiye carane bisa nylametake perusahaan iki saka kematian murni lan kepiye banget para pemilik kanggo mbela awake dhewe ing media sosial kaya ngono. Mesthi… dheweke ora nindakake kanthi apik. Nanging aku ora bisa nyalahake. Bayangake yen sampeyan ana ing sepatune, gaweyane digambarake minangka ngipi elek ing televisi nasional, lan sampeyan ditinggal karo legiun troll ing Reddit, Yelp lan Facebook sing ngrusak perusahaan sampeyan.

Aku bakal nesu uga. Lan aku uga bakal nanggapi.

Dadi Apa sing Sinau

Restoran kasebut menehi perhatian nasional, udakara 50k + pengikut ing Facebook, lan - Aku ora bisa ngonfirmasi iki - nanging aku yakin manawa ruang makan saiki wis kebak. Sing situs web dadi sibuk sing nabrak. Lan kanggo kabeh wong sing nggawe reservasi ing Scottsdale kanggo mangan ing 'papan kasebut ing Night Night Night', aku yakin manawa sawetara wong bakal mulih lan ujar ... 'Wah, pancen apik banget'!

Lan semono uga paripurnane kedadeyan media sosial. Ora adoh saka tangisan lan jeritan para pakar media sosial, sampeyan bakal nemokake manawa episode kasebut ora mung angin kentut. Mesthi, ambune ora enak sawetara menit, nanging bakal cepet.

Wong-wong aja precaya karo hype media sosial. Saben perusahaan bisa pulih. Lan prediksi aku yaiku Perusahaan Baking Amy bakal rebound kanthi becik.

9 Komentar

  1. 1

    Skandal internet biasane kaya kertas lampu kilat - cepet ilang nalika dinyalakan. Nanging kabeh cara sampeyan ngatasi. Epik sing digawe awake dhewe Amy's Baking Company gagal nalika dheweke nanggapi kritik kanthi sanksi sing bener, pamrih sekolah, postur jengkel, lan - paling ala kabeh - serangan pribadi sing kurang kuwat.

    Bouzaglos duwe kesempatan kanggo njaluk pendapat umum babagan sisihane, nanging dheweke nyebul. Dheweke bisa ngatasi awake dhewe mung sethithik lan nanggapi pangritik kanthi campuran sih, andhap asor lan humor sing nyuda awake dhewe. Nanging, kiriman apoplectic sing ora apik digawe njamin asil kaya nyampur cairan hipergolik ing mesin roket.

    Beda, deleng kepiye wartawan enom kasebut nangani tembak pungkasan wulan kepungkur ing stasiun TV North Dakota, sawise bom F-live-live-nya nalika main ing udara kaping pisanan (lan pungkasan). Sawise iku, dheweke ora nyoba nyalahake sapa wae kajaba dheweke, dheweke ora njijiki stasiun kasebut amarga dheweke dipecat, lan dheweke kanthi rendah hati ngakoni FAIL epik lan ngguyu dhewe amarga dheweke.

    Asile, masarakat nganggep dheweke minangka bocah enom sing disenengi lan nggawe keputusan jujur. Luwih akeh wong sing nesu amarga dheweke nembak tinimbang nistha ing udara.

    Wong lanang iku bakal mbalek maneh lan apik.

    Nanging Perusahaan Baking Amy? Aku ora yakin babagan iki. Dheweke bisa uga seneng bisnis kanthi ringkes saka wong sing kepengin penasaran. Sawetara wong bisa uga nyoba nggawe pemilik konfrontasi utawa diusir. Nanging ora diragukan, dheweke bakal bisa ndeleng akeh bisnis sing mbaleni yen produk panganan sing biasa lan regane larang, lan nawakake layanan kanthi nggegirisi.

    Nanging indikator paling gedhe tumrap kasuksesane mbesuk yaiku tumindak beracun, ora berfungsi sing ditampilake marang para kritikus lan karyawan sing bisa uga menehi transaksi karo para pemasok, bankir, lan komunitas sekitar - ringkesane, sapa wae lan sapa wae sing duwe hak kanggo njaga bisnis kumambang.

    • 2

      Maksudku pancen ora nyalahake tumindake. Aku mung mbantah apa sing bakal ditrapake ing bisnis. Prediksi kula yaiku bisnis bakal luar biasa… sauntara. -
      Dikirim saka kothak layang kanggo iPhone

      • 3

        Kayane sampeyan sakloron bener, Douglas. Bisnis bakal entuk sedhela, nanging Facebook Likes lan hits situs web ora ateges bisnis jangka panjang ing kahanan kaya iki. Apa bisa nggawe iki positif ing dalan? Pancen. Yen iki kabukten asline, apa bisnise saiki bakal maju? Bisa uga ora ana rebranding utama.

        Saiki, dheweke ngaku yen dheweke disusupi; dadi yen ngono, lan sejatine dadi host sing apik banget, iki bisa ditrapake kanthi apik.

  2. 4

    Bisnis ora entuk babar pisan. Dheweke ditutup sementara.

    Dheweke wis entuk review sing nggegirisi ing Yelp sajrone 2 taun suwene amarga nyiksa lan nundhungi para pelanggan sing ngeluh nalika entuk panganan sing ala utawa layanan sing alon banget.

    Dheweke kanthi sombong ngubungi acara Ramseys supaya dheweke bisa 'ngandhani kabeh babagan panganan sing enak.' Aku ngira dheweke ngira dheweke bakal entuk fawning ing dheweke.

    Apa sampeyan nonton episode kasebut, paling ora limang menit pisanan? Iki dudu loro sing duwe restoran sing mlarat, mung kacang sing murni lan sederhana.

  3. 5

    Yaiku, sebab iki kabeh umume nyebul amarga panganan lan layanan uga elek. Iki dudu murub media sosial, iki perusahaan sing ora ngirim produk sing berkualitas. Tinimbang ngupayakake apa sing penting diarani Ramsay, mula dheweke bisa menehi kritikus. Loro-lorone pancen umuk lan manipulasi.

    Iki ora diwiwiti karo troll media sosial. Iki diwiwiti karo pihak sing duwe. Prediksi sampeyan yaiku prediksi pemulihan sampeyan ora bakal bisa. 🙂

  4. 6

    Kaya sawetara komentar liyane sing nyathet, yen sampeyan pancen nonton episode kasebut, sampeyan bakal ngerti manawa Amy lan Sammy Bouzaglo dudu korban sing ana ing kahanan kasebut. Luwih becik, para pelanggan lan staf sing wis dianggep kurang apik. Nglayani panganan beku sing dipasarake kanthi seger kanthi rega sing luwih dhuwur? Bisnis sing ala. Nganggu pelanggan kanthi lisan lan fisik amarga ngeluh utawa ngirim panganan bali? Bisnis sing ala. Nampa tips karyawan tanpa menehi informasi marang pelanggan? Bisnis sing ala. Lan tanggepan para pamilik babagan keluhan lan tinjauan sing ora apik bisa digunakake dhewe. Dheweke uga nyolong foto saka restoran liyane lan ngirim ing Facebook lan situs web minangka panganan dhewe. Sing jelas nyolong properti intelektual. Akeh bisnis sing wis dicolong foto wiwit dikirim ing Facebook njaluk gambar kasebut dibusak. Malah perusahaan PR sing dipekerjakake nyatakake ing sawijining wawancara yen bisnis ora bisa ditebus lan luwih becik saiki bakal dipateni lan ngilangi kapitunan.

    Aku ora weruh cara supaya dheweke bisa bali saka iki. Publisitas ala sing teka saka episode KN mung pucuk gunung es. Jumlah pengikut Facebook sing akeh, lan sabanjure jumlah reservasi sing dipesen kanggo acara buka maneh mbesuk utamane yaiku wong-wong sing ngarepake karusakane dadi saya rame. Malah ana petisi Change.org sing sirkulasi kanggo njaluk Departemen Tenaga Kerja kanggo neliti perusahaan sing nyita tips karyawan. Perhatian uga nggawe dheweke luwih misuwur amarga ana pelanggaran sadurunge: Amy Bouzaglo dihukum amarga nyolong identitas taun kepungkur nalika dheweke nyoba mbukak garis kredit karo SSN wong.

    Pengarepanku yaiku supaya dheweke tetep mbukak nganti kepeksa diajak bangkrut. Dheweke wangkal banget ora bisa ditutup amarga pers sing ora becik, nanging ing antarane apa sing dibayar karo perusahaan PR lan jumlah tuntutan hukum sing kudune diajukake marang troll internet, dhuwit sing diduweni ora bakal suwe.

    • 7

      @ facebook-769091638: Disqus Aku nonton kabeh episode bubar… katon dadi kecelakaan kereta (kaya tema "Nightmares Kitchen" ing acara kasebut), nanging sampeyan lagi mlumpat kaya sing wis njupuk "Kasunyatan TV ”episode minangka bukti mutlak. Titik utama saka tanggepanku yaiku acara kasebut mung minangka bukti suntingan sing apik. Sing ironis yaiku Ramsey mbukak acara kanthi ngobrol babagan panganan sing dipanggang (yaiku toko roti) lan kebersihan dapur.

      Aku ora nyalahake tumindake, utawa tanggapane. Intine yaiku ora duwe film sing ditinjau seminggu sing digayuh nganti bagean sing diowahi lan disatukan kanggo nambah kahanan iki. Dakkira apes banget yen akeh wong sing surak-surak amarga patine wong-wong iki. Minangka sedhih, yen ora luwih sedhih, tinimbang perlakuane wong liya ing wong liya ing episode kasebut. Kaya sing dakkandhakake ing postingan kasebut, yen ngirit dhuwit luwih saka sayuta dolar lan perusahaanku bakal nggawa bal geni, aku uga ora bakal nanggapi kanthi becik.

  5. 8

    Iki artikel pisanan sing dakwaca sing simpatik, utawa paling ora
    tujuane, babagan Amy's Baking. Minangka imgurian (sepupu reddit), pengikut yelper lan fb saka Amy's Baking, aku pancen bakal ujar manawa seneng
    kabeh kalebu bagean saka "transaksi" sosial. Contone, aku "seneng" karo facebook sampeyan kanthi ngarep-arep bisa nampa macem-macem edan sing nyenengake, lan sampeyan bakal bisa nyusup ing berita. Sawise "disenengi", dheweke bisa ngucapake apa wae sing dikarepake lan kabeh kupinge bakal dakeling (nganti prekara iki) nganti bosen. Dheweke bisa njupuk karet sepur iki lan malih dadi emas, nanging dheweke bakal? Ora mungkin banget. Liwat prilaku sing nggegirisi, dheweke entuk luwih saka 50k seneng facebook sajrone sawetara dina cendhak. Nalika aku seneng, dheweke ana ing kisaran 5-10k. Iki menehi kesempatan kanggo dadi komedi tutuk (tumindak ala- mung pilih target lan sambat) sing bisa dadi katalis kanggo nambah penjualan online. Ben & Jerry nggawe es krim kanggo ngurmati wong, kayata Stephen Colbert's Americaone Dream. Dheweke bisa nggawe panganan cuci mulut sing nyindir utawa item menu anyar sing konyol lan ngirim gambar kasebut. "Ann Coulter minangka Salad Taco Tegese." Kaya ngono, aku bakal terus nonton, nanging sampeyan kudu nglipur amarga kita lali kanthi cepet. Aku kerep lali karo pertunjukan sing dakdeleng sajrone iklan kasebut. Bangkrut kreta internet dudu jurang, nanging andha. 😉

    • 9

      Nganyari: Seneng: 96,231, lan ngetung, 10 anyar wiwit aku wiwit nulis pembaruan iki.

      Kabeh perkara sing nggegirisi dicopot saka tembok kajaba kiriman iki saka Oktober: “Kita seneng ngarani 'Camel Toe Mafia' mung sekelompok Pussies sing ndhelikake ing mburi layar komputer. Utawa makarya kanggo YELP ”

      Katon kaya impenku dadi penjahat internet komedi aktif sing anyar kaya bubar nalika diwiwiti. Wayahe ora beda karo dheweke banjur nyusup maneh menyang Kolonel Meow. MEOW!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.