Pengusaha Kasar, Wedi lan Gagal

Depositphoto 1189912 m

Bentenane paling gedhe sing wis diamati ing kabeh perusahaan sing dakupayakake sukses lan gagal yaiku kemampuan wirausahawan utawa bisnis sing bener. Aku frustasi ndeleng kanca lan kanca wirausahawan ora sadhar sukses mung amarga ora nglakokake. Wedi lan rakus minangka rong prekara sing dakwujudake supaya para wirausaha mandhegani.

Kene sawetara conto:

Pengusaha A nduweni produk sing apik, nanging ora berkembang, ora duwe merek lan durung siyap kanggo primawa. Wis 3 taun iki, dheweke muter rodhane. Dheweke duwe prospek panas banjur padha adhem. Dheweke duwe kesempatan kanggo mitra sing duwe bakat, nanging dheweke mbuang-buang wektu lan pungkasane dheweke dipateni. Dheweke ngatur dokumen, pemasaran, lan legal legal, lan kabeh sing ana gandhengane karo perusahaan amarga dheweke mikir bisa ngatasi kabeh. 3 taun.

  • Ngomong perusahaan iki bakal dadi perusahaan $ 500k sak taun. Nganti saiki, tegese wis ilang luwih saka $ 1 yuta amarga ora aktif.
  • Ngomong perusahaan perusahaan regane $ 5 yuta. Pemilik ora pengin menehi saham perusahaan sing signifikan kanggo sing bisa mbantu dheweke metu saka lapangan. Dheweke mikir yen menehi tambahan 10% kepemilikan, dheweke menehi $ 500k kanggo mitra kasebut. Elinga yen bathi ilang $ 1 yuta? Amarga dheweke ora menehi $ 500k kanggo mitra kasebut, dheweke saiki entuk penghasilan $ 1 yuta… kanthi mayoritas dhuwit kasebut duweke. Iku ateges manawa wangkal nalika negosiasi persentase sing luwih murah nyatane ngasilake dhuwit. Ngerti ekonomi sing aneh.
  • Mesthine, persentase nyata ora ana artine nganti ana bathi. Lan anggere bisa njaga kepemilikan mayoritas, dheweke kudu tetep njaga mayoritas nilai bisnis. 100% perusahaan sing ngasilake $ 100ka taun yaiku $ 100k. 51% perusahaan sing ngasilake $ 500ka taun luwih saka $ 250k saben taun. Sapa sing preduli yen pasangan sampeyan bakal entuk tambahan 10%… yen nambah garis dhasar 250% ?! Sampeyan ora ngorbanake apa-apa lan perusahaan sampeyan luwih larang lan ngasilake luwih akeh.

Pengusaha A ora nate ngeculake usahane. Utawa, yen dheweke nggawe, dibangun karo wong-wong sing pancen ora duwe investasi apa-apa ing perusahaan dadi kurang apik lan ora bisa mlaku. 10 taun wiwit saiki, dheweke isih ngganggu apa sing salah - bisa uga nyalahake bakat ing sekitare, nanging ora ngerti yen iku pilihane.

Pengusaha B wedi. Dheweke duwe produk sing apik sing duwe hak cipta, merek dagang, lan paten. Dheweke nggunakake akeh dhuwit kanggo pengacara lan nggunakake wektu kanggo nggoleki Internet kanggo wong-wong sing bisa nggunakake merek dagang kasebut minangka pelanggaran. Dheweke ora bakal bisa kerja bareng sapa wae amarga wedi yen dheweke nyolong ide kasebut. Dheweke ora ngandel karo sapa wae. Lan amarga kabeh dhuwit wis kaiket ing legalitas lan wektune digunakake kanggo nonton wong 'nyilih' idhe - produke ora bakal maju.

Ana prekara sing luwih apik lan ngubur Pengusaha B. Dheweke kepengin ngerti apa sing kedadeyan dina iki.

Wirausahawan sing sukses ora ngidini srakah utawa rasa wedi bakal ngganggu. Dheweke ngerti kelemahane profesional lan nemokake bakat kanggo ngatasi. Dheweke ora peduli yen saben karyawan dadi jutawan saliyane bandhane ... nyatane dheweke seneng banget kesempatan kanggo nggawe bandha kanggo wong liya. Dheweke uga ora mbuang-mbuwang wektu kanggo kompetisi utawa naysayers… nglakokake, nglakokake, nglakokake.

5 Komentar

  1. 1

    Doug - Poin gedhe. Aku maca artikel ing Harvard Biz Review ing wulan iki sing negesake manawa strategi ora kena dipisahake karo eksekusi - mesthine kudu padha. Paribasan umum yaiku umume bisnis gagal amarga ora duwe modal. Aku percaya amarga kegagalan ing tim manajemen. Sampeyan wis nyekel poin kasebut kanthi apik. Matur nuwun

  2. 2
  3. 3

    Aja nulis artikel sing ora ana artine iki, kenapa sampeyan ora metu ing pasar lan dadi pengusaha sukses yen sampeyan mikir gampang banget?

  4. 4

    Aja nulis artikel sing ora ana artine iki, kenapa sampeyan ora metu ing pasar lan dadi pengusaha sukses yen sampeyan mikir gampang banget?

  5. 5

    Ora apa-apa! Sawetara wong kanthi julukan anonim teka kanggo nuduhake, sawijining pendapat, ing artikel sing dheweke ora setuju! Cara kanggo mbukak internet!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.