Temokake Pusat Gravitasi kanggo Desain Presentasi sing Apik

Desain Presentasi

Kabeh wong ngerti manawa PowerPoint minangka basa bisnis. Masalahe, umume dek PowerPoint ora liya minangka seri slide sing overstuffed lan asring mbingungake sing ngiringi soliloquies sing nyebabake para presentator.

Sawise ngembangake ewonan presentasi, kita nemokake praktik paling apik sing sederhana, nanging arang digunakake. Kanggo tujuan kasebut, kita nggawe Pusat Gravitasi, kerangka kerja anyar kanggo nggawe presentasi. Gagasane yaiku supaya saben dek, saben slide, lan saben konten ing sajroning dek butuh titik fokus. Kanggo nindakake, wong kudu mikir babagan presentasi saka telung sudut pandang: (1) makro, presentasi sudhut, (2) slide-by-slide, lan (3) ing level granular, ing endi saben data utawa konten ing saben geser dianggep kanthi tliti.

Pusat Desain Presentasi Gravitasi

Coba Perspektif Makro

Kanggo miwiti, pikirake presentasi saka perspektif makro, ndeleng presentasi sampeyan kanthi sakabehe. Apa fokus ing presentasi sampeyan, saengga dek kasebut kohesif lan nggawe tujuan nggawe presentasi sampeyan? Banjur tambah level luwih jero. Saben slide kudu sengaja nggayuh tujuan dek. Yen ora nindakake, sampeyan kudu takon, apa tujuane slide kasebut? Kepiye cocog karo gambaran utama presentasi?

Kajaba iku, saben slide uga kudu duwe Pusat Gravitasi dhewe, sawijining fokus sing nyengkuyung, menehi keseimbangan lan kohesi. Lan pungkasane, zoom cedhak karo konten saben slide. Priksa saben paragraf, saben grafik, saben judhul. Saben item, tabel utawa grafik kudu ngomong karo fokus presentasi, nanging uga butuh titik fokus dhewe. 

Ayo kula ilustrasi nganggo kiasan. Njupuk sistem tata surya kita. Srengenge minangka elemen utama sistem tata surya lan narik gravitasi ing saben planet. Nanging, saben planet duwe tarikan gravitasi dhewe. Kanthi cara sing padha, saben slide, lan saben obyek ing saben slide, kudu ngomong karo pusat gravitasi sakabehe (yaiku srengenge). Nanging, kaya planet ing tata surya kita, saben slide lan saben obyek ing saben slide uga kudu fokus dhewe, supaya grounded lan tetep kohesif. 

Ayo maneh sawetara strategi lan taktik kanggo mesthekake yen fokus tetep terjaga ing saben level. 

Coba Dek Sampeyan Minangka Kabèh

Presentasi sampeyan kanthi sakabehe kudu duwe ide, tema utawa tujuan gedhe. Kudu ana tujuan umum. Apa dek iki adol karya, ide, riset? Yen mangkono, nemtokake barang sing sampeyan adol. Utawa, apa dek sampeyan mung nuduhake gaweyan sampeyan, menehi informasi tanpa prelu nggawe pamirsa tumindak. Yen sampeyan nuduhake, apa wae sing pengin para pamirsa njupuk saka presentasi? 

Tampilan Presentasi Global

Coba Pamirsa

Sabanjure, coba pamirsa. Ing level makro, pikirake babagan komposisi pamirsa, pelanggan, manajemen, utawa organisasi sing luwih jembar. Umume presentasi ora dikalibrasi kanthi apik kanggo kabutuhan pamirsa. Nanging, dibangun saka perspektif pamicara, nanging penting kanggo pamisah pamirsa lan bangun crita ing sakiwa tengene. Napa dheweke ing kene? Apa level keahliane lan kalungguhane? Kepiye rasa napsu babagan rincian, akronim, lan liya-liyane? Apa kuwatir profesional, apa sing diarani ditindakake? Apa dheweke ora precaya utawa percaya? Apa jinis resistensi sing bakal sampeyan adhepi? Wangsulane bakal mbantu sampeyan babagan nggawe dek. Mikir kanthi jero babagan pamirsa sadurunge nggawe presentasi sampeyanbakal mbantu ngoptimalake 'pengaruh.

Pungkasan, nimbang kohesi. Mundur lan ndeleng kabeh saka perspektif desain lan crita. Kaping pisanan, bangun struktur narasi. Presentasi dudu serangkaian ide, titik data utawa pengamatan sing ora nyambung, nanging bentuk utama crita multimedia. Desain presentasi minangka disiplin sing muncul sing nggabungake tembung, video, animasi, data, media apa wae sing bisa dibayangake. 

Saben dek butuh struktur narasi; wiwitan, tengah, lan pungkasan, nalika ngrampungake konsep kunci dadi bagean lan bagean. Masalah sing luwih rumit, luwih dibutuhake organisasi. Siji kudu cekap kanggo konsep klompok, nggawe hirarki lan urutan. Aku miwiti kanthi njabarake, sing nggawe hirarki miturut definisi, banjur pindhah menyang papan crita (yaiku udakara sangang utawa 12 kothak ing sheet), lan nggawe sketsa kasar, tanpa rinci. Proses iki minangka cara kanggo njupuk informasi sing rumit lan nggawe narasi visual. Kanthi nggunakake kombinasi outline lan storyboarding, asil bakal dadi struktur narasi sing teratur kanthi hirarki sing disengaja. 

Taktik Desain

Nalika nerangake taktik desain sing gampang, aturan sing paling penting kanggo nggawe kohesi ing dek sampeyan yaiku matesi animasi lan transisi. Nyatane, matesi kabeh gerakan menyang transisi fade dhasar minangka aturan sing apik. Kajaba sampeyan minangka desainer utawa animator sing trampil, sampeyan kudu adoh saka animasi lan transisi PPT. Ngandika, transisi burem nggawe basis sing apik kanggo presentasi amarga gampang, umume digunakake ing film, nanging ora nyenengake 

Rong taktik sabanjure gegayutan karo font. Coba tetep karo rong kulawarga font ing presentasi: siji kanggo judhul lan judhul, lan liyane kanggo kabeh liyane (kalebu sub-subtitle lan salinan awak). Luwih becik, gunakake siji kulawarga font nanging beda-beda bobot (kayata, kandel kanggo judhul lan judhul, biasa utawa entheng kanggo salinan awak lan subtitle). Aku kerep nggunakake Franklin Gothic, sing font sing imbang lan imbang. Calibri minangka pilihan sing cocog kanggo salinan awak lan teks sing luwih dawa, amarga ukuran font sing luwih cilik ngirit papan, nalika gampang dienggo. 

Taktik sabanjure yaiku warna. Nalika nerangake warna font, cenderung nggunakake siji warna ing saindenging, utawa warna kanthi warna sing padha, kanthi ireng / abu-abu. Sampeyan bisa uga ujar manawa mboseni, nanging sing sejatine minat visual bisa digawe saka nuansa babagan nggunakake fonts, dudu ing pelangi fonts warna sing cerah. Minat visual asale saka hirarki, foto utawa data. Dadi tetep nganggo siji utawa rong font, lan matesi panggunaan warna. Gunakake kanthi becik siji warna kanggo kabeh salinan awak, lan macem-macem warna kanthi warna sing padha kanggo nggawe hirarki. 

Saben Geser, Titik Fokus

slide gravitasi presentasi

Kita wis nyawang dek global; saiki kita bakal nutupi slide individu. Kepiye cara sampeyan ngevaluasi slide? Kepiye sampeyan mesthekake manawa masing-masing duwe pusat gravitasi? Maneh, saben slide kudu luwih maju kanggo tujuan dek. Yen ora, kenapa ana ing kana? Nanging, saben slide uga butuh titik fokus dhewe. Kudu hierarki, keseimbangan, lan isyarat visual kanggo nggawe slide individu dadi jelas, nalika mbedakake informasi sing luwih penting tinimbang sing ora penting. 

Kaya level liyane, ana taktik sing digunakake ing level slide. Kawicaksanan konvensional kanggo desain slide yaiku nyedhiyakake siji ide saben slide. Masalahe, iku ora mesthi pragmatis. Siji ide saben slide minangka taktik sing apik kanggo diskusi TED, nanging ora bisa digunakake kanggo presentasi perusahaan saben dina, mesthine ora kanggo riset utawa presentasi kompleks kanthi akeh data. 

Ing umume presentasi perusahaan, "slide stuffing" ora bisa diendhani. Solusine yaiku keseimbangan visual lan hirarki, mula ora fokus ing siji ide saben slide, paradigma sing luwih cocog yaiku siji ide ing saben wektu. Sampeyan bisa duwe ide kaya sing dibutuhake ing slide tartamtu, lan akeh informasi, nanging kuncine kanggo ngontrol perhatian pamirsa saben wektu. Iki kanggo streamline sambungan wektu nyata antarane visual lan tembung sing diucapake, kanggo mesthekake yen pamirsa ora bingung. Visual lan tembung kudu nyambung kanthi jelas ing kabeh wektu.

Taktik liyane - nyederakake. Bisa uga rada gegayuhan, nanging desain sing resik pancen hebat. Curasi lan suntingan nggawe kesederhanaan. Yen sampeyan ora mangu-mangu, bias kudu nglereni lan nyelehake luwih murah tinimbang saben slide. 

Sabanjure, coba pikirake papan negatif sing ana ing saubenging teks, diagram utawa gambar. Ruang negatif mbantu netepake watesan ing slide lan gambar, lan nggawe keseimbangan. Iki minangka konsep sing subtle, nanging nambah canggih kanggo desain slide. Sampeyan pengin sawetara ruang negatif nanging ora kakehan; iku keseimbangan sing kudu dipikirake lan praktek. Ngupayakake keseimbangan, lan slide bakal duwe urutan lan kajelasan visual. 

Margin minangka pertimbangan taktis liyane. Sawetara wong sing ora ngrancang presentasi kanggo urip fokus kanggo njaga wates sing padha ing sisih ngisor, ndhuwur, kiwa lan tengen. Saka perspektifku, wates kalebu alat desain paling penting sing kasedhiya. Tansah ngupayakake ngreksa wates, sanajan tegese nyuda grafik, teks, foto lan obyek supaya pas nalika ngreksa wates sing tetep ing slide sampeyan. 

Pungkasan, pikirake teks - kita ngrembug slide sing nyusut, lan kesederhanaan, nanging nyatane sampeyan bakal ngadhepi tembok tembung sing kebacut. Kepiye cara nggawe hirarki nganggo tembok tembung? Gunakake teks kanthi kesempatan. Saben-saben sampeyan duwe teks sing gedhe, coba tuntunake kanthi judhul ukara sing ringkes, sing ngringkes cara njupuk kunci saka wacan kasebut. Lan pisahake judhul kanthi teks sing judhul sing dicithak, nggawe luwih gedhe lan / utawa gawe warna font luwih peteng tinimbang wacana.  

Pungkasan Nanging Ora Paling Ora, Goleki Ing Saben Geser

Tingkat zoom pungkasan yaiku ndeleng saben obyek (yaiku, saben diagram, paragraf teks, gambar, lan liya-liyane) ing saben slide. Nalika nerangake data, saben grafik, tabel lan grafik kudu ana gandhengane langsung karo Pusat Gravitasi. Coba nimbang mbusak sembarang data yen ora nggayuh tujuan umum presentasi. Semono, saben grafik, tabel lan grafik butuh fokus, keseimbangan, lan hirarki dhewe sing bisa digabung. 

Data Presentasi

Kaping pisanan, ngakoni manawa data kasebut yaiku bayi sampeyan. Sampeyan nglampahi pirang-pirang jam lan dhuwit kanggo ngembangake data lan analisis, lan sampeyan pengin nuduhake. Masalahe, ora ana sing peduli karo bayi sampeyan (preduli saka pinten gambar bayi sing sampeyan barengake), lan ora ana sing peduli babagan data sampeyan. Nalika nampilake kerjane, umume wong nuduhake data amarga ora pengin nyasarke utawa mbingungake, lan sing penting, dheweke ora pengin ninggalake sing penting. Yen jarene, pikirake kunci peran sampeyan dadi presenter yaiku kurasi, ngirim informasi sing wawasan tinimbang ngubur pamirsa. 

Dhewe, desain data nggunakake alat sing padha karo desain slide. Gunakake warna kanthi cocog lan kanthi judhul. Panganggone ruang negatif sing efisien nggawe hirarki. Ing pungkasan dina, data kudu dadi pahlawan, poin data sing paling penting kudu ditonjol. Nyingkirake label lan wadhah sing ora perlu, tandha hash, garis lan legenda. Nyingkirake lonceng lan peluit sing nggawe kekacoan lan gangguan visual. Temokake crita ing data, lan aja kakehan nuduhake.

Kanggo nggodhok desain data sing apik dadi dhaptar doyo, ana telung prentah. Data kasebut kudu:

  • Clear
  • Insightful
  • Beautiful

Kaping pisanan, data kudu gampang bisa diakses lan Akurat. Sumbu lan skala visual, garis lan garis kudu akurat. Tekanan visual kudu nggambarake data kanthi cukup. Hierarki visual sing cocog kudu nggawe data dadi pahlawan, tanpa lonceng lan peluit sing berlebihan.

Kapindho, data sampeyan nyenengake? Data kudu crita lan nyambung langsung karo tema presentasi sakabèhé. Yen ora ana data sing menarik, coba copot. Pikirake babagan kalibrasi data kanthi granularitas, amarga luwih akeh granular, luwih angel nandheske wawasan. 

Katelu, yaiku dhata ayu, estetis? Apa sampeyan nggunakake warna minangka alat kanthi sengaja? Apa visualisasi data paling gampang? Apa ana garis, teks lan bentuk sing kandel yen dibutuhake? Apa ana ruang negatif sing cukup?

Nalika ngrancang presentasi, coba pikirake performa ing telung level zoom. Ing saben level, pikirake cara nyambung menyang Pusat Gravitasi sakabèhé. Lan ing wektu sing padha, kudu uga duwe titik fokus dhewe sing njaga kohesi. Fokus ing telung level kasebut lan presentasi sampeyan bakal nindakake dina kasebut.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.