Terminologi Desain Grafis sing Paling Apik Bingung

Desain Grafis

Aku rada guyu nalika nemokake infographic iki amarga, ternyata, aku kudu dadi desainer grafis. Nanging, apik tenan, ngerti tenan yen aku durung ngerti babagan industri sing wis ditanamake sajrone 25 taun kepungkur. Kanggo nimbali aku, aku mung muter-muter lan njaluk grafis. Matur nuwun, para desainer luwih ngerti babagan desain grafis tinimbang aku.

Sampeyan kudu ngerti bedane tembung sing umum dingerteni iki kanggo istilah desain grafis amarga eling, sampeyan ora mung pemasar lan desainer, sampeyan uga panulis. Sampeyan kudu ngerti barang sampeyan! Aamina Suleman

Aamina lan tim ing ThinkDesign nggabungake visual gedhe saka 14 istilah paling dhuwur sing salah paham utawa kesalahan iki digunakake dening desainer grafis noob.

Font mungsuh Tipografi

Jenis huruf dudu font, nanging font bisa uga kalebu kulawarga jinis.

Lacak mungsuh Kerning

Nelusuri minangka ruang seragam ing antarane klompok huruf, kerning minangka jarak antarane karakter siji-sijine.

Gradien lawan Gradient Mesh

Gradien minangka transisi kanthi bertahap saka siji warna menyang liyane ing permukaan bentuk. Bolong gradien minangka alat sing nggawe bolong kanthi bentuk kanthi macem-macem poin sing bisa diowahi sing ngidini efek warna, teduh, lan dimensi.

Latar mburi mungsuh Latar mburi

Latar mburi nuduhake kain utawa sheet sing digantung ing mburine obyek, nanging latar mburi yaiku obyek sing ana ing mburi obyek fokus ing gambar utawa desain.

EPS lawan AI

EPS minangka encripulasi postkrip, format file sing nyimpen grafis vektor sing rata lan ora ndhukung transparansi. AI minangka format Adobe Illustrator sing ngemot vektor berlapis utawa obyek raster semat sing bisa diowahi nggunakake Illustrator.

Tint mungsuh Tone

Tint diprodhuksi kanthi nambah putih ing warna murni, nambah cahya. Nada minangka kroma warna, diprodhuksi nalika abu-abu ditambahake ing warna kasebut.

Tandha mungsuh Wordmark

Tandha aksara minangka logo sing dirancang kanthi gaya sing beda karo huruf kayata inisial utawa singkatan. Tandha tembung minangka perawatan tipografi unik sing ditrapake kanggo teks ing logo perusahaan utawa merek.

Hue lawan Warna

Hue minangka warna paling murni, dudu warna utawa warna. Rona warna abang, oranye, kuning, ijo, biru lan violet. Werna minangka tembung sing ngemot kabeh babagan warna, warna, warna lan nada. Sembarang nilai warna nuduhake warna.

DPI lawan PPI

DPI minangka nomer titik saben kaca sing dicithak. PPI minangka nomer piksel saben inci gambar digital.

Ruang Putih lawan Ruang Negatif

Ruang putih minangka bagean saka kaca sing ora ditandhani. Bisa uga warna apa wae, ora mung putih. Ruang negatif minangka desain sengaja ora ana elemen desain kanggo ngasilake ilusi visual.

Wireframe mungsuh Prototype

Wireframe minangka cithak biru desain sing digunakake kanggo tata letak otak kanthi nggunakake sketsa utawa alat. Prototipe minangka perwakilan akurat saka desain sing sampeyan bisa sesambungan sadurunge ngrampungake lan ngasilake proyek kasebut.

Bitmap lawan Vektor

Bitmaps, utawa grafis rasterized, minangka gambar sing ora bisa diatasi sing digawe saka kothak piksel. Format umum yaiku GIF, JPG / JPEG, utawa PNG. Grafis vektor minangka desain sing bisa diowahi saka formula sing ukurane ora ana perubahan kualitas. Format umum yaiku AI, EPS, PDF, lan SVG.

Ireng & Putih mungsuh Grayscale

Impact B / W utawa B&W digawe saka ireng murni putih. Grayscale minangka gambar utawa kriya kanthi macem-macem nilai wiwit putih nganti ireng ing warna utawa shade.

Cropping mungsuh Tanduran Tanaman

Cropping mbusak bagean njaba gambar sing ora dibutuhake. Tandha potong yaiku garis sing ditambahake ing pojok gambar kanggo mbantu printer nglereni lan nggawe pigura.

Ndhuwur 14 Syarat sing Salah Dhewe sing Digunakake dening Desainer Grafis Noob

Yen panjelasan ing ndhuwur ora cukup, iki infographic karo conto:

Syarat Desain Grafis Paling Disalahpahami

One comment

  1. 1

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.