Gore komentar babagan malang Media sing ganti

Ruth Holladay iku blog dina iki nuduhake metu artikel nalika wawancara karo Al Gore lan takon babagan media. Khususipun, pewawancara takon Gore babagan sentralisasi media, kanthi perusahaan utawa pamrentah (internasional). Gore negesake:

Demokrasi minangka pacelathon, lan peran media sing paling penting yaiku nggampangake obrolan demokrasi. Saiki pacelathon luwih dikontrol, luwih terpusat. - Al Gore

Al GoreWah Ora dadi penggemar Gore, aku kaget tenan lan sejatine seneng karo pesene ing kene. Aku sejatine minangka salah sawijining wong sing percaya tenan manawa media kasebut ora coba pengaruh lanskap politik kita.

Aja salah paham… Aku ora ngira manawa media minangka akeh kacang sayap kiwa ing telpon rahasia sing nyoba nyingkirake wong Republik, aku mikir manawa akeh wong ing media lan lanskap hiburan duwe urip sing beda banget. tinimbang liyane saka kita. Asile, pandangane jagad beda-beda. Kajaba iku, kasunyatan manawa dheweke duwe pendhidhikan kanthi apik lan ing posisi otoritas sing lantang, dheweke duwe mimbar-mimbar kanggo ngganggu panemu masarakat.

Blogging lan Internet ngganti lanskap kasebut. Sawise lengganan ing 2 koran suwene luwih saka sepuluh taun, sejatine aku ora milih. Aku maca kabeh warta kanthi online, lan maca reaksi blogos marang warta kasebut. Luwih asring, aku wiwit ndeleng luwih akeh warta sing dijupuk saka blogger tinimbang karo koran. Aku nganggep salah sawijining sebab yaiku blogging ngilangi 'penyaringan' pesen.

Rut blog minangka conto sing apik babagan iki. Rut wis dibebasake saka ikatan editor lan bloge wis rame banget ing pucuk lanskap blogging Indiana. Aku seneng banget. Sawise pirang-pirang taun maca artikel saka Rut, aku ora bisa ndeleng semangat lan semangat ing pesenane nganti pensiun lan wiwit blogging. Rut kaya bantheng sing uwal saka toko china! Aku kadang ora setuju karo pesenane, nanging ora sabar ngenteni maca postingan sabanjure.

Muga-muga Internet bakal terus dadi dalan anyar kanggo "nggampangake obrolan demokrasi". Muga-muga bisa nyedhiyakake megaphone kanggo wong sing ora ana swara ing jagad iki lan ing kene uga ing masarakat. Tembung ing sawijining kaca pancen kuat… luwih-luwih yen ora bisa dikendhaleni.

Mugi bebas wicara!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.