Suit Antitrust Google minangka Harbinger of Rough Waters kanggo Pangowahan IDFA Apple

Apple IDFA
Wacan: 2 menit

Nalika wis suwe, tuntutan undang-undang antimonopoli DOJ nglawan Google wis tekan wektu sing penting kanggo industri teknologi iklan, amarga para pemasar ngupayakake kecacatan Apple Pengenal Pengiklan (IDFA) pangowahan. Lan Apple uga dituduh ing laporan 449 kaca anyar saka Dewan Perwakilan AS nyalahgunake kekuwatane monopoli, Tim Cook kudu ngati-ati langkah sabanjure.

Apa Apple bisa ngencengi para pengiklan nggawe raksasa teknologi sabanjure sing bakal diundang? Yaiku pitakon sing saiki dipertimbangkan industri teknologi iklan $ 80 milyar.

Wiwit saiki, Apple Inc. kayane macet ing antarané watu lan papan sing angel: wis ngentekake pirang-pirang yuta kanggo milih awake dhewe dadi perusahaan pusat privasi pangguna, lan nggawe pengganti IDFA, sing dadi landasan personalisasi pariwara digital kanggo taun. Sanalika, ngilangi IDFA kanggo SkAdNetwork tertutup tertutup, bakal nggawe Apple dadi calon gugatan antimonopoli.

Nanging, kanthi penundaan IDFA anyar nganti awal 2021, Apple isih duwe wektu kanggo mindhah lintasan saiki lan ora ngetutake jejak Google. Wicaksana manawa raksasa teknologi kasebut kanggo nyathet kasus Google lan njaga IDFA utawa nggawe SkAdNetwork kanthi cara sing ora nggawe pengiklan gumantung banget marang data pangguna sing dimonopoli.

Ing bentuk saiki, Apple ngusulake SkAdNetwork katon kaya langkah sing luwih gedhe menyang monopoli tinimbang sing ditindakake Google ing industri telusuran. Sanajan Google dadi pemain paling gedhe ing bidang kasebut, paling ora, ana mesin pencari alternatif liyane sing bisa digunakake kanthi bebas. IDFA, ing tangan liyane, mengaruhi kabeh ekosistem kanggo pengiklan, pemasar, panyedhiya data konsumen, lan pangembang aplikasi sing ora duwe pilihan liyane nanging bisa main bola karo Apple.

Iki dudu kaping pisanan Apple nggunakake ndhuwur kanggo meksa pasar supaya tundhuk. Ing sawetara wulan pungkasan, pangembang aplikasi nolak maneh ragad Apple kanggo 30% saka kabeh penjualan sing digawe ing app store - alangan gedhe kanggo monetisasi. Mung perusahaan sing sukses kaya Epic Games malah duwe kemampuan kanggo nggayuh perang ukum karo raksasa teknologi kasebut. Nanging malah Epic nganti saiki durung sukses meksa tangane Apple.

Nanging, miturut langkah sing saiki, proses antimonopoli sing isih suwe bakal butuh wektu sing suwe kanggo ngasilake pangowahan sing penting kanggo industri teknologi iklan. Penerbit frustasi amarga tuntutan ukum marang Google umume fokus ing perjanjian distribusi perusahaan sing dadi mesin telusuran default, nanging gagal menehi perhatian utamane babagan praktik perusahaan ing pariwara online.

Miturut panelitian anyar saka otoritas persaingan Inggris, mung 51 sen saben 1 dolar sing digunakake kanggo pariwara tekan penerbit. Sisa 49 sen mung nguap menyang rantai pasokan digital. Cetha, ana sebab kenapa penerbit duwe frustasi. Kasus DOJ madhangi kasunyatan industri sing angel:

Kita lagi macet.

Lan navigasi metu saka kekacoan sing wis digawe bakal dadi proses sing alus, alon, lan angel banget. Nalika DOJ njupuk langkah-langkah pertama karo Google, mesthine Apple uga wis katon. Yen Apple pengin dadi sisih tengen sejarah kasebut, raksasa kasebut kudu miwiti mikir kepiye cara kerjane karo industri teknologi iklan tinimbang nyoba kanggo dominasi.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.