Iki minangka Zeitgeis Paling Apik ing Taun iki

Google Zeitgeist

Google ZeitgeistAku ngakeni: Aku tembung kacang. Aku seneng basa. Lan yen ana siji perkara sing luwih disenengi tinimbang ngucapake tembung "zeitgeist", mula bakal digunakake ing ukara.

Mula, aku ngarep-arep banget tekane saben taune Google Zeitgeist. Ora mung amarga aku asring ngandhani, nanging uga minangka perawatan tahunan sing hebat kanggo dipikirake babagan telusuran wiwit setaun kepungkur.

Kanggo sing ora sekolah nganggo cara GZ kaya sing dakkarepake, dudu anggota Klan Wu-Tang (iku GZA aka The Genius). Nanging, GZ, miturut Google, "pitakon sing paling populer lan paling cepet wiwit taun iki" kanthi tujuan sing jelas nanging akurat banget "(nyekel) kabungahan, kasusahan lan penasaran sing akeh sing dirasakake."

Zeitgeist nyedhiyakake tampilan unik babagan sing digoleki ing donya ing web. Apa sing nggawe minat kolektif kita? Apa kabar? Selebriti apa sing ngasilake gourds? Sapa sing duwe gawe kaget ing masarakat?

Sampeyan uga bisa nyilikake menyang macem-macem bagean ing jagad iki kanggo mriksa tren telusuran ing saindenging jagad, utawa ndeleng kepiye topik tren saya suwe. Tren telusuran sing munggah lan mudhun bisa ditliti ing kategori kalebu Selebriti, Olahraga, Ilmu & Teknologi, lan liya-liyane. Kategori favoritku dhewe yaiku Quirky, ing kana aku ngerti yen panjaluk kostum Halloween sing paling cepet ana Snooki. Aku banjur nggunakake Google kanggo ngerteni sapa Snooki.

Contone iki nggambarake aspek favoritku ing GZ: voyeurism. Aku kepengin ngerti yen dadi snoop, lan ndeleng kanthi intim babagan apa sing digoleki ing jagad iki kanthi kepenak. Aku menehi kesempatan kanggo ngerti babagan referensi budaya populer paling gedhe, sing umume bakal tetep ora sadhar.

Pancen gampang banget supaya bisa dibungkus ing ruangan kumandhang maca babagan industri teknologi pemasaran lan internet. Minangka pemasar kanthi perdagangan, penting kanggo aku njaga paling ora babagan tren budaya sing luwih jembar. Amarga aku ora bakal tiba dadi penyembah "Jersey Shore" mung amarga aku saiki ngerti sapa Snooki, Google Zeitgeist nyedhiyakake sarana kanggo nindakake perkara kasebut.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.