Google Nggawe Gambar Domain Publik Katon Kaya Fotografi Saham, Lan Masalah Sampeyan

Foto Simpenan

Ing taun 2007, fotografer terkenal Carol M. Highsmith nyumbang kabeh arsip umur kanggo Perpustakaan Kongres. Pirang-pirang taun mengko, Highsmith nemokake manawa perusahaan fotografi saham Getty Images wis ngisi biaya lisensi kanggo panggunaan gambar domain publik kasebut, tanpa idin. Dadi dheweke ngajokake tuntutan ukum $ 1 milyar, sing nuntut pelanggaran hak cipta lan nuntut penyalahgunaan banget lan atribusi palsu meh 19,000 foto. Pengadilan ora setuju karo dheweke, nanging iki kasus sing paling dhuwur.

Tuntutan Highsmith minangka crita sing ati-ati, sing nuduhake risiko utawa tantangan sing bakal ana ing bisnis nalika gambar domain publik dianggep minangka fotografi saham. Aturan babagan panggunaan foto bisa rumit lan digawe luwih rumit dening aplikasi kaya Instagram sing nggawe sapa gampang njupuk lan nuduhake foto. Ing 2017, wong bakal njupuk munggah 1.2 triliun foto. Iku nomer sing nggumunake.

Sukses pemasaran ing jagad saiki bisa ngerti manawa merek nggunakake gambar kanthi efektif kanggo nuwuhake identitas lan reputasi, nambah kesadharan, narik kawigaten, lan promosi konten. Keaslian — sing wis diwenehi label cara kanggo jantung millennial—Kunci. Pelanggan ora nanggapi foto sing katon stilt utawa panggung. Merek kudu nggabungake asli gambar ing situs web, media sosial lan materi pemasaran, mula saya akeh sing golek fotografi saham asli situs kaya Dreamstime lan gambar domain umum. Sadurunge nggunakake gambar apa wae, bisnis kudu nggarap PR.

Ngerti Gambar Domain Publik

Gambar domain publik bebas saka hak cipta, amarga amarga kadaluwarsa utawa ora ana ing wiwitan - utawa ing kasus khusus ing endi pamilik hak cipta kanthi rela menehi hak cipta. Domain publik ngemot macem-macem gambar ing macem-macem topik, makili sumber daya sing terkenal. Gambar kasebut bebas digunakake, gampang ditemokake, lan fleksibel, saéngga para pemasar bisa nglacak gambar asli sing cocog karo kabutuhane. Nanging, mung amarga gambar domain publik bebas saka hak cipta, ora ateges para pemasar bisa ngilangi proses pemeriksaan, sing bisa alon, mula larang. Napa sampeyan bakal ndownload gambar gratis yen sampeyan kelangan pirang-pirang dina kanggo ngresiki, utawa luwih angel, ilang jutaan dolar nalika nuntut?

Gambar domain umum lan fotografi saham dudu perkara sing padha, lan gambar domain publik kudu ati-ati. Saben perusahaan sing nggunakake gambar domain umum kudu ngerti risiko sing ana.

Salah sawijining sebab kenapa fotografi stok lan gambar domain umum umume dianggep bisa diganti, yaiku perusahaan kaya Google sing nyoba nggawe dheweke katon kaya ngono. Para pembeli kerep golek gambar domain publik amarga Google ndhisiki foto stock sadurunge kanthi distorsi asil telusuran organik. Konflikasi iki bisa nggawe bisnis dadi masalah. Yen ana wong sing golek foto stok, mesthine ora bisa ndeleng asil kanggo gambar domain publik, kaya dene foto stok sing ora ditampilake nalika ana sing nggoleki gambar ing domain umum.

Napa Google nindakake iki? Ana sawetara panjelasan sing bisa ditindakake. Salah sijine yaiku Matt Cutts, sing dadi kepala anti-spam, nilar Google ing taun 2016. Kita ndeleng spam akeh banget ing SERP akhir-akhir iki, kalebu ing Google blog dhewe ing artikel babagan praktik paling apik. Laporan tetep ora diatur. Liyane yaiku AI sing ngontrol algoritma saiki lan ora apik kaya sing dikarepake saka Google. Kaya dene cara mbukak situs berita palsu, pungkasane promosi jinis konten sing ora cocog. Salajengipun, konfirmasi iki bisa dadi balesan asosiasi perdagangan foto sing nuntut Google kanggo strategi anti-kompetitif Google Images utawa malah penempatan sing ora adil, amarga Google nggawe lalu lintas sing signifikan saka Google Images; (kira-kira 85% gambar sing diunduh ing web disebarake dening Google Images). Lalu lintas sing bali ing Google Images bakal ngasilake penghasilan pariwara.

Kasunyatane yaiku gambar domain publik ora duwe fitur keamanan foto stock. Mung amarga gambar ana ing domain publik ora ateges bebas saka risiko nglanggar hak cipta, utawa nglanggar hak-hak liyane, kayata hak-hak mirip individu sing ana ing gambar kasebut. Ing kasus Highsmith, masalah kasebut yaiku kurang perhatian saka fotografer vs. lisensi sing longgar banget, nanging kurang idin saka model bisa dadi luwih angel.

Sadurungé taun iki, Leah Caldwell nuntut Chipotle udakara $ 2 milyar amarga dheweke negesake manawa perusahaan nggunakake citra ing materi promosi tanpa idin. Ing taun 2006, fotografer njaluk foto Caldwell ing Chipotle cedhak Universitas Denver, nanging dheweke nolak lan ora gelem mlebu formulir rilis kanggo nggunakake gambar kasebut. Wolung taun mengko, Caldwell ndeleng gambar ing tembok ing lokasi Chipotle ing Florida lan California. Gambar kasebut ngemot botol ing meja, sing jarene Caldwell ditambah lan ngfitnah watake. Dheweke nggugat.

Crita Caldwell lan Highsmith nggambarake beboyo yen bisa nggunakake perusahaan gambar tanpa mriksa kanthi lengkap. Gambar domain publik diwenehake kanthi garansi sithik lan ora dirilis model utawa properti. Fotografer, dudu model, mung menehi hak sing duwe fotografer, sing tegese model isih bisa nuntut desainer yen gambar kasebut digunakake kanthi komersial. Gamble gedhe.

Ora ana sing ujar manawa bisnis ora kudu njupuk kauntungan saka gambar domain publik, nanging negesake pentinge ngerti risiko kasebut. Gambar domain publik mung kudu digunakake sawise nggawe rajin kanggo nyuda resiko. Pramila Dreamstime nyakup koleksi gambar domain publik ing situs web lan koleksi gambar gratis sing dirilis model kanthi gedhe, sing menehi jaminan.

Ngerti risiko gambar domain umum minangka langkah kaping pisanan. Langkah loro kanggo merek yaiku nggawe proses rajin. Pitakon babagan Vetting kalebu: Apa gambar iki diunggah dening panulis, lan ora "dicolong"? Apa situs gambar kasedhiya kanggo kabeh wong? Apa gambar ditinjau? Insentif apa sing kudu diwenehake para fotografer kanggo nyedhiyakake koleksi gambar sing apik kanthi gratis? Uga, ngapa gambar kasebut tembung kunci kanthi otomatis? Saben gambar duwe sawetara tembung kunci, lan asring ora relevan.

Pemasar kudu nimbang model kasebut. Apa wong ing gambar kasebut mlebu rilis model? Tanpa ana, panggunaan komersial bisa uga ditantang kaya Caldwell karo Chipotle. Kerusakan bisa puluhan yuta dolar kanggo sak gambar, sanajan model kasebut mbayar. Pertimbangan liyane yaiku pelanggaran merek dagang potensial. Temenan, logo ora bisa diwatesi, nanging uga gambar kaya tanda tangan Adidas telung garis ing salin lemari.

Gambar domain publik bisa dadi sumber sing migunani, nanging bisa uga duwe risiko gedhe. Pilihan sing luwih cerdas yaiku nggunakake foto stock lan kreatif supaya adoh saka klise. Merek bisa nemokake katenangan amarga ngerti yen gambar aman digunakake, uga entuk konten asli sing dibutuhake kanggo nggawe bahan pemasaran luwih dinamis. Luwih becik ngupayakake evaluasi gambar ing ngarep, tinimbang mengko nangani tuntutan hukum.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.