Google Maps saiki nganggo Dhukungan KML

tandha peta

Ing wektu kaya iki, aku ngerti yen aku geek! Dina iki ing Blog Google Code mung ngumumake yen saiki ndhukung file KML.

"Doug, tenang", sampeyan ngomong!

Aku ora bisa! Aku freakin 'metu! Ngendi sampeyan kudu ngrancang titik kanthi terprogram kanthi peta, saiki sampeyan mung bisa 'nunjuk' menyang file KML lan Google Maps kanthi otomatis bakal ngrancang ing peta.

"Ya, yakin", sampeyan ujar!

Mangkene conto file KML:

 Doug Apa sampeyan ngerti dheweke mung mbukak Au Bon Pain ing kene?


https://martech.zone/wp-content/uploads/1.0/8/me2.1.thumbnail.jpg


-2006

Nggunakake Google Maps, aku mung nuduhake peta kanggo takon file KML:

http://maps.google.com/maps?q=http://www.yourdomain.com/location.kml

"Wow", pungkasane sampeyan ngomong! (Muga-muga!)

Punika ingkang sepertos:
Peta Doug ing Indianapolis

Akeh wong. Yen XML minangka format pertukaran data universal, KML (sing is XML) minangka format ijol-ijolan data geografis universal. Iki minangka langkah sing maju. Nggunakake program GIS liyane, wong bisa ngasilake file KML banjur mbukak kanthi online nganggo Google Maps.

13 Komentar

  1. 1
  2. 2

    Hi Graydon,

    Biji apik! Aku bakal nganyari kirim karo instruksi, mbukak file KML sing wis dikirim lan sampeyan bakal weruh struktur. File KML minangka teks mentah. Ana uga file KMZ metu ana. Iku file KML sing zip kanggo transfer luwih cepet (yen sampeyan duwe file gedhe).

    Doug

  3. 3
  4. 4
  5. 5

    Iki pancen apik tenan!

    Mung kepingin weruh, kok KML-file cilik sensitif. Yen sampeyan nggawe file XML kanthi tag sing duwe huruf wiwitan cilik. XML/KML ora bisa. (iku sing kedadeyan karo aku :D)

    • 6

      Aswin,

      Aku wis ngeweruhi iki uga. Iku padha karo geotag. Aku ora idea kok padha bener bakal nemtokke huruf gedhe ing standar. Aku tansah panginten iku aman kanggo huruf cilik (tinimbang ndhuwur), nanging sawetara layanan iki metu ana tenan finicky.

      Thanks!
      Doug

  6. 7

    Aku wis nemokake cara supaya iki bisa digunakake.

    Aku nemokake program freeware cilik (xt.exe) sing bisa digunakake karo file XSL sing bisa ngowahi XML sing ora bisa digunakake dadi file KML sing bisa digunakake.

    Ing file XSL (stylesheet) nyedhiyakake basis xml sing bisa digunakake. Aku bisa ngowahi tag huruf cilik nganggo tag huruf gedhe. Kanthi tumindak ganti jeneng ing file xml sing digunakake (xml dadi kml) sampeyan entuk file kml sing bisa digunakake 🙂

  7. 8

    yen sakperangan alesan sampeyan ora weruh, Google mymaps thingy anyar ngijini sampeyan nggawe peta lan ngekspor file kml.

    lan wiwit google api ayo nggawe peta ing situs sampeyan sing digawe saka file kml sing di-host… dadi luwih gampang.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.