Google Maps saiki nganggo Dhukungan KML

tandha peta

Ing wektu kaya iki, aku ngerti yen aku geek! Dina iki ing Blog Google Code mung ngumumake yen saiki ndhukung file KML.

"Doug, tenang", sampeyan ngomong!

Aku ora bisa! Aku freakin 'metu! Ngendi sampeyan kudu ngrancang titik program ing peta, saiki sampeyan mung bisa 'nunjuk' menyang file KML lan Google Maps kanthi otomatis bakal ngrancang ing peta.

"Ya, yakin", sampeyan ujar!

Mangkene conto file KML:

 Doug Apa sampeyan ngerti dheweke mung mbukak Au Bon Pain ing kene?


https://martech.zone/wp-content/uploads/1.0/8/me2.1.thumbnail.jpg


-2006

Nggunakake Google Maps, aku mung nuduhake peta kanggo takon file KML:

http://maps.google.com/maps?q=http://www.yourdomain.com/location.kml

"Wow", pungkasane sampeyan ngomong! (Muga-muga!)

Mangkene kaya apa:
Peta Doug ing Indianapolis

Akeh wong. Yen XML minangka format pertukaran data universal, KML (sing is XML) minangka format ijol-ijolan data geografis universal. Iki minangka langkah sing maju. Nggunakake program GIS liyane, wong bisa ngasilake file KML banjur mbukak kanthi online nganggo Google Maps.

13 Komentar

  1. 1
  2. 2

    Hai Graydon,

    Titik apik! Aku bakal nganyari postingan kasebut kanthi instruksi, mbukak file KML sing wis dak pasang lan sampeyan bakal weruh strukture. File KML minangka teks mentah. Uga ana file KMZ. Iki minangka file KML sing dikirim menyang transfer luwih cepet (yen sampeyan duwe file gedhe).

    Doug

  3. 3
  4. 4
  5. 5

    Iki apik tenan!

    Mung gumun, kenapa kasus KML-file sensitif. Yen sampeyan nggawe file XML kanthi tag sing duwe huruf wiwitan cilik. XML / KML ora bisa digunakake. (iku sing paling nyenengake aku: D)

    • 6

      Aswin,

      Aku uga wis ngerteni iki. Sampeyan padha karo geotag. Aku ora ngerti sebabe dheweke pancen bakal ngetrapake huruf gedhe ing standar. Aku mesthi ngira aman kanggo huruf cilik (tinimbang ndhuwur), nanging sawetara layanan sing ana ing kana pancen angel banget.

      Thanks!
      Doug

  6. 7

    Aku wis nemokake cara supaya bisa digunakake.

    Aku nemokake program freeware cilik (xt.exe) sing bisa digunakake karo file XSL sing bisa ngowahi XML sing ora aktif dadi file KML sing digunakake.

    Ing file XSL (lembar gaya) nyedhiyakake basis xml sing digunakake. Aku bisa ndandani tag huruf cilik kanthi label cilik. Kanthi tumindak ganti jeneng ing file xml sing digunakake (xml dadi kml) sampeyan bakal entuk file kml sing digunakake 🙂

  7. 8

    yen amarga ora ana alesan, google mymaps anyar ngidini sampeyan nggawe peta lan ngekspor file kml.

    lan wiwit google api, ayo nggawe peta ing situs sing digawe saka file kml sing dadi host… dadi kabeh dadi luwih gampang.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.