Google Tiwas Star Analytics Google

sinking

Rasane tenggelam ing weteng bisa uga teka saka browser. Aja katon saiki, nanging Google ngrencanakake ngeculake plugin browser sing ngidini pangguna milih ora bisa dilacak dening… Google Analytics.

Um, apa?

Google, panyedhiya telusuran utama lan tenaga jaran ing mburi lalu lintas web Google Analytics sing populer Analytics alat, bakal ngidini pangguna supaya ora dilacak karo alat dhewe.

Iki nggawe sawetara pitakon lan implikasi sing bisa ditindakake kanggo webmaster lan pemasar web sing nggunakake Google Analytics kanggo nglacak lalu lintas situs web, utamane carane panggunaan plugin bakal mengaruhi koleksi data lalu lintas situs. Iki menehi pitakon liyane sing luwih penting: kenapa Google nindakake iki yen Google Analytics ora nglumpukake data pribadi?

Babagan pisanan sing terakhir, gumantung karo apa sing bisa dipikirake pribadi data Apa informasi ISP lan lokasi geografis sampeyan dianggep pribadi? Google Analytics ora nglumpukake alamat IP individu, tegese kabeh informasi sing dilacak kabeh anonim.

Apa iki ndadekake Google dadi kategori wong munafik total amarga dheweke bisa nyimpen rekor riwayat telusuran pangguna sing ora mesthi? Mbok. Riwayat telusuran ngidini Google ngirim asil telusuran sing dipersonalisasi sing apik banget, lan saengga wis luwih gampang milih metu saka fitur iki Pusat Privasi, dheweke ora langsung nyoba kanggo ngiklanake kemungkinan iki. Uga disebutake manawa klompok privasi njaluk Komisi Perdagangan Federal supaya bukak investigasi menyang Google Buzz, saengga Google bisa uga rada nyengat ing ngarep privasi.

Ribut wis profil voluminous lan dhuwur, nanging reaksi pertamaku yaiku Dadi Kepiye akeh wong sing ngerti duwe Profil Google, apamaneh bisa ngowahi profil iki lan nyetel setelan privasi lan pilihan iklan? Aku ora bisa nemokake data empiris kanthi cepet, nanging apa total persentase pangguna web sing nggunakake plugin AdBlock Plus kanggo Firefox? Sampeyan bisa uga ora cukup gedhe kanggo nyelehake njaba penyimpangan standar.

Intine yaiku kanggo webmaster lan pemasar, pamindhahan iki bisa uga bakal didol luwih akeh Omniture lan WebTrends amarga kita ing sisih mburi sandiworo pengin akses menyang data sabisa. Nanging pamindhahan kasebut bisa uga minangka reaksi nyuda masalah sing durung – lan bisa uga durung ana.

6 Komentar

  1. 1

    Google Analytics ana ing posisi sing ora mesthi. Siji tangan, iki monopoli - mung nawakake solusi Adsense lan Analytics terintegrasi ing pasar. Dheweke kudu kepeksa nggabung karo panyedhiya analytics. Ing sisih liyane, dheweke ora bisa nindakake integrasi gedhe (kayata Facebook Analytics dening Webtrends) amarga padha saingan. Nanging, iki katon bisu.

  2. 2

    Muga-muga Webtrends mikir manawa sampeyan nindakake iki supaya sampeyan entuk siji bonus helluva.

    Ya, Pat East ing Cari lagi tweet babagan bubar. Gelombang Pertama, banjur Buzz, banjur cadangan Caffiene, saiki iki?

    Kayane nyoba supaya ora entuk monopoli kanthi sabotase produke nganti wong liya bisa nggayuh.

  3. 3
  4. 4

    Ing tampilan Amerika babagan privasi, iki ora masuk akal, nanging supaya Google Analytics apik ing negara-negara Eropa (sing wis njaluk vendor analitik kanggo milih jinis iki), Google dadi pimpinan. Kajaba iku, pangowahan iki ngidini Google Analytics digunakake kanggo situs pamrentah (amarga netepi pedoman pamrentah AS kanggo privasi).

    Pikirake minangka kepemimpinan kanthi cara sing beda. Iki pengaruhe kanggo para pemasar, nanging dakkira suwe-suwe, peraturan pamrentah bakal entuk vendor analytics sing ora menehi mekanisme sing padha karo mekanisme pilihan iki.

  5. 5

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.