Google Tiwas Star Analytics Google

sinking

Rasane tenggelam ing weteng bisa uga teka saka browser. Aja katon saiki, nanging Google ngrencanakake ngeculake plugin browser sing ngidini pangguna milih ora bisa dilacak… Google Analytics.

Um, apa?

Google, panyedhiya telusuran utama lan tenaga jaran ing mburi lalu lintas web Google Analytics sing populer Analytics alat, bakal ngidini pangguna supaya ora dilacak karo alat dhewe.

Iki nggawe sawetara pitakon lan implikasi sing bisa ditindakake kanggo webmaster lan pemasar web sing nggunakake Google Analytics kanggo nglacak lalu lintas situs web, utamane carane panggunaan plugin bakal mengaruhi koleksi data lalu lintas situs. Iki menehi pitakon liyane sing luwih penting: kenapa Google nindakake iki yen Google Analytics ora nglumpukake data pribadi?

Babagan pisanan sing terakhir, gumantung karo apa sing bisa dipikirake pribadi data Apa informasi ISP lan lokasi geografis sampeyan dianggep pribadi? Google Analytics ora nglumpukake alamat IP individu, tegese kabeh informasi sing dilacak kabeh anonim.

Apa iki ndadekake Google dadi kategori wong munafik total amarga dheweke bisa nyimpen rekor riwayat telusuran pangguna sing ora mesthi? Mbok. Riwayat telusuran ngidini Google ngirim asil telusuran sing dipersonalisasi sing apik banget, lan saengga wis luwih gampang milih metu saka fitur iki Pusat Privasi, dheweke ora langsung nyoba kanggo ngiklanake kemungkinan iki. Uga disebutake manawa klompok privasi njaluk Komisi Perdagangan Federal supaya bukak investigasi menyang Google Buzz, saengga Google bisa uga rada nyengat ing ngarep privasi.

Ribut wis profil voluminous lan dhuwur, nanging reaksi pertamaku yaiku Dadi Kepiye akeh wong sing ngerti duwe Profil Google, apa bisa ngowahi profil iki lan nyetel setelan privasi lan pilihan iklan? Aku ora bisa nemokake data empiris kanthi cepet, nanging apa total persentase pangguna web sing nggunakake plugin AdBlock Plus kanggo Firefox? Sampeyan bisa uga ora cukup gedhe kanggo nyelehake njaba penyimpangan standar.

Intine yaiku kanggo webmaster lan pemasar, pamindhahan iki bisa uga bakal didol luwih akeh Omniture lan WebTrend amarga kita ing sisih mburi sandiworo pengin akses menyang data sabisa. Nanging pamindhahan kasebut bisa uga minangka reaksi nyuda masalah sing durung – lan bisa uga durung ana.