Google lan Facebook Nggawe Bisu

facebook bodho

Aku debat seneng bengi-bengi karo kanca kanca putrine. Dheweke umure wis 17 taun lan wis dadi sentris / liberal. Pancen apik banget - aku kepengin banget yen dheweke wis seneng banget babagan politik. Nalika aku takon apa pertunjukan sing dheweke nonton kanggo ngrungokake kedadeyan ing jagad iki, dheweke ujar manawa pancen Oprah lan Jon Stewart… karo sawetara sing dicampur karo Anderson Cooper. Aku takon apa dheweke nonton Bill O'Reilly utawa Fox News katon nesu banget marang praupane. Dheweke ujar manawa dheweke sengit karo Fox lan ora bakal bisa nonton.

Perdebatan karo dheweke gampang… Kepiye dheweke kena ing argumen liyane yen dheweke mung nonton utawa ngrungokake sisih liyane? Sacara sederhana, dheweke ora. Aku takon pirang-pirang pitakon babagan politik… apa kita duwe luwih akeh pasukan ing jaban rangkah utawa kurang, apa wong sugih dadi luwih sugih sajrone pirang-pirang taun kepungkur, apa kurang luwih wong sing ana ing pakunjaran, apa ana sing kurang kesejahteraan, apa omah kepemilikan munggah utawa mudhun, apa Timur Tengah saiki ngerteni kita minangka kanca utawa isih mungsuh ... dheweke frustasi amarga ora bisa mangsuli pitakon apa wae.

Aku guyon yen dheweke mung lemming (ora bisa mlaku kanthi apik). Kanthi ora mbahas ideologi lan pendapat wong liya, dheweke ngrampok kemampuan nggawe keputusan dhewe. Aku ora nyangka dheweke bisa nonton Fox lan percaya marang kabeh sing diucapake ... dheweke kudu ngrungokake lan verifikasi informasi kasebut lan bisa menehi kesimpulan dhewe. Pancen ora apa-apa dadi sentris utawa liberal ... nanging dheweke kudu ngerti yen ora dadi konservatif utawa libertarian. Kita kabeh kudu padha ngajeni.

Pengungkapan: Aku nonton Bill O'Reilly lan Fox News. Aku uga nonton CNN lan BBC. Aku maca NYT, WSJ lan The Daily (nalika wis aktif). Aku uga seneng Laporan Colbert lan Jon Stewart. Ing kabeh kejujuran, aku nyerah ing MSNBC. Aku ora ndeleng dadi warta maneh.

Gampang debat kasebut nalika ngomong babagan pilihan lan apa sing ditonton ... nanging kepiye nalika ora duwe pilihan? Google lan Facebook ngrampok kita iki lan nggawe pencarian interaksi sosial lan sosial sing ana ing web. Aku ora setuju kabeh Eli Pariser saka MovOn… nanging iki minangka obrolan sing kudu kedadeyan (klik kanggo video). Minangka kancaku Blog Bloke ujar, Facebook nggawe kita bisu.

Nalika Facebook lan Google duwe akeh informasi sing menehi otak, apa kudu nyaring nganti saiki bisa nggawe kita bisu? Kontes popularitas sing nyebabake asil telusuran lan entri tembok Facebook yaiku… kontes popularitas. Apa ora kasebut minangka penyebut informasi paling umum? Apa ora kudu nggawe algoritma sing nemokake situs anyar lan populer sing menehi wawasan tinimbang ora cocog karo kita?

5 Komentar

  1. 1

    Aku bubar mirsani (lan tresna!) sing video dening Eli Pariser - ora bisa setuju liyane karo taksiran. Personalisasi, sanajan apik ing sawetara kasus, nggawe tampilan jagad iki kanthi signifikan. Tanggung jawab ana ing Facebook, Google lan liya-liyane kanggo menehi kita visibilitas lan kontrol babagan carane nggawe asil supaya kita bisa mutusake kanggo ndeleng samubarang sing ora mung relevan, nanging penting, ora nyaman, lan beda karo kapentingan kita dhewe.

  2. 2

    Aku bubar mirsani (lan tresna!) sing video dening Eli Pariser - ora bisa setuju liyane karo taksiran. Personalisasi, sanajan apik ing sawetara kasus, nggawe tampilan jagad iki kanthi signifikan. Tanggung jawab ana ing Facebook, Google lan liya-liyane kanggo menehi kita visibilitas lan kontrol babagan carane nggawe asil supaya kita bisa mutusake kanggo ndeleng samubarang sing ora mung relevan, nanging penting, ora nyaman, lan beda karo kapentingan kita dhewe.

  3. 3

    Sosialisasi panelusuran bakal nyebabake asil panelusuran sing independen lan ora bias, lan mesin telusuran umume mati yen ora mandheg nari menyang juggernaut Facebook. Nggawe SERPS dadi kontes popularitas minangka kesalahan BIG .. sing aku ora ngerti yen Google bisa pulih. Wis ilang kredibilitas saka perspektifku. isin.

  4. 4

    cara kanggo nglawan sudut pandang google / facebook yaiku kanggo ngatur sumber liyane ing njaba panelusuran. kita ora kudu ngandelake algoritma sumber tunggal (google/facebook) kanggo menehi informasi marang kita; tinimbang kita kudu nggunakake kemampuan kita dhewe kanggo ngenali sumber informasi. iki ora ateges ora nggunakake teknologi, iku ateges cultivating laku panemuan sing nggawa serendipity lan sinkronisitas.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.