Cara ngrancang, Nulis, lan Nerbitake Ebook Sampeyan Nggunakake Google Docs

Publikasi Ebook Ekspor Google Docs Epub
Wacan: 5 menit

Yen sampeyan wis mbukak dalan nulis lan nerbitake ebook, sampeyan bakal ngerti yen ora ana jinis file, konversi, desain lan distribusi EPUB, dudu kanggo sedhih. Ana sawetara solusi ebook ing kana sing bakal mbantu sampeyan liwat proses lan nggawa ebook menyang Google Play Buku, Sedulur, lan piranti liyane.

Ebook minangka cara sing apik kanggo perusahaan nyedhiyakake otoritas ing papane lan cara apik kanggo njupuk informasi prospek liwat kaca kebangkrutan. Ebook nyedhiyakake informasi luwih jero tinimbang papan putih sing umum utawa ringkesan infographic. Nulis ebook uga mbukak pamirsa sing anyar liwat saluran distribusi ebook Google, Amazon lan Apple.

Ana pirang-pirang pembuat keputusan sing nggoleki topik babagan industri sampeyan lan maca ebook sing gegandhengan. Apa pesaing sampeyan wis ana? Ana kemungkinan manawa sampeyan bisa nemokake ceruk lan topik sing apik sing bisa nerbitake sing durung ana wong liya.

Paling apik, sampeyan ora kudu nyewa desain ebook, pemasaran, lan layanan promosi… sampeyan mung bisa mbukak Doc anyar nggunakake Google Workspace akun lan wiwiti ngrancang, nulis, lan ngekspor file sing dibutuhake kanggo nerbitake ebook karo sumber distribusi kunci online.

Langkah-langkah Nerbitake Ebook Sampeyan

Aku ora ngandel yen ana beda strategi kanggo nulis ebook kaya buku liyane… langkah-langkah kasebut padha. Ebook perusahaan bisa uga luwih cekak, luwih target, lan nyedhiyakake tujuan tartamtu tinimbang novel khas utawa buku liyane. Sampeyan bakal pengin fokus karo desain, organisasi konten sampeyan, lan kemampuane kanggo motivasi pembaca supaya njupuk langkah sabanjure.

  1. Rencanakake bukumu - atur topik utama lan subtopik kanthi alami kanggo nuntun sampeyan maca konten. Secara pribadi, aku nindakake iki karo bukuku kanthi nggambar diagram balung iwak.
  2. Rencanakake nulis sampeyan - bagean, verbiage, lan sudut pandang sing tetep (wong kaping pisanan, nomer loro utawa katelu).
  3. Tulis draf sampeyan - jangka wektu lan target babagan cara ngrampungake draf buku pertama sampeyan.
  4. Priksa grammar lan ejaan sampeyan - sadurunge sampeyan nyebar utawa nerbitake siji ebook, gunakake editor utawa layanan sing apik Grammarly kanggo ngenali lan mbenerake kesalahan ejaan utawa tata bahasa.
  5. Entuk tanggapan - sebarake draf sampeyan (kanthi perjanjian non-pambocoran) menyang sumber daya sing dipercaya sing bisa menehi umpan balik babagan draf kasebut. Nyebar ing Google Docs sampurna amarga wong bisa nambah komentar langsung ing antarmuka.
  6. Revisi draf sampeyan - nggunakake umpan balik, revisi draf sampeyan.  
  7. Nambah rancangan sampeyan - apa sampeyan bisa nyakup tips, sumber daya, utawa statistik ing salin salinan?
  8. Rancang sampul sampeyan - njaluk tulung desainer grafis sing hebat lan nggawe sawetara versi sing beda. Takon jaringan sampeyan sing paling apik.
  9. Regane publikasi sampeyan - riset ebook liyane kaya duweke sampeyan kanggo ndeleng yen adol regane. Sanajan sampeyan ngira distribusi gratis bakal dadi cara sampeyan - adol bisa uga bisa ngasilake keasliane.
  10. Nglumpukake testimoni - Temokake sawetara ahli pengaruh lan ahli industri sing bisa nulis testimoni kanggo ebook sampeyan - bisa uga luwih maju saka pimpinan. Kesaksian kasebut bakal nambah kapercayan ing ebook sampeyan.
  11. Gawe akun panganggit - ing ngisor iki sampeyan bakal nemokake situs kunci kanggo nggawe akun pangarang lan kaca profil ing ngendi sampeyan bisa ngunggah ebook lan adol.
  12. Rekam pitepangan video - nggawe perkenalan video sing nyedhiyakake ringkesan ebook karo pangarepan kanggo sing maca.
  13. Gawe strategi pemasaran - ngenali pengaruh, outlet berita, podcaster, lan videografer sing pengin wawancara karo sampeyan kanggo nambah kesadaran babagan ebook sampeyan. Sampeyan bisa uga pengin masang sawetara pariwara lan kiriman tamu nalika diluncurake.
  14. Pilih hashtag - nggawe hashtag cekak sing apik kanggo promosi lan nuduhake informasi babagan ebook taun online.
  15. Pilih tanggal peluncuran - yen sampeyan milih tanggal peluncuran lan bisa ngunggahake penjualan ing tanggal peluncuran kasebut, sampeyan bakal entuk ebook sampeyan a paling laris status kanggo lonjakan undhuhan.
  16. Ngeculake ebook sampeyan - rilis ebook lan terusake promosi buku liwat wawancara, nganyari media sosial, pariwara, pidato, lsp.
  17. Melu karo komunitas sampeyan - matur nuwun marang pandherekipun, wong-wong sing mriksa buku sampeyan, lan terus kumandhang lan promosi nganti bisa!  

Pro Tip: Sawetara penulis apik tenan sing wis dakkenal asring duwe penyelenggara acara lan konferensi tuku salinan buku kanggo para pamiarsa tinimbang (utawa saliyane) mbayar supaya bisa ngobrol ing acara kasebut. Iki minangka cara sing apik kanggo nambah distribusi lan penjualan ebook!

Apa Format File EPUB?

Faktor utama distribusi ebook sampeyan yaiku ngrancang ebook lan kemampuan kanggo ngekspor kanthi resik ing format universal sing bisa digunakake kabeh toko buku online. EPUB minangka standar iki.

EPUB yaiku format XHTML sing nggunakake ekstensi file .epub. EPUB cekak kanggo publikasi elektronik. EPUB didhukung dening mayoritas e-reader, lan piranti lunak sing kompatibel kasedhiya kanggo umume smartphone, tablet, lan komputer. EPUB minangka standar sing diterbitake dening International Digital Publishing Forum (IDPF) lan Grup Studi Industri Buku ndhukung EPUB 3 minangka standar pilihan tunggal kanggo isi kemasan

Ngrancang Ebook ing Google Docs

Pangguna asring mbukak Google Docs lan aja nggunakake kapabilitas format internal. Yen sampeyan nulis ebook, sampeyan kudu.

  • Rancang sing apik Tutup kanggo ebook ing kaca dhewe.
  • Gunakake elemen Judhul kanggo ebook ing a Title Kaca
  • Gunakake Judhul lan Footer kanggo judhul lan nomer kaca ebook.
  • Gunakake elemen Judhul 1 banjur tulis a dedikasi ing kaca dhewe.
  • Gunakake elemen Judhul 1 banjur tulisen pengakuane ing kaca dhewe.
  • Gunakake elemen Judhul 1 banjur tulis a pamitan ing kaca dhewe.
  • Gunakake elemen Judhul 1 kanggo judhul bab.
  • Gunakake Bab lan Paragraf unsur.
  • Gunakake Cathetan sikil unsur kanggo referensi. Priksa manawa sampeyan duwe idin kanggo nyithak ulang kutipan utawa informasi liyane sing diterbitake ulang.
  • Gunakake elemen Judhul 1 banjur tulis an Babagan Author ing kaca dhewe. Priksa manawa kalebu judhul liyane sing wis ditulis, tautan media sosial, lan carane wong bisa ngubungi sampeyan.

Priksa manawa masang insert kaca yen dibutuhake. Yen sampeyan ndeleng dokumen kanthi persis kaya sing dikarepake, nerbitake minangka PDF dhisik kanggo ndeleng manawa katon kaya sing dikarepake.

Ekspor Google Docs EPUB

Nggunakake Google Docs, sampeyan saiki bisa nulis, ngrancang, lan nerbitake saka file teks utawa dokumen sing diunggah langsung ing Google Drive. Oh - lan gratis!

Google Docs EPUB

Mangkene Cara Ngekspor Ebook Sampeyan Nggunakake Google Docs

  1. Tulis Teks sampeyan - Ngimpor dokumen adhedhasar teks bisa diowahi dadi Google Docs. Bebas nulis buku ing Google Docs langsung, ngimpor utawa nyelarasake Microsoft Word dokumen utawa nggunakake sumber liyane Google Drive bisa diproses.
  2. Ekspor minangka EPUB - Google Docs saiki nawakake EPUB minangka format file ekspor asli. Pilih wae File> Download As, banjur Publikasi EPUB (.epub) lan sampeyan siyap lunga!
  3. Validasi EPUB sampeyan - Sadurunge upload EPUB menyang layanan apa wae, sampeyan kudu priksa manawa wis diformat kanthi bener. Gunakake online Valubator EPUB kanggo mesthekake sampeyan ora duwe masalah.

Endi Nerbitake EPUB Sampeyan

Yen wis entuk file EPUB, saiki sampeyan kudu nerbitake Ebook liwat pirang-pirang layanan. Outlet paling dhuwur kanggo adopsi yaiku:

  • Publikasi Langsung Sedulur - nerbitake ebook lan paperbacks dhewe kanthi gratis nganggo Kindle Direct Publishing, lan tekan jutaan wong sing maca ing Amazon.
  • Portal Publikasi Buku Apple - siji tujuan kanggo kabeh buku sing sampeyan tresnani, lan buku sing arep dituju.
  • Google Play Books - sing dilebokake ing Google Play store sing luwih jembar.
  • Smashwords - distributor ebook indie paling gedhe ing donya. Kita nggawe kanthi cepet, gratis lan gampang kanggo penulis utawa penerbit, ing endi wae ing jagad iki, kanggo nerbitake lan nyebarake ebook menyang pengecer utama lan ewonan perpustakaan.

Aku nyaranake ngrekam video kanggo ngenalake buku sampeyan, nyetel pangarepan babagan konten, lan ndorong wong supaya ndownload utawa tuku ebook. Uga, nggawe bio penulis sing apik babagan layanan penerbitan sing ngidini.

Pengungkapan: Aku nggunakake link afiliasi kanggo Google Workspace.

4 Komentar

  1. 1
  2. 2
  3. 4

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.