Chrome: Liyane Seneng karo Mesin Telusuran

Google Chrome

saiki sing Chrome kasedhiya kanggo Mac, aku sedina muput lan seneng banget. Kemampuan kanggo ngatasi masalah situs kasebut luar biasa… yaiku CSS utawa masalah JavaScript.

Siji bab sing paling disenengi karo aku yaiku mesin telusuran standar utawa dhaptar mesin - preduli Firefox utawa safari. Aku kerep nggoleki situsku dhewe supaya biasane nambahake menyang dhaptar. Kajaba iku, mesthi seneng banget nggawe Bing kaya mesin telusuran standar ing Chrome supaya monster tetep gelut (I pancen seneng kaya Bing!).

Aku malah yasa dhewe Tambah formulir Search Engine supaya Firefox nggawe luwih gampang. Chrome ora gampang banget, ora nggunakake komponen AddEngine sing ditindakake Firefox dadi ora bisa nggawe link. Uga, ora ana dropdown kanggo milih mesin telusuran.

Nanging, ana siji fitur sing apik karo omnibar ... sampeyan bisa nambah tembung kunci sing sampeyan pilih kanggo nambah mesin telusuran. Mangkene carane nambah mesin telusuran:

  1. Salah siji menyang Preferensi Chrome banjur klik ngatur ing Mesin Telusuran utawa klik tengen ing Omnibar banjur pilih Owahi Mesin Telusuran.
  2. Tambahake jeneng mesin telusuran utawa situs sing pengin digoleki, tembung kunci kanggo mbedakake kanthi gampang, lan URL mesin telusuran kanthi% s minangka istilah telusuran. Mangkene conto karo ChaCha:

chacha.png

Saiki, aku mung bisa ngetik "ChaCha" lan pitakonku lan Chrome kanthi otomatis bakal encode URL lan dikirim. Iki sejatine luwih gampang tinimbang nggulung dropdown lan milih mesin telusuran. Aku duwe mesin Telusuran kanthi tembung kunci… Google, Bing, Yahoo, ChaCha, Blog… lan gunakake omnibar supaya cepet bisa entuk asil! Sawise miwiti ngetik, Chrome otomatis ngrampungake lan menehi info telusuran:
chacha-search-chrome.png

Sampeyan bisa malah nganyari Status Twitter nggunakake omnibar amarga Twitter duwe metode querystring kanggo ngisi Tweet. Utawa sampeyan bisa nambah trabasan kata kunci kanggo nggoleki ing twitter http://search.twitter.com/search?q=%s.

Kanggo pangembang, sampeyan bisa nggoleki kode ing Google Codesearch kanthi pitakon khusus basa kaya PHP http://www.google.com/codesearch?q=lang%3Aphp+%s lan JavaScript http://www.google.com/codesearch?q=lang%3Ajavascript+%s. Utawa sampeyan bisa nggoleki fungsi ing PHP.net kanthi: http://us2.php.net/manual-lookup.php?pattern=%s. Utawa jQuery http://docs.jquery.com/Special:Search?ns0=1&search=%s.

pambocoran: ChaCha yaiku klien saka aku. Nanging dheweke entuk asil sing luar biasa,… utamane yen sampeyan nggoleki sing sederhana kaya alamat, nomer telpon, pitakonane sepele, utawa sing luwih apik… guyonan. Dheweke duwe sawetara kaca sing luar biasa kuat ing selebriti lan topik.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.