Google Analytics: Metrik Laporan Penting kanggo Pemasaran Konten

metrik laporan pemasaran konten

tembung marketing konten saiki luwih becik. Umume pimpinan perusahaan lan pemasar ngerti manawa kudu nindakake pemasaran konten, lan akeh sing luwih becik nggawe lan ngetrapake strategi.

Masalah sing diadhepi umume profesional pemasaran yaiku:

Kepiye cara nglacak lan ngukur pemasaran konten?

Kita kabeh ngerti manawa ngandhani tim C-Suite manawa kita kudu miwiti utawa nerusake pemasaran konten amarga kabeh wong nindakake, ora bakal ngethok. Ana sawetara metrik penting sing nyedhiyakake wawasan babagan upaya pemasaran konten, apa sing digunakake, apa sing ora bisa digunakake, lan ing endi ana kesenjangan.

Situs isi

Apa strategi digital sampeyan kalebu strategi pemasaran konten sing jelas, sampeyan kudu nglacak kinerja situs web perusahaan sampeyan. Situs web minangka inti saka strategi pemasaran konten, apa strategi kasebut diwiwiti utawa wis diwasa.

Google Analytics minangka alat pelacak sing gampang kanggo nyiyapake lan nyedhiyakake akeh fungsi lan informasi. Gratis, gampang kanggo atur Google Analytics, lan ngidini para pemasar nglacak konten lan ngevaluasi kinerja konten.

Google Analytics Umum

Nalika ngevaluasi strategi pemasaran konten (utawa nyiapake nggawe strategi), becik diwiwiti karo dhasar - lalu lintas umum menyang kaca situs web. Laporan iki ana ing ngisor Prilaku> Konten Situs> Kabeh Kaca.

Kabeh Kaca

Metrik utama ing kene yaiku volume kunjungan ing kaca ndhuwur. Homepage mesthi paling kerep dibukak, nanging apik banget kanggo ndeleng apa sing paling akeh lalu lintas. Yen sampeyan duwe strategi blogging diwasa (5+ taun), blog bakal dadi kaca sing paling sering dibukak. Iki minangka titik sing apik kanggo ndeleng kepiye kinerja konten sajrone wektu tartamtu (minggu, wulan utawa malah taun).

Wektu ing Kaca

Jumlah rata-rata wektu sing dienggo para pengunjung ing sawijining kaca nyedhiyakake pemahaman babagan apa kaca kasebut mlebu.

Rata-rata Wektu ing Kaca

Penting, dicathet yen kaca sing paling sering dibukak ora mesthi dadi kaca sing paling apik. Urut miturut Rata-rata Wektu ing Kaca kanggo ndeleng kaca sing duwe wektu paling dhuwur ing kaca kasebut. Kaca-kaca kanthi tampilan kaca sing kurang (2, 3, 4) bisa dideleng luwih akeh minangka anomali. Nanging, sing menarik yaiku kaca sing duwe luwih saka 20+ tampilan.

Wektu ing Kaca 2

Nalika sampeyan nemtokake topik apa sing bakal dilebokake ing tanggalan editorial pemasaran konten, penting kanggo ndeleng kaca apa sing paling akeh volume lalu lintas (populer) lan kaca apa sing luwih dhuwur ing kaca (sing narik kawigaten). Luwih becik, tanggalan editorial sampeyan kudu dadi gabungan saka kalorone.

Rampung Tujuan

Nalika kita bisa njaluk granular ing ranging lan ngukur upaya pemasaran, penting dielingi yen strategi strategi pemasaran yaiku ndorong lan ngowahi prospek klien anyar. Konversi bisa dilacak nggunakake Gol ing Google Analytics ing ngisor Admin> Ndeleng.

Pelacakan Gol

Google Analytics mung ngidini 20 target dilacak sekaligus, mula kudu nggunakake kanthi wicaksana. Praktik paling apik yaiku nglacak pengajuan formulir online, dhaptar buletin, undhuhan kertas putih, lan tumindak liya sing nuduhake konversi pengunjung situs web dadi calon klien.

Gol bisa dideleng ing ngisor iki Konversi> Gol> Ringkesan ing Google Analytics. Iki menehi ringkesan umum babagan performa potongan konten lan kaca kanggo nyopir.

mata uang

Sumber Lalu Lintas lan Sedheng

Sumber Lalu Lintas lan Medium minangka metrik sing apik kanggo menehi informasi babagan lalu lintas menyang situs web lan kaca konten. Nomer kasebut penting banget yen sampeyan nindakake promosi mbayar ing Sumber kayata Google Ads, LinkedIn, Facebook, jaringan Pemasaran Berbasis Akun, utawa jaringan iklan liyane. Akeh saluran promosi sing mbayar iki nyedhiyakake dashboard metrik (lan nawakake piksel pelacakan), nanging sumber informasi sing paling apik biasane ing Google Analytics.

Sinau saka endi konversi sampeyan kanggo saben target kanthi ndeleng Konversi> Gol> Alur Gol laporan Sampeyan bisa milih Sasaran sing pengin dideleng lan Sumber / Sedheng kanggo ngrampungake target (konversi) kasebut. Iki bakal menehi katrangan babagan pira pitunjuk kasebut saka Google Organic, Direct, CPC, LinkedIn, Bing CPC, lsp.

Alur Gol

Tampilan sing luwih jembar babagan macem-macem Sumber kanggo upaya pemasaran konten umume bisa ditemokake ing ngisor iki Akuisisi> Kabeh Lalu Lintas> Sumber / Sedheng.

acquisition

Laporan iki ngidini para pemasar bisa ndeleng apa sing Sumber lan Medium sing nyurung konversi gol paling akeh. Kajaba iku, laporan kasebut bisa dimanipulasi kanggo nuduhake konversi saka saben target tartamtu (padha karo laporan Aliran Gol). Priksa manawa mriksa kaca / sesi, Avg. Durasi Sesi, lan Tingkat Bouncing kanggo kaca iki uga.

Yen Sumber / Sedheng duwe tingkat konversi sing kurang, kaca / sesi kurang, Rata-rata Rata-rata. Durasi Sesi lan tingkat bouncing sing dhuwur, saiki wayahe ngevaluasi manawa Sumber / Medium minangka investasi wektu lan sumber daya sing pas.

Peringkat Kata Kunci

Ing njaba Google Analytics, ana macem-macem alat mbayar kanggo track SEO lan rangking tembung kunci. Peringkat tembung kunci migunani kanggo nemtokake bagean konten sing bakal digawe lan calon klien sing digoleki nalika online. Sampeyan kudu nggabungake Akun Google Search Console nganggo Google Analytics. Webmaster bisa menehi katrangan babagan tembung kunci sing ngarahake lalu lintas organik menyang situs sampeyan.

Piranti SEO sing luwih canggih kalebu Semrush, gShiftAhrefs, PadhangArman, Lan Moz. Yen sampeyan pengin nambah rangking kanggo tembung kunci tartamtu (lan entuk lalu lintas luwih akeh kanggo tembung kasebut), kerjakake lan promosi konten ing sekitar istilah kasebut.

Laporan lan metrik apa sing sampeyan gunakake kanggo ngevaluasi lan menehi informasi babagan strategi pemasaran konten?

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.