Kepiye Analytics entuk kabeh info kasebut?

Analytics webPungkasan minggu iki aku mikir-mikir (kaya biasane). Apa luwih becik yen sampeyan bisa mbukak Google Analytics lan ndeleng pirang-pirang wong sing maca feed RSS sampeyan? Sawise kabeh, iki isih ana kunjungan menyang situs lan konten sampeyan, bener? Masalahe, yaiku feed RSS ora ngidini kode bisa dieksekusi nalika konten sampeyan mbukak (semacam). Nanging kaca web sampeyan.

Yen sampeyan pengin sinau luwih lengkap babagan Web Analytics, aku nyaranake siji buku lan siji buku, Avinash Kaushik's buku, Web Analytics Sajrone Dina. Avinash jelas nerangake sebab kenapa kita pindhah saka sisih server Analytics menyang sisih klien Analytics uga tantangan kanggo saben wong.

Cara Google Analytics bisa digunakake kanthi nyata. Nalika mbukak situs kanthi GA sing dimuat, akeh paramèter sing disimpen ing cookie (sarana nyimpen data kanthi browser lokal) banjur JavaScript kanthi dinamis ngasilake tali query dawa saka panjaluk gambar menyang server web Google Analytics kanthi akeh informasi - kaya nomer akun sampeyan, situs sing ngrujuk, apa asil telusuran, apa istilah telusuran sing digunakake, judhul kaca, URL, lsp.

Mangkene conto panjaluk gambar lan variabel querystring:

http://www.google-analytics.com/__utm.gif?utmwv=4.3&utmn=2140259877&utmhn=martech.zone&utmcs=UTF-8&utmsr=1440x900&utmsc=24-bit&utmul=en-us&utmje=1&utmfl=10.0%20r12&utmdt=Marketing%20Technology%3A%20Online%20Marketing%2C%20Email%20Marketing%2C%20Social%20Media%20Marketing%2C%20Reputation%20Management%20and%20Blogging%20from%20a%20
Social%20Media%20Expert%20and%20Blogging%20Expert.&utmhid
= 1278573345 & utmr = - & utmp = / & utmac = UA-XXXXXX-X & utmcc = __ utma% 3D40694462.1906938102414468000.1215439581
.1238274580.1238278630.1237%3B%2B__utmz%3D40694462.1238175218.1229.166.utmcsr%3D
google%7Cutmccn%3D(organic)%7Cutmcmd%3Dorganic%7Cutmctr%3D
douglas% 2520karr% 2520shiny% 2520objects% 3B

Aku nyoba nglumpukake kabeh variabel querystring kanthi nggoleki macem-macem jinis situs:

  • utmac = "Nomer Akun"
  • utmcc = "Cookie"
  • utmcn = "utm_new_campaign (1)"
  • utmdt = "Judhul Kaca"
  • utmfl = "Versi lampu kilat"
  • utmhn = "Nyuwun Jeneng Host"
  • utmje = “JavaScript Diaktifake? (0 | 1) ”
  • utmjv = "Versi JavaScript"
  • utmn = "Nomer acak - digawe kanggo saben hit __utm.gif lan digunakake kanggo nyegah cache gif hit"
  • utmp = "Kaca - panjaluk kaca lan paramèter pitakon"
  • utmr = "Sumber ngrujuk (url rujukan | - | 0)"
  • utmsc = "Werna Layar"
  • utmsr = "Resolusi Layar"
  • utmt = "Jinis hit .gif (tran | barang | imp | var)"
  • utmul = “Basa (lang | lang-CO | -)”
  • utmwv = "versi UTM"
  • utma =?
  • utmz =?
  • utmctm = Mode Kampanye (0 | 1)
  • utmcto = Wektu Kampanye
  • utmctr = Tembung Goleki
  • utmccn = Jeneng Kampanye
  • utmcmd = Kampanye Sedheng (langsung), (organik), (ora ana)
  • utmcsr = Sumber Kampanye
  • utmcct = Konten Kampanye
  • utmcid = ID Kampanye

Aku ora yakin babagan sawetara iki… lan aku ora ngerti apa ana maneh, nanging iki migunani banget yen sampeyan pengin hack panjaluk gambar dhewe kanggo ndhaptar data tambahan menyang akun Google Analytics - kayata… kanggo pelanggan RSS!

Dina iki aku nyoba teori ... Aku wis nggawe panjaluk gambar ngirim pass panggunaan RSS menyang Google Analytics. Tantangan utamane yaiku, amarga ora ana cookie utawa pengenal panjaluk tartamtu. Pelanggan bisa bukak feed sing padha lan daftarkan pirang-pirang hit menyang Google Analytics. Nanging, aku bakal terus ngapiki, lan bisa ndeleng manawa aku bisa nemokake sing luwih kuat.

Mangkene panjaluk gambarku… Aku nggunakake Plugin WordPress PostPost Aku ngembangake lan nempatake kode sawise konten feed:

DouglasKarr & utmctm = 1 & utmccn = Pakan & utmctm = 1 & utmcmd = RSS & utmac = UA XXXXXX X

Siji cathetan, iki bakal ngukur hits, dudu pelanggan! Yen sampeyan pengin nyoba ngukur Pelanggan, aku nyaranake acara onclick ing ikon RSS sampeyan. Mesthi wae, sing kangen karo sapa wae sing langganan liwat informasi tautan ing header sampeyan ... mula sejatine aku malah ora nyoba. Yen sampeyan duwe pikirane babagan apa sing aku lakoni utawa kepiye cara supaya bisa ditambahake, wenehi ngerti!

5 Komentar

  1. 1
    • 2

      Hi Steve!

      Ya, saiki aku nggunakake Feedburner kanggo ngukur tekan feed. Nanging, aku ora seneng telat nerbitake ing Feedburner lan jujur ​​​​nyenengi analytics kasebut lan carane nampilake wutah lan panggunaan.

      Aku ora krungu yen dheweke lagi nggoleki statistik Feedburner menyang Google Analytics - nanging bakal apik!

      Terus pesenku!
      Doug

  2. 3

    Aku ora bakal kaget yen GA nggabungake iki ing mangsa ngarep ... mung logis amarga Google duwe Feedburner ... lan aku yakin sampeyan dudu wong pisanan sing nyoba iki.

  3. 4

    Iki ora nglanggar syarat panggunaan apa? Aku ora seneng ngerti yen aku dilarang saka Google Analytics kanthi nggunakake server kanthi cara sing ora standar (yaiku saka panjaluk Img).

    Uga yen padha ngganti API (yaiku urutan paramèter, nomer paramèter, etc, iku bakal break tengen)

    Luwih becik nindakake iki kanthi akun tes!

  4. 5

    utmje lan utmjv kudu java aktif lan versi java. Priksa Javascript bakal cukup keluwih amarga sampeyan butuh javascript kanggo analytics (resmi)

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.