5 Dashboard Google Analytics sing Ora Bakal Nggawe Wedi Sampeyan

dashboard analytics

Google Analytics bisa medeni akeh para pemasar. Saiki kita kabeh wis ngerti pentinge keputusan sing didhasarake data kanggo departemen pemasaran, nanging akeh wong sing durung ngerti arep miwiti ngendi. Google Analytics minangka alat tenaga listrik kanggo para pemasar sing analitis, nanging bisa luwih gampang dibandhingake tinimbang sing kita sadhar.

Nalika miwiti ing Google Analytics, sing pisanan sampeyan kudu nggawe sampeyan Analytics dadi bagean ukuran cokotan. Gawe dashboard adhedhasar target, bagean, utawa posisi uga pemasaran. Kolaborasi intra-departemen minangka kunci, nanging sampeyan ora pengin nggawe dashboard Google Analytics kanthi narik saben grafik sing dibutuhake dadi siji dashboard.

Kanggo nggawe dashboard Google Analytics kanthi efektif, sampeyan kudu:

  • Coba pamirsa - Apa dashboard iki kanggo nglaporake internal, bos utawa klien sampeyan? Sampeyan bisa uga kudu ndeleng metrik sing dilacak ing level sing luwih granular tinimbang boss, kayata.
  • Aja nganti keruwetan - Ngirit sirah sampeyan nyoba golek grafik sing bener yen sampeyan mbutuhake kanthi ngatur dashboard kanthi tliti. Enem nganti sangang diagram ing saben dashboard becik.
  • Mbangun dashboard miturut subyek - Cara sing paling apik kanggo ngindhari keruwetan yaiku klompok dashboard miturut subyek, maksud utawa peran. Contone, sampeyan bisa uga ngawasi upaya SEO lan SEM, nanging sampeyan luwih becik nyimpen grafik kanggo saben usaha ing dashboard kapisah kanggo ngindhari kebingungan. Gagasan visualisasi data yaiku sampeyan pengin nyilikake galur mental, mula tren lan wawasan ora ana gandhengane karo kita. Ngelompokake diagram menyang dashboard miturut subyek ndhukung target kasebut.

Saiki sampeyan duwe sawetara pedoman, iki sawetara aplikasi praktis kanggo saben dashboard Google Analytics (Cathetan: Kabeh grafis dashboard kalebu data Google Analytics ing DataHero):

Dashboard AdWords - Kanggo Marketer PPC

Tujuan dashboard iki yaiku kanggo menehi ringkesan babagan performa saben kampanye utawa grup iklan, uga ngawasi babagan pengeluaran lan ngenali kesempatan kanggo ngoptimalake. Sampeyan uga bakal nambah semangat ora kudu nggulung tabel AdWords tanpa wates. Granularitas dashboard iki gumantung karo target lan KPI, nanging sawetara metrik wiwitan sing kudu dipikirake yaiku:

  • Nglampahi miturut tanggal
  • Konversi miturut kampanye
  • Biaya saben Akuisisi (CPA) lan nglampahi wektu
  • Konversi miturut pitakon telusuran sing dicocogake
  • Biaya paling murah saben Akuisisi (CPA)

Dashboard Google Khusus Adwords ing DataHero

Dashboard Konten - Kanggo Marketer Konten

Blog wis dadi tulang punggung kanggo upaya SEO minangka pemasar. Digunakake minangka mesin gen utama, blog uga bisa dadi interaksi pertama karo akeh pelanggan lan digunakake utamane kanggo pangenalan merek. Apa wae tujuane, priksa manawa sampeyan ngrancang dasbor kanthi obyektif kanthi ngukur keterlibatan konten, ndadékaké lalu lintas situs sing digawe lan umume.

Metrik sing disaranake:

  • Wektu ing situs (dipecah nganggo postingan blog)
  • Sesi miturut postingan blog saka postingan blog
  • Ndhaptar kanthi postingan blog / kategori postingan blog
  • Pandhaptar webinar (utawa target konten liyane)
  • Sesi miturut sumber / postingan
  • Tingkat bouncing miturut sumber / postingan

Konversi Google Dashboard Khusus ing DataHero

Dashboard Konversi Situs - Kanggo Peretas Wutah

Kaca ngarep lan kaca kebangkrutan biasane dikonversi - apa wae organisasi sing nemtokake konversi. Sampeyan kudu A / B nyoba kaca kasebut, dadi sampeyan kudu ngawasi kanthi tliti babagan kinerja kaca dhasar adhedhasar tes kasebut. Kanggo pemasar sing mikir kanthi hacking, kunci minangka kunci. Fokusake perkara kaya sumber konversi paling dhuwur, tingkat konversi miturut kaca, utawa tingkat bouncing miturut kaca / sumber.

Metrik sing disaranake:

  • Sesi miturut kaca / sumber kebangkrutan
  • Rampung gol kanthi landing page / sumber
  • Tingkat konversi miturut kaca / sumber kebangkrutan
  • Tingkat bouncing miturut kaca / sumber kebangkrutan

Priksa manawa nglacak tes A / B kanthi tliti miturut tanggal. Kanthi mangkono, sampeyan ngerti persis apa sing nyebabake pangowahan tarif konversi.

Dasbor Metrik Situs - Kanggo Geeky Marketer

Metrik kasebut cukup teknis nanging bisa nggawe prabédan gedhe babagan ngoptimalake situs sampeyan. Kanggo luwih jero maneh, deleng kepiye metrik teknis liyane iki nyambung karo konten utawa metrik sosial. Contone, apa kabeh pangguna Twitter sampeyan liwat seluler menyang kaca kebangkrutan tartamtu? Yen mangkono, priksa manawa kaca kebangkrutan dioptimalake kanggo seluler.

Metrik sing disaranake:

  • Panggunaan seluler
  • Résolusi layar
  • sistem operasi
  • Wektu sing ditindakake ing situs kanthi sakabehe

KPI Tingkat Tinggi - Kanggo VP Pemasaran

Gagasan dashboard iki yaiku supaya ngawasi metrik pancen gampang. Asile, sampeyan ora prelu takon karo limang wong ing departemen sampeyan kanggo ndeleng kesehatan upaya pemasaran sampeyan. Nyimpen kabeh data iki ing sak panggonan njamin manawa ana owah-owahan kinerja pemasaran bakal ora dingerteni.

Metrik sing disaranake:

  • Umumé mbuwang
  • Pandhuan miturut sumber / kampanye
  • Kinerja pemasaran email
  • Kesehatan corong umume

Pemasaran KPI Khusus Google Dashboard ing DataHero

Kanggo komunikasi babagan nilai pemasaran menyang organisasi liyane, kita kabeh bakal dadi luwih gumantung karo data. Kita kudu cukup analitis kanggo nglumpukake data sing bener, nemokake wawasan utama lan komunikasi maneh menyang organisasi. Pramila sampeyan ora bisa nglirwakake alat penting kayata Google Analytics, luwih-luwih yen gigitan dadi gigitan sing luwih larang, kaya dashboard.