Laporan Prilaku Google Analytics: Luwih migunani tinimbang sing sampeyan sadhar!

prilaku analytics google

Google Analytics nyedhiyakake akeh data penting kanggo nambah kinerja web. Sayange, kita ora mesthi duwe wektu ekstra kanggo nyinaoni data iki lan malih dadi migunani. Umume kita butuh cara sing luwih gampang lan cepet kanggo mriksa data sing relevan kanggo nggawe situs web sing luwih apik. Sing tepat ing endi Prilaku Google Analytics laporan teka. Kanthi bantuan laporan Prilaku kasebut, dadi luwih gampang kanggo nemtokake kepiye kinerja konten sampeyan lan tindakan sing ditindakake pengunjung online sawise ninggalake kaca kebangkrutan.

Apa Laporan Prilaku Google Analytics?

Bagean laporan Prilaku gampang diakses nggunakake menu sidebar kiwa Google Analytics. Fungsi iki ngidini sampeyan nganalisa tumindak umum pengunjung situs web. Sampeyan bisa ngisolasi tembung kunci, kaca, lan sumber kanggo nganalisis. Sampeyan bisa nggunakake informasi penting ing laporan Prilaku kanggo ngembangake cara praktis kanggo ngrampungake masalah lan ningkatake kinerja situs sampeyan. Ayo goleki luwih dhisik apa sing bisa ditemokake ing laporan Prilaku:

Menu Laporan Prilaku

Ringkesan Prilaku Google Analytics

Kaya jenenge, bagean Ringkesan menehi sampeyan ide babagan lalu lintas sing browsing ing situs web sampeyan. Ing kene sampeyan bakal nemokake informasi babagan total tampilan kaca, tampilan kaca unik, rata-rata wektu ndeleng, lsp.

Bagean iki uga menehi data babagan rata-rata wektu sing dienggo pengunjung ing kaca utawa layar tartamtu. Sampeyan uga bisa ndeleng persentase tingkat bouncing lan metu, sing bisa mbantu sampeyan ngerteni luwih becik tumindak pangguna situs web.

[box type = "note" align = "aligncenter" class = "" width = "90%"]Hadiah: Goleki wawasan utama babagan prilaku pangguna saka paramèter kaya Tampilan PageView, Bouncing Rate, Exit Rate, Average Session Duration, lan Adsense Revenue. Dibandhingake karo wulan pungkasan, sampeyan bisa ngevaluasi upaya sampeyan sajrone periode kasebut. Delengen manawa tumindak pangguna wis apik kanthi nambah konten anyar, adol produk anyar, utawa pangowahan situs liyane. [/ Box]

Laporan Aliran Prilaku

The Laporan Aliran Prilaku menehi panemune wong liya babagan jalur sing dienggo pengunjung ing situs web sampeyan. Bagean iki menehi katrangan babagan kaca pisanan sing ditampilake lan kaca pungkasan sing dikunjungi. Saka kene, sampeyan bisa nemokake bagean utawa konten sing nampa paling akeh lan paling sithik.

Laporan Aliran Prilaku

Situs isi

Bagean laporan prilaku iki nyedhiyakake data rinci babagan cara pengunjung sesambungan karo saben kaca ing situs web sampeyan.

  • Kabeh Kaca - Laporan Kabeh Kaca ngidini sampeyan ndeleng konten kinerja paling dhuwur lan rata-rata penghasilan sing dipikolehi kanggo saben kaca. Sampeyan bakal entuk tampilan kaca ndhuwur ing situs web adhedhasar lalu lintas, tampilan kaca, wektu rata-rata tampilan, tingkat bouncing, tampilan kaca unik, lawang mlebu, nilai kaca, lan persentase metu.
Laporan Prilaku - Konten Situs - Kabeh Kaca
  • Landing Pages - Laporan Landing Pages nuduhake informasi babagan cara pengunjung mlebu situs web sampeyan. Sampeyan bisa nemtokake persis kaca sing paling ndhuwur ing endi pengunjung luwih dhisik. Data mbantu sampeyan nemtokake kaca sing bisa ngasilake konversi lan pituduh paling akeh.
Laporan Prilaku - Konten Situs - Kabeh Kaca

[box type = "note" align = "aligncenter" class = "" width = "90%"]Hadiah: Kaya sing sampeyan deleng ing gambar, total sesi ditambah 67% lan pangguna anyar mundhak 81.4%. Iki cukup apik, sanajan lalu lintas ngganggu durasi sesi rata-rata. Dadi kanthi laporan iki, kita kudu fokus ing pandhu arah pangguna. Mungkin dheweke ora bisa navigasi kanthi gampang amarga situs sampeyan menehi pengalaman panganggo sing kurang apik. Kanthi laporan prilaku kasebut, sampeyan bisa ngerti manawa pamilik kudu fokus ing keterlibatan pangguna. Iki bakal nyuda tingkat bouncing lan nambah rata-rata wektu durasi sesi. [/ Box]

  • Drilldown Konten - Yen sampeyan duwe subfolder ing situs web, sampeyan bisa nggunakake laporan Drilldown Konten kanggo nemokake folder ndhuwur. Sampeyan uga bisa nemokake konten sing paling apik ing saben folder. Iki ngidini sampeyan ndeleng bagean konten sing paling apik ing kaca situs sampeyan.
Laporan Prilaku - Konten Situs - Drilldown Konten
  • Kaca Keluar - Ing laporan Kaca Metu, sampeyan bisa nemtokake endi kaca sing pungkasan dikunjungi pangguna sadurunge ninggalake situs sampeyan. Iki migunani kanggo strategi brainstorming kanggo nambah kaca metu umum iki. Disaranake sampeyan nambah link menyang kaca liya ing situs web sampeyan supaya pengunjung tetep luwih suwe.

Laporan Prilaku - Konten Situs - Kaca Keluar

Situs Kacepetan

Bagean laporan Prilaku iki penting amarga mbantu sampeyan ngenali area sing sampeyan kudu ngoptimalake situs web. Sampeyan bisa ngerti babagan kacepetan kaca lan cara pengaruhe tumindak pangguna. Uga, laporan kasebut nuduhake ngerti rata-rata wektu mbukak beda ing macem-macem negara lan browser Internet sing beda.

Situs Kacepetan
  • Ringkesan Kacepetan Situs - Ing laporan Ringkesan Kacepetan Situs, sampeyan bakal weruh ringkesan sepira cepet rata-rata saben kaca mbukak. Nampilake macem-macem metrik, kalebu rata-rata wektu mbukak kaca, wektu goleki domain, kaping pangalihan, kaping undhuhan kaca, wektu sambungan server, lan wektu respons server. Nomer kasebut bakal mbantu sampeyan ngerti kepiye cara ngoptimalake konten kanggo wektu download kaca sing ditingkatake lan wektu mbukak kaca. Contone, nyuda ukuran gambar lan jumlah plug-in bisa mbantu nambah wektu mbukak kaca.
Laporan Prilaku - Ringkesan Kacepetan Situs
  • Wektu Kaca - Nggunakake laporan Timings Page, sampeyan bisa ngerteni rata-rata wektu mbukak kanggo kaca sing paling akeh dibukak lan cara mbandhingake karo kaca liyane. Tinjau kaca sing duwe wektu muat, mula sampeyan bisa ngupayakake ngoptimalake liyane.
  • Saran Kacepetan - Ing bagean iki, laporan Prilaku nyedhiyakake saran migunani saka Google babagan opsi optimasi sing sampeyan duwe kanggo kaca situs tartamtu. Mulai ndandani masalah ing kaca sing paling akeh nampa lalu lintas sadurunge pindhah menyang kaca liyane. Sampeyan uga bisa ngunjungi Alat kacepetan Google Page kanggo ngenali rekomendasi supaya nyepetake kaca tartamtu.
Laporan Prilaku - Kacepetan Situs - Saran Kacepetan

[box type = "note" align = "aligncenter" class = "" width = "90%"]Hadiah: Kecepatan kaca minangka faktor peringkat mesin telusuran utama. Saben detik tundha nyebabake konversi 7% luwih murah. Ngatasi masalah wektu mbukak bisa nambah konversi lan nyuda tarif sing ditinggalake. [/ Box]

  • Wektu Pangguna - Kanthi laporan Timing Pangguna, sampeyan diwenehi kesempatan sing migunani kanggo ngukur kacepetan muat elemen tartamtu ing sawijining kaca. Sampeyan uga bisa nemtokake apa iki mengaruhi pengalaman pangguna.

Situs Panelusuran

Iki minangka bagean apik saka laporan Prilaku Google Analytics supaya sampeyan bisa entuk wawasan ing kothak telusuran. Sampeyan bisa nemtokake cara nggunakake kothak telusuran lan pitakon apa sing diketik pangguna. Nanging, sadurunge nggunakake laporan kasebut, sampeyan kudu ngaktifake tombol "Lacak Telusuran Situs" ing Setelan Panelusuran Situs. Sing bisa ditemokake ing bagean Admin ing pandhu arah ndhuwur. Sampeyan mung kudu nambah parameter pitakon telusuran ing kolom kaya sing dituduhake ing gambar ing ngisor iki kanggo mbukak pelacakan.

Situs Panelusuran

  • Ringkesan Panelusuran Situs - Kanthi pitulung Ringkesan Panelusuran Situs, sampeyan bisa sinau istilah telusuran sing digunakake pengunjung. Laporan Prilaku kasebut nampilake macem-macem metrik, kayata metu saka telusuran, wektu sawise telusuran, lan ambane telusuran rata-rata. Sejatine nganalisa kabeh pangguna sing wis digoleki ing kothak telusuran situs sampeyan.
Laporan Prilaku - Ringkesan Panelusuran Situs
  • Dianggo - Bagéan panggunaan mbantu sampeyan ngerti kepiye kothak telusuran mengaruhi pengalaman pangguna. Sampeyan bakal bisa ngerteni kepiye kothak telusuran mengaruhi tingkat bouncing, konversi, lan durasi sesi rata-rata.
Panggunan Telusuran Situs

[box type = "note" align = "aligncenter" class = "" width = "90%"]Hadiah: Yen sampeyan ndeleng panggunaan kothak telusuran dhuwur banget, mula disaranake sampeyan nyelehake kothak telusuran ing area visibilitas sing paling misuwur kanggo nambah keterlibatan. [/ Box]

  • Katentuan Pangguna - Laporan Katentuan Telusuran nuduhake tembung kunci sing diketik pengunjung ing kothak telusuran situs sampeyan. Uga nampilake nomer telusuran lan metu saka telusuran.
  • Artikel-artikel wonten - Ing kene sampeyan bakal nampa metrik sing padha karo laporan Katentuan Telusuran, nanging ana fokus kanggo nyinaoni kaca tartamtu sing asale saka tembung kunci.
Panelusuran Situs - Kaca

Acara

Ing bagean Acara laporan prilaku, sampeyan bisa nglacak interaksi web tartamtu, kalebu undhuhan file, muter video, lan klik tautan eksternal. Pelacakan acara cukup dawa, proses angel dingerteni, nanging Pandhuan Pangembang Google wis luwih gampang nyiyapake lan sinau saka.

  • Ringkesan Acara - Laporan Ringkesan Acara umume minangka garis besar interaksi pengunjung. Bakal nuduhake jumlah acara lan regane. Sampeyan bisa nemokake acara sing kudu fokus ing mbesuk kanggo nambah kinerja.
Ringkesan Acara
  • Acara Paling Ndhuwur - Ing kene sampeyan bisa ngamati prastawa endi sing paling akeh interaksi pengguna. Ngerti Acara Paling Ndhuwur mbantu sampeyan ngidentifikasi pengunjung sing paling disenengi lan sing liyane sing ora digatekake.
  • Artikel-artikel wonten - Laporan Kaca menehi wawasan babagan kaca paling dhuwur kanthi interaksi pengunjung paling dhuwur.
Kaca Acara
  • Alur Acara - Ing bagean Alur Acara, sampeyan mung bisa nglacak dalan sing dituju pengunjung kanggo sesambungan karo sawijining acara.

Alur Acara

Publisher

Sadurunge, bagean Penerbit dijenengi Adsense. Sampeyan bisa ndeleng data iki sawise ngubungake akun Google Analytics lan AdSense. Mengkono bakal ngidini sampeyan ndeleng laporan Prilaku penting sing ana gandhengane.

  • Ringkesan Penerbit - Bagéan Ikhtisar Publisher mbantu nemtokake total penghasilan sing digawe saka Google Adsense. Sampeyan uga bisa ngerteni tarif klik-tayang lan kesan umum ing sawijining titik. Kanthi cara iki, sampeyan ora prelu ngatur kaca Adsense lan Google Analytics kanggo ndeleng penghasilan.
Ringkesan Penerbit
  • Kaca Penerbit - Ing laporan Kaca Penerbit, sampeyan bisa ndeleng kaca sing ngasilake paling akeh regane dolar. Coba pahami sebabe kaca iki tampil luwih apik tinimbang liyane, dadi sampeyan bisa ngetrapake taktik sing padha kanggo nambah kaca liyane sing kurang.
Kaca Penerbit
  • Referensi Penerbit - Ing kene sampeyan bisa ngerteni URL sing ngrujuk sing nyebabake pengunjung ngeklik iklan AdSense. Nyemak laporan Referensi Penerbit ngidini sampeyan fokus ing sumber lalu lintas sing bener kanggo tuwuh optimal.
Referensi Penerbit

Eksperimen

Bagean Eksperimen saka laporan Prilaku ngidini sampeyan tumindak sederhana A / B testing. Mula, sampeyan bakal bisa ndeleng variasi kaca landas sing paling apik. Uji coba kasebut mbantu sampeyan ngoptimalake situs kanggo nggayuh target konversi tartamtu.

Analytics ing Halaman

The Analytics ing Halaman tab ngidini sampeyan ndeleng kaca ing situs kanthi langsung karo data Google Analytics. Sampeyan bisa ngerteni wilayah endi sing entuk perhatian lan nambah tautan kanggo ngewangi konversi sing luwih apik. Sadurunge, sampeyan kudu nginstal Analytics Kaca Google Chrome ekstensi, sing ngidini sampeyan ndeleng data wektu nyata kanthi klik ing saben tautan kaca.

Analytics ing Halaman

Liyane final

Saiki, sampeyan ngerti kepiye Google menehi data rinci babagan kinerja situs sampeyan sing sadurunge ora dielingi. Laporan Prilaku Google Analytics ngumumake informasi jero babagan hubungane pengunjung lan interaksi karo konten ing situs sampeyan. Sampeyan bisa nggoleki kaca lan acara sing paling apik lan sing paling apik kudu dandan. Siji-sijine langkah sing cerdas yaiku njupuk keuntungan saka laporan Prilaku kasebut kanggo ngoptimalake situs web lan nambah konversi.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.