Nglaporake Pencurian Konten menyang Adsense minangka Pelanggaran DMCA

laporan dmca

Aku mutusake arep perang karo penerbit sing mbajak feedku lan ngeculake kontenku miturut jeneng lan situs web. Dheweke mbukak pariwara lan ngasilake dhuwit saka konten situsku lan aku bosen. Penerbit, kalebu blogger, duwe hak miturut Undhang Hak Cipta Digital Millennium.

Apa DMCA?

Undhang-undhang Hak Cipta Milenium Digital (DMCA) minangka undang-undang Amerika Serikat (dileksanakake ukum ing Oktober 1998) sing nguatake perlindungan hukum hak kekayaan intelektual sing ora kalebu ing Undhang-undhang Hak Cipta AS sing asli. Nganyari iki perlu kanggo nampung teknologi komunikasi media anyar, utamane karo internet. Owah-owahan kasebut nggawe undang-undang hak cipta AS sing tundhuk karo Perjanjian Hak Cipta Organisasi Intelektual Dunia (WIPO) lan Prajanjian Fonogram Prestasi WIPO.

Nalika mriksa situs penerbit, aku ngerti yen dheweke entuk feed liwat feed RSS. Iki nglanggar Katemtuan Layanan FeedBurner.

Sing luwih penting, penerbit iki mbukak pariwara Adsense. Nyolong konten lan mbukak iklan Adsense yaiku a nglanggar Ketentuan Layanan Google kanthi langsung.

Aku wis ngubungi Adsense lan nglaporake masalah kasebut, lan wis memenuhi syarat tambahan kanggo ngrampungake. Situs Adsense nerangake:

Kanggo nyepetake kemampuan ngolah sampeyan, gunakake format ing ngisor iki (kalebu nomer bagean):

  1. Ngenali kanthi rinci babagan karya hak cipta sing sampeyan yakin wis dilanggar. Contone, "Pakaryan sing dilindhungi hak cipta yaiku teks sing ditampilake ing http://www.legal.com/legal_page.html."
  2. Temtokake materi sing sampeyan klaim nglanggar karya hak cipta sing didhaptar ing item # 1 ing ndhuwur. Sampeyan kudu ngenali saben kaca sing miturut omongane uwong ngemot materi sing nglanggar kanthi menehi URL.
  3. Menehi informasi sing cukup kanggo ngidini Google ngubungi sampeyan (luwih becik alamat email).
  4. Kalebu pratelan ing ngisor iki: "Aku yakin manawa panggunaan materi hak cipta sing diandharake ing ndhuwur ing kaca web sing dilanggar manawa ora diidini dening pemilik hak cipta, agen, utawa ukum."
  5. Kalebu pratelan ing ngisor iki: "Aku sumpah, kanthi ukuman sumpah palsu, yen informasi ing notifikasi kasebut akurat lan aku minangka pamilik hak cipta utawa duwe wewenang kanggo tumindak atas
    sing duwe hak eksklusif sing diduga dilanggar. ”
  6. Tandha kertas.
  7. Kirimake komunikasi tertulis menyang alamat ing ngisor iki:

    Google, Inc.
    Attn: Dhukungan AdSense, Keluhan DMCA
    1600 Amfiteater Parkway
    Mountain View CA 94043

    UTAWA Fax kanggo:

    (650) 618-8507, Attn: Dhukungan AdSense, keluhan DMCA

Kertas iki bakal dikirim ing dina iki!

4 Komentar

  1. 1

    Iki ide sing apik. Aku duwe splogger ngangkat konten kanggo sawetara wektu lan kiriman sampeyan uga kudu tumindak. Kayane ora digunakake kanggo nambah penghasilan, luwih becik digunakake kanggo ngarahake rute maneh menyang situs liyane. Gah.

  2. 2
  3. 3
  4. 4

    Doug,

    Iki migunani.

    Bisa uga ngirim komplain karo perusahaan hosting.

    Apa ana wong sing nyolong kontenku uga pesaing lan sawetara blog non-komersial ing industriku.

    Wong iki duwe jaringan dhewe karo sawetara lusin situs liyane.

    Since he has all of our content about asthma and allergies as well as all content from several other blogs, he often outranks us for our own postings.

    Wis nyebabake kebingungan dening wong sing nyoba bali menyang jabatan.

    Saiki aku ngirim komplain menyang Google.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.