Nganyari Gmail… Late Luwih Apik tinimbang Ora Entuk

desain ulang gmail

Nalika aku seneng banget karo Google+ lan kesederhanaan antarmuka lan kegunaan gedhe, Gmail kayane wis mil yuta sajam ing arah liyane. Aku mbukak email ing Gmail bengi iki lan sejatine ora bisa maca email:

pesen email

Yen sampeyan ndeleng saiki ing Gmail, atusan (ora ana berlebihan) unsur navigasi ing layar. Pancen konyol ... kabeh wiwit pariwara kontekstual (ndhuwur lan tengen), bareng (sisih tengen ndhuwur), kanggo ngundang luwih akeh pangguna (kiwa ngisor), menyang kabeh info sing nutupi pesen sing nyoba dakwaca.

Iki minangka kekacauan murni nalika sampeyan mbandhingake karo garis dasar Google:
layar google

Mangkene tampilan Google Plus sing apik:
layar google plus

Matur nuwun sanget, kayane kaya umume wong-wong Gmail ngerti masalah kasebut lan antarmuka panganggo anyar bakal teka:
desain ulang gmail

Aku ora mung nyritakake babagan Gmail… minangka pelajaran kanggo saben perusahaan. Aku tau ngritik perusahaan populer ing wilayah amarga duwe luwih saka 200 elemen navigasi ing kaca asal. Iki nggawe situs kasebut ora bisa digunakake. Nalika aku ngerti manawa ana perusahaan bangga karo produk, fitur, klien lan informasi liyane… ora prelu nyathet kabeh ing sawijining kaca utawa situs sampeyan.

  1. Nyedhiyakake informasi sing cukup kanggo pengunjung kanggo nemokake apa sing digoleki.
  2. Nyedhiyakake pilihan kanggo pangguna sing pengin nggawe luwih akeh. Iki diarani 'pambocoran progresif'. Kanthi tembung liyane, mung menehi elemen absolut kanggo pengunjung supaya bisa ngrampungake sing dibutuhake. Lan yen kudu luwih jero, wenehake dalan kanggo nyedhiyakake pilihan kasebut.
  3. Ora kabeh kudu diterbitake ing situs sampeyan. Ngidini alat, plugin, formulir, lan add-on liyane kanggo wong sing njaluk panjaluk tambahan.
  4. Paling ora kudu tanggung jawab wong ing tim sampeyan kanggo gelut lan mbantah saben unsur tambahan sing pengin ditambahake wong internal menyang kaca ngarep. Kudu perang! Gumantung saka Analytics kanggo mbuktekake masalah kasebut - kurang bakal ngasilake panggunaan lan konversi sing luwih gedhe.

Miturut pendapat saya, antarmuka Gmail anyar bisa luwih disederhanakake ... bisa uga nganggo tautan lanjutan ing pandhu arah tinimbang saben tombol kanggo saben tumindak. Luwih apik maneh, ngidini wong ndhelik lan nuduhake elemen sing paling disenengi. Aku ngarep-arep nganyari, supaya paling ora bisa maca email.

4 Komentar

  1. 1

    Doug, aku ora sabar ngenteni antarmuka anyar! Sampeyan pancen bener yen sampeyan kudu miwiti karo produk dhasar lan nggawe "tambahan" lan "fitur canggih" gampang kasedhiya kanggo pangguna sing pengin. Pos sing dipikirake. Apa aku ujar yen ora sabar ngenteni antarmuka Gmail anyar? 🙂

  2. 2

    Doug, aku ora sabar ngenteni antarmuka anyar! Sampeyan pancen bener yen sampeyan kudu miwiti karo produk dhasar lan nggawe "tambahan" lan "fitur canggih" gampang kasedhiya kanggo pangguna sing pengin. Pos sing dipikirake. Apa aku ujar yen ora sabar ngenteni antarmuka Gmail anyar? 🙂

  3. 3
  4. 4

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.