Kampanye #GetVaksinasi Entuk Influencer Hubungan Umum

Kampanye Pemasaran Influencer #GetVaksinasi

Malah sadurunge vaksinasi COVID-19 kaping pisanan diterbitake ing AS ing Desember 2020, tokoh-tokoh populer ing hiburan, pamrentah, kesehatan, lan bisnis njaluk wong-wong Amerika supaya divaksinasi. Nanging sawise gelombang dhisikan, jangkah vaksin mudhun sanajan vaksin wis kasedhiya luwih akeh lan dhaptar wong sing nduweni hak kanggo nambah.

Sanajan ora ana upaya sing bisa ngyakinake kabeh wong sing bakal divaksinasi, nanging ana sawetara wong sing bisa dibujuki, dudu iklan pariwara utawa Dr. Anthony Fauci. Ing babagan kasebut, dorongan supaya wong divaksinasi mbukak watesan taktik PR, pemasaran, lan pariwara sing wis ditemtokake kanggo nggayuh demografi tartamtu, lan kanthi mangkono, entuk media pengaruh anyar - pengaruh media sosial - panrima lan apresiasi utama.

Matur suwun akeh $ 1.5 milyar PR lan blitz pariwara diluncurake dening Gedung Putih ing wulan Maret 2021, 41% saka populasi divaksinasi kanthi lengkap ing pungkasan Mei, miturut data saka Pusat Kontrol lan Pencegahan Penyakit (CDC). Nanging efektifitas upaya penjangkauan tradisional kasebut katon surut nalika musim panas wis cedhak, lan langkah vaksinasi saya suwe.

Gedung Putih butuh pendekatan bedah sing luwih anyar kanggo ngatasi kantong ketidakpastian vaksin lan ragu-ragu sing ana ing saindenging negara. Pamrentah mutusake rekrut tentara pengaruh kanggo nyalahake informasi salah babagan vaksin lan nambah kesadaran ing antarane klompok yen panlitene nuduhake resisten supaya vaksin kasebut dudu amarga agama utawa ideologi politik, nanging amarga luwih akeh alesan pribadi.

Anggota Gen Z nguciwani kasunyatan manawa pejabat kesehatan masyarakat ora cocog karo pesen kasebut Generasi Instagram. Kayata, wanita umur 22 taun sing dikutip ing outlet warta sing fokus ing ilmu pengetahuan STAT ing wulan April negesake manawa ora ana pesen kasebut nalika nerangake kenapa bocah umur 19 taun sing sehat kudu entuk vaksin kasebut.

Deleng data Instagram migunani kanggo ngerti sebabe Gedung Putih dadi pengaruh kanggo nggayuh wong kaya dheweke, lan mbantu nggambarake kepiye inisiatif kasebut nyebar kanthi organik ing saindenging wilayah influencer. Ing wolung wulan pisanan 2021, 9,000 influencer Instagram ing AS nggawe total 14,000 postingan sing nyengkuyung para pandhereke supaya divaksinasi lan nggabungake tagar kasebut #vaksinasi, #getraktip, #vaksine, # kanthi lengkap lan #getthevax. Pos kasebut diarahake menyang pamirsa sing udakara meh 61 yuta wong, sing 32% ana ing klompok umur 13-24 taun. Nomer gedhe nomer kasebut asale saka kiriman kanthi jeneng omah kaya Reese Witherspoon, kanthi luwih saka patang yuta pengikut, lan Oprah Winfrey, kanthi telung setengah juta.

Nanging ing jagad pengaruh, luwih gedhe ora mesthi luwih apik. Sama pentinge karo total ukuran pamirsa yaiku kasunyatane 58% postingan kasebut dudu saka jeneng marquee nanging saka pengaruh nano, sing duwe pengikut kalebu 1,000 lan 10,000. Pengikut pengaruh nano bisa dingerteni banget melu lan setya, nampilake level pengabdian lan, ya, pengaruhe sing malah ora dikepengini Dr Fauci. Kanthi nuduhake crita babagan vaksinasi dhewe, lan nyengkuyung para pandhereke kanggo nimbang, pengaruh kasebut nduwe keaslian sing ora bisa ditemokake ing kampanye pariwara sing disponsori pamrentah utawa petugas pejabat kesehatan sing ditanduri jargon medis.

Cetha, para influencer durung ana pluru perak supaya wong divaksinasi. Nalika tingkat vaksinasi mundhak dadi 41% ing sawetara wulan pisanan sawise vaksin kasedhiya kanggo umum, persentase warga Amerika sing divaksinasi kanthi lengkap mung mundhak 14% sajrone limang wulan kepungkur [nganti 9/20]. Minangka pemasar sing bakal ngandhani, wedi wedi, lan retorika informasi sing salah lan anti-vaksinasi diuripake ing endi wae saka warta kabel menyang kelas taman kanak-kanak njamin yen iki minangka masalah sing ora bakal entuk konsensus nasional.

Tingkat vaksinasi ing antarane para bocah umur 12 nganti 17 taun, salah sawijining demografi House putih ngarep-arep target nggunakake pengaruh, tuwuh saka 18% ing pertengahan Juni dadi 45% ing tanggal 20 September miturut data CDC. Lan preduli saka angka lan persentase, ora ana prekara yen pengaruh duwe potensi gedhe kanggo nggunakake platform kanthi apik. Nyebarke pesen sing dielingi komunitas sing muga-muga bisa ngarih-arih luwih akeh wong Amerika supaya nglindhungi awake dhewe saka COVID-19 minangka conto sing paling katon nganti saiki, lan mesthine ora bakal dadi sing pungkasan.

Kanthi mbalikake mandhiri jarak adoh lan topeng sosial amarga variasi virus Delta, merek lan bisnis bakal luwih becik ngetutake pimpinan Gedung Putih lan nganggep pengaruh pengaruh penting kanggo upaya supaya masarakat divaksinasi, apamaneh alat sing saya penting ing kothak piranti pemasaran lan hubungan umum kanggo maju.

HypeAuditor

Priksa survey HypeAuditor paling anyar babagan 1,600 pengaruh global, menehi wawasan babagan metode komunikasi sing disenengi para influencer kanthi merek.

Download Hasil Survei Pemasaran Influencer HypeAuditor