Nggawe Pribadi ing Jagad sing rame

intelijen seluler pelanggan

Ing ruang ritel sing kompetitif saiki, penawaran khusus kanggo mbedakake merek kanggo narik perhatian konsumen. Perusahaan ing saindenging industri ngupayakake ngirim pengalaman pelanggan pribadi sing ora bisa dilalekake kanggo nggawe loyalitas lan pungkasane ningkatake penjualan - nanging luwih gampang tinimbang rampung.

Nggawe pengalaman semacam iki mbutuhake alat kanggo sinau babagan pelanggan, nggawe hubungan lan ngerti jinis tawaran sing bakal disenengi, lan kapan. Sing penting banget yaiku ngerti apa tawaran sing ora relevan, supaya ora ngganggu utawa ngasingake pelanggan sing paling setia. 

"Tiga A" Bangunan Hubungan

Mbangun hubungan pelanggan ing ritel bisa dipecah dadi telung langkah: disualekno, aktifitas lan kegiatan.

  • acquisition - yaiku babagan perhatian pelanggan babagan produk lan entuk pelanggan anyar, tegese nggayuh calon pembeli ing pasar sing luwih jembar kanthi pemasaran proaktif, kemitraan saluran, iklan lan tawaran.
  • aktifitas - pengecer fokus supaya para pelanggan nglakokake tumindak tartamtu utawa ngetutake dalan sing dikarepake sing maksimal ngoptimalake nilai pelanggan. Iki tegese ngunjungi toko kaping pirang-pirang saben wulan, ngrampungake jinis transaksi tartamtu utawa nambah kesadaran kanggo macem-macem tawaran. Tujuan fase aktivasi yaiku interaksi pelanggan karo merek, saéngga pengecer bisa melu lan nggawe hubungan.
  • kegiatan - tahap pungkasan yaiku program loyalitas lan mupangat diwiwiti.

Nalika tahap pisanan nggawe sesambetan adhedhasar jangkauan sing luwih jembar, rong tahap sabanjure yaiku babagan personalisasi. Siji-sijine cara aktifitas lan fase kegiatan bakal sukses yaiku yen pelanggan duwe kepentingan pribadi ing tawaran utawa produk kasebut.

Yen item sing disaranake utawa tawaran sing diusulake ora ana gandhengane, kenapa dheweke bakal melu? Ing pangertene iki Analytics dadi alat sing larang regane kanggo para pengecer sing pengin nggawe personalisasi tawaran lan nggawe loyalitas karo konsumen.

Analytics mbisakake para pengecer supaya bisa nglacak tawaran sing cocog karo prospek lan sing pungkasane ora bisa ngilangi tawaran sing ora relevan, ngasah jangkauan lan dadi sumber informasi lan produk sing bisa dipercaya kanggo saben konsumen.

Para pembeli sibuk, lan yen ngerti siji merek bakal ngirim apa sing dikarepake adhedhasar tuku lan kapentingan sadurunge, iku merek sing bakal digoleki.

Nggarap Data

Dadi alat apa sing dibutuhake kanggo nggawe sesambetan iki bisa ditindakake?

Sanajan umume para pemasar lan organisasi duwe akses menyang data sing akeh - tradisional lan sosial - minangka tantangan sing terus ditindakake, ngunggahake segmen pelanggan sing paling penting lan menehi reaksi wektu nyata kanggo kabutuhan pelanggan. Saiki organisasi tantangan sing umume diadhepi yaiku klelep ing data lan keluwen kanggo pemahaman. Kasunyatane, sawise ngeculake survey paling anyar dening CMOSurvey.org, direktur Christine Moorman komentar manawa salah sawijining tantangan paling gedhe yaiku ora ngamanake data, nanging nggawe wawasan sing bisa ditrapake saka data kasebut.

Nalika para pemasar duwe senjata karo alat analitik sing bener, data gedhe bisa uga dadi kesempatan. Data iki sing ngidini para pemasar ritel entuk sukses ing tahap aktivasi lan kegiatan pambangun hubungan - dheweke mung kudu ngerti cara kerja. Nggabungake bisnis, data lan matematika kanthi optimal kanggo ngekstrak pemahaman babagan reaksi pelanggan babagan tawaran utawa interaksi sing digawe nggawe beda-beda sajrone perusahaan ngupayakake ningkatake target lan personalisasi.

Analytics ngidini para pemasar bisa ngerti kegilaan data saiki lan nambah kanthi nyata ing wilayah kasebut, sing banjur mbantu nggawe loyalitas lan penghasilan.

Salah sawijining kategori ritel sing kabukten jelas yaiku grosir. Aplikasi seluler, suar lan teknologi liyane ngasilake data akeh babagan lelungan konsumen ing toko. Pengecer lan merek cerdas digunakake Analytics kanggo ngolah data kasebut kanthi real-time lan ngasilake penawaran sing relevan sing ngaktifake pelanggan sadurunge metu saka toko.

Kayata, Merek Hillshire bisa nglacak para pembeli ing toko nggunakake iBeacons, saengga bisa ngirim iklan lan kupon sing disesuaikan kanggo sosis kerajinan nalika pembeli nyedhaki bagean ing toko kasebut.

Ora rahasia manawa jagad ritel saiki luwih kompetitif. Nggawe kesetiaan pelanggan minangka fokus kanggo merek utama, lan siji-sijine cara kanggo sukses yaiku nggawe pribadi karo para pelanggan.

Ora bakal kelakon sewengi, nanging yen ditrapake kanthi bener, pengecer duwe kemampuan kanggo nyelehake data pelanggan supaya bisa luwih ngerti kabutuh lan pilihan saben wong. Informasi iki minangka kunci kanggo ningkatake personalisasi, hubungan pelanggan lan pungkasane perusahaan.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.