Napa GDPR Apik kanggo Pariwara Digital

GDPR

Amanat legislatif sing amba diarani Peraturan Perlindungan Data Umum, utawa GDPR, diwiwiti tanggal 25 Mei. Tenggat wektu kasebut akeh pemain pariwara digital sing gelut lan akeh liyane sing kuwatir. GDPR bakal menehi tol lan bakal ngasilake pangowahan, nanging pangowahan kasebut kudu dipasarake para pemasar digital, aja wedi. Iki sebabe:

Pungkasan Model Berbasis Piksel / Cookie Cocog Kanggo Industri

Kasunyatane yaiku yen iki wis suwe. Perusahaan wis narik kawigaten, lan ora gumun yen UE dadi pemimpin ing ngarep iki. Iki yaiku wiwitan pungkasan kanggo model adhedhasar piksel / cookie. Jaman nyolong data lan data scraping wis rampung. GDPR bakal njaluk pariwara adhedhasar data dadi luwih milih lan adhedhasar idin, lan bakal nggawe taktik nyebar kaya retarget lan pemasaran ulang dadi kurang invasif lan ngganggu. Pangowahan kasebut bakal ngasilake era pariwara digital sabanjure: pemasaran adhedhasar wong, utawa sing nggunakake data saka pihak katelu tinimbang data / layanan iklan pihak katelu.

Praktek Industri sing Ala Bakal Ngilangi

Perusahaan sing gumantung banget karo model penargetan prilaku lan probabilistik bakal paling kena pengaruh. Iki ora ateges praktik-praktik kasebut bakal ilang kabeh, luwih-luwih amarga sah ing umume negara ing njaba UE, nanging lanskap digital bakal berkembang menyang data pihak katelu lan pariwara kontekstual. Sampeyan bakal miwiti ndeleng negara liya sing ngetrapake set peraturan sing padha. Malah perusahaan sing ngoperasikake negara-negara sing kanthi teknis tundhuk ing GDPR bakal ngerti kasunyatan pasar global lan bakal nanggepi arah sing dienggo angin.

Data Overdue Long Ngresiki

Iki apik kanggo pariwara lan pemasaran umume. GDPR wis njaluk sawetara perusahaan ing Inggris nindakake reresik data, contone, menehi dhaptar email nganti rong pertiga. Sawetara perusahaan kasebut ndeleng tarif mbukak lan klik-tayang sing luwih dhuwur amarga data sing saiki duweni kualitas sing luwih apik. Mesthi wae iki anekdot, nanging logis kanggo nggawe proyek yen data diklumpukake ana ing ndhuwur papan lan yen konsumen gelem milih lan melu ngerti, sampeyan bakal weruh tingkat keterlibatan sing luwih dhuwur.

Apik Kanggo OTT

OTT stands for over-the-top, istilah sing digunakake kanggo ngirim konten film lan TV liwat internet, tanpa mbutuhake pangguna langganan kabel tradisional utawa layanan TV berbayar satelit.

Amarga asale, OTT cukup terisolasi saka pengaruh GDPR. Yen sampeyan ora milih, sampeyan ora bakal ditarget, kajaba, kayata, sampeyan dadi target buta ing Youtube. Nanging, umume, OTT cocog banget kanggo lanskap digital sing berkembang.

Apik kanggo Penerbit

Sampeyan bisa uga angel ing jangka pendek, nanging luwih becik kanggo penerbit ing jangka panjang, ora beda karo apa sing bakal diwiwiti karo perusahaan sing ngatur basis data email. Reresik data sing dipeksa iki bisa uga wiwit rame, kaya kasebut ing ndhuwur, nanging perusahaan sing tundhuk karo GDPR uga ndeleng langganan sing luwih akeh.

Kajaba iku, penerbit bakal ndeleng konsumen sing melu konten kanthi protokol opt-in sing luwih ketat. Kasunyatane yaiku manawa para penerbit ora duwe ide nalika mlebu lan milih suwe. Sifat milih pedoman GDPR sing apik kanggo para penerbit, amarga butuh data pihak pertama dhewe supaya ora kena pengaruh.

Atribusi / Partisipasi

GDPR meksa industri kasebut supaya mikir kepiye cara nyedhaki atribusi, sing saiki wis glossed. Bakal dadi angel kanggo spam konsumen, lan bakal meksa industri ngirim konten khusus sing dikarepake konsumen. Pedoman anyar nuntut partisipasi konsumen. Sampeyan bisa uga luwih angel digayuh, nanging asile bakal luwih kualitas.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.