Konten Gerbang utawa Gerbang: Kapan? Ngopo Kepiye…

Konten Gerbang

Nggayuh pamirsa kanthi interferensi karo prilaku digital dadi luwih gampang diakses liwat pariwara lan media target. Nggoleki merek sampeyan ing ndhuwur pikiran wong sing tuku, nulungi dheweke supaya luwih ngerti merek sampeyan lan muga-muga mlebu menyang lelungan sing kondhang luwih angel. Konten sing dibutuhake yaiku konten sing cocog karo kabutuhane lan kapinterane, lan diwenehake marang wong-wong mau ing wektu sing optimal kanggo ngeterake proses kasebut.

Nanging, pitakon sing terus takon yaiku apa sampeyan kudu "ndhelikake" sawetara konten kasebut saka pamirsa?

Gumantung saka target bisnis sampeyan, ndhelikake utawa "gating" sawetara konten sampeyan bisa nyebabake pengaruh timbal, kumpulan data, pamisahan, pemasaran email, lan nggawe kesan nilai utawa kepemimpinan pamikiran karo konten sampeyan.

Napa Konten Gerbang?

Konten gerbang bisa dadi taktik sing penting banget nalika pengin nggawe kampanye perawatan lan nglumpukake informasi babagan target pamirsa. Masalah sing kedadeyan nalika ngetung konten akeh yaiku sampeyan ngilangi pamirsa sing bisa ditemokake, sing khusus nggoleki pangguna. Yen konten sampeyan bisa diakses publik ing situs web — nanging gerbang — gerbang kasebut bisa nyegah pamirsa nemokake utawa ndeleng. Strategi konten gating cukup kanggo nyengkuyung pangguna supaya menehi informasi babagan awake dhewe kanthi cara nampa pambayaran.

Risiko konten gating uga gampang: nahan konten sing salah bisa uga ngrungokake para pamirsa supaya ora melu karo merek sampeyan.

Nganalisis Konten kanggo Gating / Ora Gating?

Cara nganalisis konten sing paling apik kanggo gerbang lan ora gerbang bisa dipisahake dadi telung kategori:

  1. Tahap Journey Pelanggan
  2. Volume Query Panelusuran
  3. Target Dhasar, Konten Apik

Pitakon kanggo Tahap Perjalanan Pelanggan:

  • Apa tahap ing lelungan pelanggan?
  • Apa top-of-the-funnel lan mung sinau babagan perusahaan sampeyan?
  • Apa dheweke ngerti merek sampeyan?

Konten gerbang luwih efektif kanggo ngrawat lan nglumpukake data nalika pelanggan kalebu tahap pertimbangan lan akuisisi amarga luwih seneng menehi informasi kanggo nampa konten sing dihargai. Kanthi nggawe "efek tali beludru" eksklusif, pangguna luwih bisa menehi informasi luwih lengkap kanggo konten "premium", nanging yen kabeh konten gerbang, efek sing ditargetake bakal ilang.

Sampeyan uga luwih migunani kanggo ngemot konten pertimbangan lan akuisisi tartamtu kanggo perusahaan sampeyan amarga sampeyan bisa target target pamirsa kanthi luwih apik lan tetep bisa ngupayakake pamirsa.

Pitakon kanggo Volume Query Panelusuran:

  • Apa istilah telusuran utama sing digunakake ing konten iki?
  • Apa ana wong sing nggoleki istilah kasebut?
  • Apa kita pengin wong sing nggoleki istilah kasebut bisa nemokake konten kita utawa ora?
  • Apa pamirsa telusuran minangka pangguna sing dituju?

Panelusuran segmen konten gerbang saka konten sing larang regane mula yen sampeyan ora percaya manawa pamirsa organik bakal nemokake regane ing konten sampeyan, mbusak saka telusuran (gating) bakal gampang banget. Tantangan paling gedhe nalika mangsuli pitakon kasebut yaiku nemtokake manawa sampeyan bakal kliwat lalu lintas telusuran organik sing terkenal kanthi konten gating. Gunakake Alat Webmaster Google kanggo ngenali manawa pamirsa sing nggoleki istilah kunci ing konten wis cukup gedhe. Yen panelusur kasebut minangka pangguna sing dituju, coba wenehake konten supaya ora bisa diowahi.

Kajaba iku, kanthi menehi tandha konten ing panggung ing lelungan pelanggan, sampeyan ngidini nggawe corong lelungan sing disesuaikan. Contone, konten kesadaran (top-of-the-corong) bisa luwih umum lan madhep karo umum nalika corong pangguna dadi luwih, konten sing luwih penting kanggo dheweke. Kaya apa wae regane, wong gelem "menehi / mbayar".

Pitakon kanggo Konten sing Di Targetake Kanthi Hyper:

  • Apa konten iki khusus fokus ing program, industri, produk, pamirsa, lsp?
  • Wapa masarakat umum nganggep konten iki narik kawigaten utawa relevan? 
  • Apa konten kasebut cukup spesifik utawa ora jelas?

Saliyane pemetaan konten menyang lelungan pelanggan lan ngerti nilai telusuran organik konten sampeyan, uga ana pertimbangan babagan masalah sing diatasi konten sampeyan. Konten khusus sing cocog karo kabutuhan, kepinginan, titik nyeri, kategori riset, lsp. Nambahake kemungkinan para pamiarsa nyampekano informasi pribadine. Informasi kasebut banjur bisa digunakake kanggo misahake pengunjung situs, personas, lan padha karo profil menyang kampanye sing tepat kanggo mengko digunakake ing sentuhan pemasaran multi-saluran liyane kayata email, otomatisasi pemasaran / memimpin timah, utawa distribusi sosial.

kesimpulan:

Pungkasane, konten gating vs. ora gating bisa diaktifake kanthi bener kanthi pendekatan corong strategis. Rekomendasi umum yaiku menehi tag konten kanthi tepat lan ngatasi potongan sing bakal dianggep "premium" utawa ora.

Ing wektu pangguna digital terus-terusan mbanjiri konten sing paling relevan, penting dingerteni babagan carane nggawe konten kasebut liwat campuran strategis isi gerbang lan konten sing ora ana gandhengane. Ngelingi tumindake minangka kunci tutul pisanan, nanging konten sing pas, ing wektu sing pas, kanggo "rega" sing pas kanggo pangguna yaiku sing bakal nggawe dheweke bali maneh.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.