Kepiye Merek Non-Gaming Bisa Mupangate Bisa Nganggo Influencer Gaming

Pengaruh Gaming

Pengaruh game dadi angel dilirwakake, sanajan kanggo merek non-game. Kayane aneh, mula ayo nerangake apa sebabe.

Akeh industri sing nandhang sangsara amarga Covid, nanging game video mbledhos. Regane diprakirake ngluwihi $ 200 milyar ing 2023, wutah didhukung dening kira-kira 2.9 milyar tukang game ing saindenging jagad ing 2021. 

Laporan Pasar Game Global

Ora mung nomer sing nyenengake merek non-game, nanging ekosistem macem-macem game. Keragaman nggawe kesempatan kanggo nampilake merek sampeyan kanthi macem-macem cara lan nggayuh pamirsa sing sadurunge sampeyan wis berjuang. Livestreamer game video dadi salah sawijining proyek idham-idhaman bocah, kanthi pasar livestreaming sing diarepake tekan 920.3 yuta wong ing taun 2024. Munggah saka esports uga signifikan; samesthine tekan 577.2 yuta wong ing taun sing padha. 

Kanthi meh 40% nilai media sing didhukung dening merek non-game, marketing kanggo tukang game ora bisa diendhani. Keuntungan pamindhahan pisanan penting banget kanggo sinau lan ngerti marketing game sadurunge pesaing. Nanging luwih dhisik, sampeyan kudu ngerti persis kaya game ing 2021.

Pamirsa Gaming Diterangake 

Sampeyan bisa uga mikir manawa game didominasi bocah lanang enom kanthi wektu luang tanpa wates — nanging iki ora bisa adoh saka kasunyatan. 83% wanita lan 88% pria bisa diklasifikasikake dadi tukang game. Lan sanajan game sejatine paling populer ing kalangan bocah enom, 71% bocah umur 55-64 taun uga main. Nalika nerangake lokasi, game iku global. 45% wong Denmark ngaku main game vs. 82% wong Thai, nanging ekonomi paling gedhe ing donya tetep ana duwe keterlibatan sing kuat, sing penting banget kanggo para pemasar. Kepentingan lan pilihan game uga beda-beda gumantung ing tataran urip, kesukuan, lan orientasi seksual. 

Kanthi macem-macem level game, jelas stereotip tradisional sing ora bisa dicekel. Nanging kepiye gunane kanggo merek non-game sampeyan? Iki tegese sampeyan mesthi bisa nemokake pengaruh game sing cocog alami kanggo sampeyan. 

Nilai Pengaruh Gaming Kanggo Merek Non-Gaming

Pengaruh game alamiah ngerti industri lan budaya game sing penting. Pamirsa yaiku penggemar sing angel banget, melu banget lan uga katut ing kabeh game. Gaming digital; tukang game minangka konsumen media sing aktif lan canggih. Taktik kampanye sing digunakake kanthi tradisional sampeyan bisa uga ora bisa digunakake ing kene, luwih-luwih yen sampeyan ora ngapiki. Iki pacelathon saka Twitch utawa YouTube, ora TV utawa media sosial. Pariwara ing game kudu nggawe budaya utawa sampeyan bakal dadi adoh saka pamirsa, lan pengaruh minangka cara sing sampurna kanggo promosi merek kanthi endemis.

Apa sing dadi mitra karo pengaruh game? Pamirsa sing beda-beda sing bisa uga ora ditemokake ing panggon liya - utamane ing skala sing padha. Aliran twitch biasane suwene jam, kanthi fitur obrolan langsung sing mbisakake komunikasi antarane streamer lan pamirsa. YouTube Gaming rampung 100 milyar jam nonton ing taun 2020, nomer sing meh ora bisa dingerteni. Nanging ora kabeh ukurane. 

Iki keaslian pengaruh game sing cocog karo pamirsa, nggawe hubungan sing keterlibatan banget. Ing wulan September 2020, industri game nyumurupi tingkat keterlibatan rata-rata paling dhuwur 9% saka pengaruh nano (1,000-10,000). Pengaruh Mega (1 yuta utawa luwih pengikut) duwe tingkat paling dhuwur nomer loro ing 5.24%, nuduhake manawa para selebriti game paling gedhe bisa kanthi konsisten mrentah perhatian para pamirsa. Konten game rasane nyata kanggo wong, lan alat-alat asli kayata Twitch chat dirancang kanggo nambah.

Kepiye Brand Sampeyan Bisa Kolaborasi karo Influencer Gaming 

Ana macem-macem cara kolaborasi karo pengaruh game. Ing ngisor iki minangka cara utama sing disaranake kanggo merek non-game.

  • Integrasi sing Disponsori - Jeneng merek minangka jerit positif produk utawa layanan sampeyan sing digabung karo konten pengaruh. Cloutboost nglakokake kampanye kanggo Hotspot Shield VPN kanggo nambah kesadaran merek lan ndorong download produk, dadi sponsor Twitch. Sponsor Twitch iki melu komunikasi perjuangan pribadi sing ditanggulangi produk, uga ngrembug mupangate produk umume. Sponsor kasebut menehi hadiah, kalebu Hotspot Shield ing spanduk lan logo iklan, lan nggunakake tumindak chatbot biasa.

    Merk pesaing VPN, NordVPN, fokus ing pemasaran influencer - umume ing YouTube. Sampeyan bakal nemokake merek ing kabeh adegan game, saka pengaruh game luwih cilik nganti PewDiePie. NordVPN negesake mupangat jangka panjang saka YouTube; pamirsa bakal nonton video wiwit wulan utawa taun sadurunge amarga algoritma platform lan antarmuka pangguna ora fokus sacara eksklusif ing unggahan anyar. Yen dibandhingake, platform kaya Twitch lan Instagram fokus ing konten saiki.

    LG nuduhake conto liyane babagan target pemain game non-game. Perusahaan kasebut nduwe sejarah kemitraan karo YouTubers game, nyritakake kepiye LG TV bisa dadi pilihan apik kanggo para gamer. Daz Games nggawe Video sing disponsori LG sing nyedhiyakake produk kanthi cara alami, menehi conto sing apik babagan cara merek non-game bisa narik integrasi asli lan nggayuh pamirsa anyar.

  • Hadiah Influencer - Hadiah hadiah minangka cara sing apik kanggo ngasilake keterlibatan merek sampeyan. KFC nglakokake kemitraan game karo streamer Twitch kanggo nawakake hadiah pamirsa kanggo merchandise merek lan kertu hadiah nalika menang game. Pangguna mlebu kanthi ngetik emote KFC (Emoticon khusus kedutan) ing Twitch chat, lan hadiah dirancang khusus miturut game sing dimainake. Merek sampeyan ngeculake produk sing disesuaikan karo game minangka cara sing apik kanggo nggabungake kanthi alami. 

  • Acara Gaming - Hershey nggunakake salah sawijining acara taunan paling gedhe ing game, TwitchCon 2018, nganti promosi bar coklat Reese's Pieces sing anyar. Wiwit TwitchCon nggabungake streamer platform paling gedhe ing sangisore atap, Hershey disponsori Ninja lan DrLupo kanggo streaming kolaboratif. Aktivasi iki nggunakake kesempatan unik kanggo duwe akses menyang streamer kanthi langsung, kanthi kolaborasi mainake ide Ninja lan DrLupo dadi duo sing luar biasa - kaya Hershey lan Reese's.

    Yen sampeyan nganggep merek sampeyan adoh saka game, aja luwih becik njaluk MAC Kosmetik kanggo inspirasi. MAC disponsori TwitchCon ing taun 2019, mbukak hadiah, nawakake layanan aplikasi dandanan, lan rekrut sukses streamers wadon kayata Pokimane kanggo main game ing papane. MAC SVP Philippe Pinatel negesake kepiye Twitch nyengkuyung individualitas lan ekspresi diri ing komunitas kasebut, fitur sing nemtokake MAC minangka merek.

  • Esports - Esports minangka area game profesional sing khusus kanggo merek sampeyan bisa melu. Aldi lan Lidl kerja sama karo organisasi esports profesional kanggo sponsor klambi lan nggawe konten liwat aktifitas bersama. Aldi lan Team Vitality kerja sama kanggo promosi olahpesen merek Aldi babagan pentinge panganan sing sehat, naleni karo kinerja permanen Vitality.

  • Ketemu lan Salam - Kaya acara game, ketemu lan salam nawakake cara kanggo pengaruh pengaruh game ing njaba jagad digital. Contone, priksa Shroud ketemu lan menehi salam ing Zumiez. Interaksi internal karo pencipta game perdana nggawe regane gedhe lan nggabungake komunitas khusus.

Reaksi Gaming

Industri game ora dadi subkumpulan eksklusif maneh. Game global, lan nggambarake legiun penggemar wiwit umur, jenis kelamin, lan suku. Nalika merek game wis ora kagetake ing pemasaran game, ana kesempatan gedhe kanggo merek non-game kanggo entuk manfaat saka pamirsa sing sadurunge durung entuk.

Pengaruh game nggambarake cara sing apik kanggo ngakses pamirsa game. Ana macem-macem cara supaya kreatif lan ngasilake kesadharan merek lan penjualan ing saindenging merek sampeyan. Elinga, elinga manawa para gamer kalebu konsumen sing canggih. Sampeyan penting banget yen kampanye influencer game disesuaikan karo industri lan pengaruh khusus sing sampeyan pilih.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.