10 Tips kanggo Strategi Gamifikasi Menang

Tips Gamifikasi

Wong kepincut karo aku. Menehi pesen pemasaran sing apik kanthi diskon lan dheweke bakal lunga ... nanging ngidini dheweke entuk lencana ing kaca profil lan dheweke bakal ngupayakake. Aku nyenengake amarga aku kesusu sawise kelangan wali kota ing Foursquare - iku konyol. Iku mung apa gamification gumantung ing.

Napa Gamification Bisa Digunakake?

Gamification digunakake kanggo gawe marem sawetara gegayuhan utama manungsa: pangenalan lan penghargaan, status, prestasi, kompetisi lan kolaborasi, ekspresi dhiri, lan altruisme. Wong-wong wis keluwen kanggo perkara kasebut ing jagad padinan lan online. Gamification nutul langsung menyang iki.

Bunchball minangka salah sawijining pemain ing pasar sing mbantu para pemasar ngleksanakake taktik gamifikasi karo situs lan aplikasi. Dheweke wis nyebarake whitepaper anyar, Menang Kanthi Gamelan: Tips saka Playbook Pakar. Cukup diwaca kanthi apik. Mangkene sawetara pinunjul babagan ngembangake strategi gamification dhewe:

  1. Ngenali Komunitas - Gamifikasi biasane mbutuhake Komunitas sing ndukung. Kepinginan dhasar manungsa bakal saya kuat nalika ana wong liya sing nyekseni. Sampeyan uga penting supaya wong liya bisa saingan lan mbandhingake prestasi.
  2. Peta tujuan sampeyan - Nalika nggawe solusi gamifikasi sampeyan, priksa manawa sampeyan ngrancang sing cocog ing antarane pengalaman pangguna lan target bisnis sampeyan.
  3. Prioritasake tumindak sampeyan pengin pangguna njupuk - Cara paling apik kanggo pendekatan iki yaiku nganggo sistem peringkat standar. Sawise sampeyan nemtokake Tindakan kanggo program sampeyan, sampeyan bakal kudu menehi peringkat miturut urutan regane. Miwiti tumindak sing paling ora terkenal lan wenehi faktor '1.' Makarya saka kono, wenehi nilai relatif kanggo kabeh perkara liyane.
  4. Gawe sistem skala titik - Poin minangka cara sing migunani kanggo pangguna amarga nindakake perkara sing regane (yaiku, tuku, download, nuduhake). Mesthi wae, poin uga bisa dadi cara kanggo pangguna menehi penghargaan saben liyane. Pungkasane, dheweke kudu digunakake minangka cara kanggo menehi pangguna sawetara jinis tenaga mbuwang.
  5. Gunakake level - Coba pilih label sing mbedakake prestise ing antarane saben level. Nalika nggunakake nomer minangka jeneng sing paling gampang, cerdas, lan intuisi sing ana ing tema program sampeyan bakal efektif banget.
  6. Gawe lencana lan piala sing narik kawigaten visual - Nalika ngrancang lencana utawa piala, priksa manawa visual narik kawigaten lan narik kawigaten. Lencana kasebut uga cocog karo pamirsa lan tema
    program.
  7. Tambah hadiah - Ganjaran bisa dadi motivasi pangguna: Poin, Lencana, Piala, Barang Virtual, Konten Ora Bisa Dikunci, Barang Digital, Barang Fisik, Kupon, lsp.
  8. Gunakake umpan balik wektu nyata - Umpan balik wektu nyata minangka cara sing apik kanggo langsung ngenali lan nanggapi prestasi para pangguna.
  9. Gunakake Barang Virtual - Barang virtual pancen cocog kanggo "ngobong" - pangguna sing kudu dituduhake.
  10. Mobile, Sosial, lan Geo - Target Mobile, Media Sosial, lan Geografis minangka tambahan sing apik kanggo program sampeyan nalika sampeyan bisa nggabungake kabeh salib-platform pengalaman, dituduhake, lan target miturut lokasi.

Bunchball minangka panyedhiya gamification perusahaan utama, sing digunakake kanggo nyengkuyung partisipasi, keterlibatan, loyalitas lan penghasilan sing regane dhuwur. Platform gamification Bunchball minangka layanan adhedhasar awan sing bisa diukur lan bisa dipercaya kanggo gamifying situs web, komunitas sosial, lan aplikasi seluler. Bunchball nglacak 20 milyar tumindak sing nyebabake kasetyan pelanggan lan keterlibatan karyawan kanggo para klien.

Download Menang kanthi Gamelan: Tips saka Playbook Ahli

3 Komentar

  1. 1

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.