Masa Depan Sosial Yaiku Masa Depan Marketing

iwak amba

Aku bubar duwe kesempatan kanggo melu Sambungan Target Tepat 2012, lan ing antarane sawetara diskusi panel, utamane aku seneng karo sing anduweni hak Sosial 2020: Apa sing Bakal Dadi Kita? Diatur dening Jeff Rohrs, Penelitian & Pendidikan VP Marketing ing ExactTarget, kalebu Margaret Francis, VP Sosial ing ExactTarget, David Berkowitz, VP Media Muncul ing 360i, Stephen Tarleton, Direktur Global Channel & SMB Marketing Bazaarvoice, lan Sam Decker, CEO lan Pendhiri Relevan Massa.

Panel duwe sawetara pemahaman sing bisa nyebabake, lan sawetara prediksi, utawa kursus. Minangka pemasar, aku duwe pikirane babagan apa sing bakal mbesuk, lan ana garis pukulan ing pungkasan iki, nanging sawetara paragraf sabanjure bisa menehi perspektif.

Kita para pemasar kala-kala lali yen leluhur pemasaran minangka predator. Dheweke ora pengin apa-apa, kajaba ngilangi pesaing klien saka pasar. Yen bisa diburu nganggo tumbak, pedhang, lan tomahaw, mula bakal dikepengini. 

Nalika maju liwat narasi pemasaran babagan sejarah, kita kabeh bakal ngerti kemajuan sing digawe alon-alon, nyebabake ide pesen sing bener, wong sing bener, wektu sing tepat. Yen bisa, kadang-kadang bisa mbenerake kerajinan kita kanthi ujar manawa kita pancen nggawe konsumen kanthi menehi layanan sing berharga. Pungkasan, kita duwe tugas.

Nanging ayo ngadhepi; tujuane ing 2,000 SM yaiku mbantu klien entuk dominasi pasar. Lan iku isih ana.

Maju banget ing jaman kabeh perkara sosial. Teknologi sosial nyekel perusahaan Amerika ing crosshairs. Dumadakan predator dadi rawan. Kita nanggepi kasunyatan anyar iki, lan sebagian besar kita nindakake kanthi ala. Pira perusahaan saiki sing wis cukup nanggapi pitakon sing dikirim Twitter?

Aja salah babagan iki. Yen sosial durung bisa urip, jagad bisnis ora bakal ngowahi polahe. Yen perusahaan kepenginan dadi fokus ing pelanggan, apa ora bakal nggawe versi saluran sosial dhewe? Kita isih urip ing gelut utawa jagad penerbangan iki, lan akeh perusahaan nyoba banget ngontrol kasunyatan sosial anyar iki, kanggo institusionalisasi.

Sawise akeh ing komunitas pemasaran entuk sosial, dheweke dianggep umpan, wedhus sing diikat ing wit, digunakake kanggo nggodho singa sing ora curiga. Nanging ana klompok liya ing taler kita, yaiku sing ndeleng sosial minangka suku anyar sing aneh lan misterius sing wis kesasar ing tanah kita. Ya beda-beda, nanging nggawa hadiah kerjasama, ngrungokake, komunitas, bareng.

Kita isih mburu, nanging kita nindakake minangka kulawarga kaluwarga. Kita mung njupuk apa sing dibutuhake, lan nuduhake crita kanthi geni. Iki minangka pangowahan sing subtle, nanging jero carane kita dadi pemasar nyedhaki kerajinan. Ora ateges kita mungkasi kampanye, metrik, utawa alasan dadi pemasar. Iki tegese kita mburu karo suku sing luwih gedhe, lan menehi informasi babagan keputusan saka perspektif sing beda banget. 

Dadi, kita dadi pemasar sing makarya ing kasunyatan anyar iki, nanging kita isih kala-kala tumindak kaya-kaya isih ana ing jagad lawas. Karakter apa sing sampeyan lakoni ing Game Lapar pemasaran? Saiki bali menyang pitakon sing dituduhake panel, lan saran babagan cara nemokake jagad sosial sing bakal dingerteni ing mangsa ngarep. Lan tanggepan ukara siji yaiku:

Aja kepengin banget babagan teknologi!

Internet iku sipate sosial, nanging amarga informasi kanthi nyata saben saluran, dadi saya angel kanggo narik kawigaten. Vendor sosial mbesuk sing nyebabake gangguan teknologi alamiah bakal nanggepi iki, lan faktor sing ora dingerteni pancen nyebabake carane bakal ngganggu? Pemasar suku anyar ngerti manawa angel banget organisasi kanggo prédhiksi masa depan teknologi sosial. Nanging, dheweke kudu fokus marang apa sing bakal dadi kritis apa wae gangguan sing ana, yaiku tumindak sing bakal dihormati tanpa preduli saka perubahan teknologi.

One comment

  1. 1

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.