Freebase: Database Wong, Papan utawa Barang

logo freebase

Luwih saka 39 yuta topik lan milyar kasunyatan wis diunggah menyang Freebase, basis data sing dikurasi komunitas kanggo masarakat terkenal, papan, lan barang-barang. Bayangake bisa ngakses informasi liwat pitakon sing gampang nggunakake Metaweb Query Language (MQL). Iku Freebase! Freebase malah nguatake sawetara aplikasi - nyedhiyakake topik sing disenengi aplikasi Swipp nggunakake kanggo ngatur lan menehi peringkat topik. Matur suwun khusus kanggo Chris Carfi kanggo nuduhake teknologi karo aku!

freebase

Liwat Wikipedia: Freebase minangka basis pengetahuan kolaboratif gedhe sing kasusun saka metadata sing kasusun utamane dening anggota komunitase. Iki minangka koleksi data terstruktur online sing dipanen saka pirang-pirang sumber, kalebu kontribusi 'wiki' individu. Freebase tujuane nggawe sumber daya global sing ngidini wong (lan mesin) ngakses informasi umum kanthi luwih efektif. Iki digawe dening perusahaan perangkat lunak Amerika Metaweb lan wis mlaku kanthi umum wiwit Maret 2007. Metaweb diakuisisi Google ing penjualan pribadi sing diumumake tanggal 16 Juli 2010.

MQL minangka format pitakon gaya JSON sing bisa ngasilake asil sing winates:

freebase-mql

Asring, minangka pemasar, nalika kita nganalisa babagan topik, topik sing gegandhengan, lan ngenali hirarki lan hubungan antarane elemen. Freebase bisa migunani kanggo jinis karya kasebut. Freebase malah duwe widget saran kanggo mbantu sampeyan menehi autosuggest kanggo panggonan utawa barang sing ana ing formulir. Contone, mungkin sampeyan pengin milih perusahaan ing kutha tartamtu, utawa dhaptar buku babagan topik tartamtu, utawa uga selebriti utawa musisi miturut jinis proyek… Freebase bisa nanggapi data sing dibutuhake.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.