Papat Persetujuan

Bengi iki aku ngobrol karo kanca, Jules. Jules menehi sawetara kawicaksanan saka buku kasebut, The Four Agreements, dening Don Miguel Ruiz & Don Jose Luis Ruiz.

Kaya saran sing paling penting, dhasar banget, nanging angel ditindakake. Urip saben dinane katon nyebabake kemampuan kanggo njaga prekara sing kaya ngono mau. Mbok amarga mung papat, kita bisa entuk!

1. Aja Cacad Kanthi Tembung Sampeyan

Ngomong kanthi integritas. Ngomong mung maksud sampeyan. Aja nggunakake tembung kasebut kanggo ngomong nglawan awakmu dhewe utawa kanggo gosip babagan wong liya. Gunakake kekuwatan tembung sampeyan menyang arah sing bener lan katresnan.

2. Aja Nggawe Apa-apa Kanthi Pribadi

Ora ana wong liya sing marga saka kowe. Apa sing dikandhakake lan dilakoni wong liya yaiku proyeksi realita dhewe, impen dhewe. Yen sampeyan kebal karo panemu lan tumindak liya, sampeyan ora bakal dadi gerah tanpa gerah.

3. Aja Nggawe Panyangka

Temokake wani kanggo takon lan ndelok apa sing pancene pengin. Berkomunikasi karo wong liya kanthi cetha kanggo nyegah misinipun, kesedihan lan drama. Kanthi persetujuan siji wae iki, sampeyan bisa ngowahi saklawasé urip.

4. Tansah Nindakake Kabecikan

Paling apik sampeyan bakal ganti saben wektu; bakal beda nalika sampeyan sehat tinimbang sing lara. Ing kahanan apa wae, cukup kanggo nggawe sing paling apik, lan sampeyan bakal ngindhari mandhiri, nyiksa diri, lan getun.

Saran Fantastic. Aku mikir aku entuk nomer 1 mudhun, # 4 meh tekan kono ... # 2 Aku ora masalah, amarga aku yakin karo awakku dhewe. # 3 butuh kerjaan! Matur nuwun kanggo Jules amarga wis ngeterake iki! Aku duwe tugas sawetara.

9 Komentar

  1. 1
  2. 2

    Doug. Muni kaya buku menarik. Apa sampeyan wis maca liwat? Patut rega diakoni utawa sampeyan ngringkes perhiasan saka kene ing kiriman sampeyan?

    Temtunipun papat atribut kanggo ngupayakake. Lan, banjur langsung hubungane karo blogging.

    • 3

      Aku wis maca buku iki kaping pirang-pirang lan iki owah-owahan urip sing sepisanan, urip saben wektu liyane. Nalika prinsip-prinsip kasebut prasaja, supaya bisa ditindakake kanthi bener (jero) ing urip pribadi lan profesional, butuh disiplin lan kepinginan terus kanggo perbaikan diri. Saiki, nalika aku mesthi luwih prihatin karo sisih pribadi lan blog Doug iki ngarahake sisih urip sing luwih profesional/teknis, pengaruh pengaruh kita kaya sing dikarepake. Papat perjanjian kasebut ditambahi ing buku kasebut lan nerangake makna sing luwih jero kanggo saben persetujuan.

      Wiwitane buku kasebut rada nyeret, nanging yen wis mlebu "daging", aku bingung ... banjur owah. Yen kabeh wong bisa ngetrapake prinsip kasebut, kita ngatur ngganti donya.

    • 4

      Iku mesthi ana ing dhaptar cekak kanggo maca buku, Dawud! Aku ora tau mikir babagan blogging (duh!), nanging sampeyan pancen bener - iku saran sing apik kanggo blogger!

  3. 5
    • 6

      Bener iki angel banget. Bisa uga mbantu mikir babagan iki. Ora ana sing bisa nggawe sampeyan dadi apa wae sing dudu sampeyan. Dadi, yen sampeyan nelpon kula jeneng utawa ngandhani kula bab ala bab sandi dhewe, iku pancene kudu ora preduli saka carane aku katon ing dhewe - Yen aku aman ing wong. Ing kono ana masalahe. Kita ngidini pemahaman wong liya babagan kita mengaruhi cara kita ngerteni awake dhewe, tinimbang mung nrima awake dhewe utawa ngganti perkara sing ora dikarepake. Apa sing sampeyan yakini biasane dadi asil. Mikir bab positif bab sampeyan dhewe lan sampeyan bakal seneng dhewe; mikir bab negatif lan sampeyan ora bakal seneng dhewe.

      Ya, aku wis dipuntudhuh saka Pollyanna'ish……nanging iku faktor nuntun ing gesang kawula lan salah siji sing ngawula kula uga, utamané dina. 🙂

      • 7

        saran gedhe jule 🙂

        matur nuwun sanget!

        Ngomong perkara sing ala ing internet relatif gampang. Cukup ketik apa wae sing dikarepake ing kothak komentar ....

        Wong-wong malah ora mikir babagan efek apa sing bisa ditindakake ing blogger…. 🙁

        "Mikir bab sing positif babagan sampeyan lan sampeyan bakal seneng karo sampeyan; mikir sing negatif lan sampeyan ora bakal seneng karo awak dhewe."

        Aku mesthi bakal ngetutake saran sampeyan 🙂

  4. 8

    Aku ora bisa nyaranake buku iki cukup - iku gampang diwaca, lan worth diwaca maneh saka wektu kanggo wektu kanggo njaluk pikiran maneh ing terus. Buku iki diwènèhaké marang aku sawetara taun kepungkur nalika aku lagi ngalami "tembelan kasar" lan mbantu aku munggah maneh. # 2 Aja Njupuk Apa-apa Pribadi wis nduwe pengaruh paling gedhe marang aku kanthi nulungi rasa dhewe.

    Rekomendasi sing apik, Doug!

    Manuk Marty
    Manuk Liar Unlimited
    http://www.wbu.com

  5. 9

    Bener yen sampeyan nglanggar persetujuan #2 utawa #3 sampeyan uga ora Impeccable Kanthi Sabda Panjenengan (persetujuan #1).

    Yen sampeyan njupuk soko pribadi, sampeyan nggawe ekspresi sing nglawan awake dhewe kanthi emosional. Iki ora dadi impeccable. Yen sampeyan nggawe (nggawe ing pikiran) asumsi sing nyebabake ora harmoni, mula sampeyan uga ora sampurna.

    Ungkapan sing ora sampurna saka tembung sampeyan uga mbutuhake sampeyan nggawe asumsi kanthi sampurna, lan sampeyan ora nggawe ekspresi sing nyebabake sampeyan njupuk barang kanthi pribadi.

    Ing kawitan maca katon sing Dadi Impeccable luwih gampang tinimbang liyane. Nalika sampeyan sinau poin sing luwih apik, sampeyan bakal ngerti manawa perjanjian urip #2,3, lan 4 mimpin sampeyan entuk Impeccability.

    Luwih rinci babagan iki ing http://pathwaytohappiness.com/happiness/2007/01/19/be-impeccable-with-your-word/

    Good luck,

    Gary

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.