Ngesanake Pengunjung Web kanthi Validasi Formulir wektu nyata

wangun online

Kesan pertama sing biasane sampeyan lakoni minangka pangguna Aplikasi Web yaiku nalika ngisi formulir web. Aku gumun karo pirang-pirang formulir web sing ora validasi utawa ngenteni sampeyan ngirim konten formulir sadurunge menehi pitakon babagan masalah sing sampeyan alami.

Aturan kula yaiku apa wae sing ora divalidasi didhukung. Apa wae sing bisa divalidasi sadurunge ngirim formulir kudu. Kanthi tekane Ajax, sampeyan malah bisa ngetrapake data tumrap basis data sadurunge dikirim. Aja milih rute sing males - pangguna ngormati pitulung!

Kene sawetara conto:

  1. Alamat email - Aku ora nganggep formulir sing nggawe sampeyan ngisi alamat email kaping pindho kanggo divalidasi, nanging kasunyatan manawa ora ngandhani manawa cocog utawa ora dibangun, ora bisa dijaluk.
  2. Sandi - Yen sampeyan bakal nggawe aku ngetik sandhi kaping pindho, coba validasi yen regane padha sadurunge ngirim formulir.
  3. Kekuwatan Tembung Sandi - Yen sampeyan mbutuhake kekuwatan tembung sandhi (kombinasi karakter utawa kasus alfanumerik), banjur wenehi tanggepan nalika aku ngetik sandhi. Aja ngenteni aku ngirim sadurunge menehi katrangan yen gagal.
  4. tanggal - Yen sampeyan pengin tanggal ing format am / d / yyyy, mula keparenga aku ngetik informasi ing sawijining lapangan kanthi ngetik angka kasebut lan diformat kanthi tepat. Yen sampeyan pengin nul utama, lebokake sawise. Ora apa-apa kanggo nampilake siji format lan nyimpen liyane ing basis data.
  5. Tanggal Dina iki - Isi kanggo kula! Napa sampeyan njaluk aku ngisi tanggal nalika sampeyan wis ngerti?!
  6. Tanggal Format - Yen duwe aplikasi internasional, sampeyan bisa default format tanggal adhedhasar Internasionalisasi aplikasi. Mesthi wae, luwih becik duwe pilihan kanggo pangguna ngilangi opsi kasebut lan milih dhewe.
  7. Nomer Keamanan Sosial - cukup gampang kanggo nambah sawetara javascript sing kanthi otomatis mlumpat saka lapangan menyang lapangan utawa kanthi pemrograman nyelehake nilai antarane nilai.
  8. Nomer Telpon - nimbang Internationalisasi, jinis lapangan iki uga bisa disederhanakake kanthi format nomer telpon ing antarmuka, nanging nyimpen ing format liyane sing efektif kanggo mburi sampeyan. Aja nggawe pangguna ngetik kurung, spasi, lan garis dash.
  9. Dawane Teks Maksimum - yen sampeyan matesi jumlah karakter sing disimpen ing basis data, mula Aja nganti aku ngetik akeh karakter! Malah ora mbutuhake validasi sing angel… mung setelan ing kothak teks.
  10. Dawane Teks Minimal - yen sampeyan butuh dawa teks minimal, banjur alangi weker nganti cukup karakter.

Mangkene conto fungsi Kekuwatan Sandi saka Kawicaksanan Geek:

Ketik sandhi:

UPDATE: 10/26/2007 - Aku nemokake sumber sing apik karo perpustakaan JavaScript sing kasedhiya kanggo didownload validasi formulir, diarani LiveValidation.

16 Komentar

  1. 1

    I agree those are great features for forms, but saying that it is “inexcusable” to not do perform front end javascript validation is a more of an personal opinion. I love working in javascript, and have written some pretty neat editmasks to do some of the things you talk about, but a lot of them are far from trivial, and many of the javascript form validation packages out there have a number of big holes. Not everyone will invest the time into duplicating their back end validation with (more often than not) more complex front end javascript validation.

    Titik sing apik, nanging mesthi ora ana "kebutuhan" saben formulir online miturut pendapatku.

  2. 2

    Checker sandhi wis rusak banget. Tembung sandhi wae cukup yen dawa.

    Conto:

    Apa iki sandhi sing ora umum?

    f46dffe6ff4ffgdfgfjfgyu656hfdt74tyhdtu5674yfgh6uhhye45herdhrt64684hythdfth54y54348fgdcvzse8cn984v3p4m6vq98476m3wuw89ewfucsd8fg67s4v8tw76u340m6tver7nt+s89346vs+0em9u+s+09hrtuhss586ysvne4896vb4865tbv089rt++

  3. 4

    Kanggo kula, validasi formulir sing paling apik yaiku nalika sampeyan menehi kesan marang validasi sisih klien nalika pangguna minangka validasi sisih AJAX / Server.
    Sampeyan mung kudu nempelake elemen formulir sampeyan sawetara penanganan acara (tombol, kabur, klik, lsp.) Sing ngirim kabeh formulir liwat AJAX menyang server, njaluk fungsi "mriksa" sing ngasilake pesen kesalahan sing cocog (passowrd iki uga sederhana, tanggal iku ing format sing salah, lsp.)
    Nalika pangguna pungkasane ngirim formulir kanthi ngeklik tombol kirim, sampeyan isih bisa nggunakake fungsi sisih server "mriksa" kanggo validasi formulir pungkasan nalika masang data ing basis data utawa proses liyane.
    Kanthi cara iki, para pangguna seneng karo validasi onthego lan para pangembang seneng karo pangembangan validasi mung server.

    • 5
      • 6

        Doug ora cepet banget - Aku setuju karo premis sing asli manawa fitur sing migunani iki, kayata format SSN kanthi cepet ora pati penting. Lan kesed mung ngirim pesen sing salah, yen sampeyan bisa ndandani tanpa kudu mbedhek format kasebut.

        Nanging, aku uga setuju karo Nicolas babagan nggunakake logika Server Side bebarengan karo AJAX.

  4. 7

    Judhul sampeyan ujar "Ngesanake Kanca Sampeyan ..." nanging sampeyan gagal menehi kesan karo 2 menit iki, ditelpon ing postingan.

    Tulis maneh judhul sampeyan (banget mblusukake, nggawe wong mikir yen ana conto lan praktik sing dibahas).

    If people are not doing this already in their forms, then they are just learning or the form is not important enough to use validation.

    Programmer web nyata wis ngerti lan nindakake.

    • 8

      Jay,

      Sorry about that! My point was definitely not to provide developer feedback – I really was coming from the point of view of a Product Manager. I agree with you – but it’s interesting that some other developers don’t! I think that’s unfortunate.

      Thanks kanggo njupuk wektu!
      Doug

  5. 9

    Aku setuju tenan babagan validasi minangka komponen sing dibutuhake kanggo aplikasi apa wae. Minangka pamimpin tim, aku biasane ngirim kode maneh supaya "rampung" amarga ana validasi sing ilang utawa matesi dawa input teks.

    Kanggo prekara sing paling daklakoni, aku butuh wektu udakara 50% supaya bisa digunakake, ing kahanan normal lan yen pangguna nggunakake sistem kaya sing dakkarepake. 50% wektu pangembangan liyane diwiwiti saka mriksa masukane, njamin integritas data dijaga, lan nggawe kolom formulir ora ngidini data jahat dilebokake.

    Aku nulis kiriman babagan cara nggunakake InputVerifiers ing aplikasi ayunan hava, lan nuduhake kepiye cara verifikasi kolom teks email. Ekspresi biasa sing digunakake gampang diowahi kanggo validasi nomer telpon, kode pos, SSN, lsp.

    Posting blogku ana ing http://timarcher.com/?q=node/36

    Tulis apik Doug!

  6. 10

    Aku setuju. Sandhi pancen penting lan kudu digatekake kanthi serius. Kayane biasane mung meh kabeh jinis ngetik sandhi kaping pindho, nanging ora nuduhake validitas rong sandhi kasebut nuduhake manawa tembung kasebut ora dianggep serius.

  7. 11

    Aku setuju manawa validasi klien bisa dadi fitur sing apik kanggo pangguna. Nanging, luwih penting manawa validasi kasebut sejatine bisa dingerteni.

    Sampeyan nyedhiyakake conto sing apik babagan carane validasi bisa nyasabake pangguna lan, sing luwih elek, ngusir saka situs kita:

    Validasi kekuatan kata kunci Geek Wisdom saka sing dianggep tZhKwnUmIss dadi sandhi sing ringkih. Iki ora mung sandhi sing kuwat banget nanging uga bakal ngasingake pangguna amarga menehi kesan palsu yen mlebu menyang situs sampeyan nggunakake tembung sandhi iki bakal ora aman.

    Luwih apik banget (lan luwih gampang) yen mung menehi tandha pangguna manawa tembung sandhi sing paling apik paling ora ana enem karakter lan kudu ngemot nomer lan huruf.

    Validasi sing dipertanyakan liyane kalebu jeneng pangguna sing butuh dawa minimal utawa bisa uga ora ngemot spasi. Apa salah jeneng pangguna X, john doe, utawa malah # *! §? Aku bisa ngatasi.

  8. 12

    Aku setuju karo sampeyan. Sawetara formulir katon apik, nanging ora menehi validasi sing apik. Informasi pribadi diwenehake lan mung kudu ditrapake kanthi serius, kayata formulir bisnis ing salinan hard.

  9. 13
  10. 14
  11. 15

    Aku rada nyenengake yen sampeyan ngirim babagan validasi formulir realtime, nanging komentar sampeyan ing sisih ngisor kiriman ora ana sing…

    Aku ngerti yen sampeyan nggunakake WordPress kanggo blog pikirane menyang internet, nanging bisa uga njamin manawa sampeyan nindakake apa sing martakake ora uga ide sing ala. 🙂

    Kirim apik, omongane, sanajan aku ora mesthi setuju karo kabeh sing wis ditulis.

    • 16

      Doh! You busted me, Amanda! I do wish I had time to do better form validation and to integrate it into WordPress. I especially like the Adobe Spry framework validasi lan seneng ndeleng wong nggabungake loro!

      Thanks! (And I always appreciate that there are multiple opinions on any topic).
      Doug

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.