Lima Cara Desain Responsif Ngganti SEO

Desain & SEO Responsif

Desain responsif temenan dadi masalah gedhe; masalah gedhe sing Mashable wis diarani 2013 minangka "taun desain responsif." Umume profesional web ngerti iki - desain responsif ngowahi cara Internet katon, dirasakake, lan bisa digunakake.

Nanging ana kedadeyan sing kurang jelas. Desain responsif uga ngganti SEO. Nalika ngerteni CSS desain responsif, kita bakal weruh praktik telusuran sing nyebabake pengaruh ing panelusur seluler lan desktop.

Apa masalah SEO sing ditindakake nalika ana desain responsif? Iki lima.

1. Google seneng desain responsif, tegese asil telusuran bisa uga milih situs sing nggunakake praktik paling responsif.

Nalika ora ragu-ragu nyatakake manawa Google tresna banget karo RWD, kita bisa ngenali afinitas sing kuat kanggo praktik paling apik RWD. Sawise Posting blog Google babagan Desain Responsif, Tabel Babak SEO nerbitake artikel sing njlentrehake alasane kenapa Google seneng desain responsif. Telung alasan - konten sing ora diduplikasi, ora ana masalah URL kanonik, lan ora ana masalah pangalihan - kabeh kalebu arsenal SEO sing kuwat.

Nalika Google gagal, kabeh wong mlumpat. Mangkono uga kanthi desain responsif. Wiwit Google pancen nulis Playbook Ponsel, iku mung cocog kanggo menehi rasa hormat marang proklamasi seluler lan responsif. Amarga algoritma terus di-tweak ing saindhenging 2013 lan liya-liyane, kita bakal bisa uga ndeleng luwih akeh nodhe menyang situs sing sukses nggunakake desain responsif.

Yen Google luwih milih desain sing responsif, iku pangowahan game kanggo telusuran.

2. Pangguna seluler kepengin pengalaman sing apik, lan situs sing responsif ngirim kualitas situs sing optimal kanggo pangguna seluler.

Titik ing ndhuwur rada mbingungake. Nanging, iki minangka poin penting kanggo SEO. Mangkene cara kerjane.

Pangguna saya akeh sing seluler. Situs web sampeyan saiki wis nampa luwih akeh pengunjung seluler tinimbang sadurunge. Dipercaya kula; mriksa ing Analytics. Kabeh pangguna seluler kasebut butuh pengalaman sing apik. Pengalaman sing luwih apik, SEO sampeyan luwih apik. Iki sebabe.

Kualitas situs minangka faktor SEO penting. Tarif bouncing dhuwur bisa dadi mogok gedhe tumrap kualitas situs. Pengalaman panganggo sampeyan luwih apik, luwih akeh regane SEO sampeyan. Nalika pangguna seluler ngunjungi situs sing ora dioptimalake utawa responsif, ana kemungkinan luwih akeh kanggo mumbul, kanthi bertahap ngrusak kualitas situs sampeyan. Titik babagan kualitas lan UX iki pancen kabeh argumen saka Kristina Kledzik, sing artikel ing Moz nggawe kasus yen saben situs kudu nggawe saklar responsif.

Minangka SEO, iki minangka masalah responsif sing paling penting. Ing diskusi babagan desain responsif, Majalah Smashing negesake, "metrik sing paling penting yaiku cara panggunaan situs web kanggo pangguna," lan negesake manawa situs responsif penting.

Supaya bisa luwih apik ngladeni pamirsa seluler, sampeyan kudu menehi pengalaman panganggo sing dibutuhake. Iku mung cara kanggo njaga kualitas situs lan entuk peringkat telusuran sing luwih apik.

3. Situs sing responsif entuk indeksasi sing luwih apik, mula asil telusuran sing luwih dhuwur.

Thanks kanggo algoritma intuisi Google lan tag switchboard, situs kasedhiya kanthi bener kanggo pangguna seluler. Nanging, situs sing responsif minangka pilihan sing paling apik kanggo proses indeksasi sing resik, cepet, lan akurat.

Prosedur indeksasi Google kayane luwih milih situs sing nggunakake pendekatan responsif murni, yaiku "situs sing nglayani kabeh piranti ing set URL sing padha, kanthi saben URL nyedhiyakake HTML sing padha kanggo kabeh piranti lan nggunakake CSS mung kanggo ngganti cara kaca kasebut ditampilake piranti. ” Iki bagean saka Pandhuan Google kanggo "nggawe situs web sing dioptimalake kanggo smartphone," sing biasane bisa diterjemahake menyang "situs web sing dioptimalake mesin telusuran." Apa maneh, dheweke kanthi jelas ujar, "iki konfigurasi sing disaranake Google."

Yen sampeyan pengin situs diindeks dening Google kanthi cara paling cepet lan paling cepet, sampeyan uga bisa menehi komentar babagan masalah iki: gunakake desain responsif. Tindakake saran, lan dheweke bakal menehi sampeyan cara sing bener nalika nerangake peringkat indeks lan telusuran.

4. Posisi konten lan konten luwih penting tinimbang sadurunge.

Desain responsif yaiku babagan motong lemak ing situs web. "Tramping lemak" iku mbebayani. Sampeyan kudu ati-ati supaya ora motong SEO nalika ngethok lan ngethok.

Kanggo njaga nilai SEO situs, kabeh konten sing relevan kudu didhukung menyang sisih ndhuwur kaca. Sebabipun Kanggo njaga nilai SEO maksimal, situs iki kudu nduweni konten sing luwih dhuwur ing versi seluler lan desktop. Mesin telusuran ngevaluasi panempatan konten uga isi dhewe. Posisi iku penting.

Akeh desainer lan pangembang responsif seneng grafis, slider, lan menu hogging luar angkasa ing sisih ndhuwur kaca. Kekacoan kaya iki bisa nyebabake masalah SEO. Luwih akeh situs sing seneng minimalis lan kesederhanaan situs sing adhedhasar konten. Mbuh piye wis netepake "konten dhisik" minangka tren desain web nomer siji ing taun 2013. Iki nggawe pangertene murni kanggo SEO, UX, RWD, CRO (lan meh kabeh akronim liyane sing pengin sampeyan buwang ing kana). Kanggo njaga bentuk kapal, nggawa konten sing disenengi SEO sing larang ing sisih ndhuwur kaca.

5. URL seluler, tinimbang situs sing responsif, isih dadi pilihan kanggo SEO.

Sanajan rame pandemi menyang RWD, sawetara praktisi isih nganjurake pendekatan URL seluler. Bryson Meunier nggawe kasus kasebut kanthi jelas Artikel Search Engine Land: "Desain Web Responsif isih duwe reputasi sing ora pantes amarga dadi pilihan paling apik kanggo SEO. Kasunyatane, URL seluler bisa dadi pilihan sing paling apik kanggo SEO. "

Ya, pancen cacing sing gedhe banget. [Ketik para pakar ing babagan pilihan.] Matur nuwun, Google saiki wis bisa mbedakake versi situs. Mangkene, desakan siji URL kanggo tujuan SEO ora ana argumen, amarga ana tag swadboard.

Meunier nggawe kasus manawa pangguna seluler nggoleki kanthi beda lan nggoleki informasi sing beda, beda karo pangguna desktop. (Aku ora precaya.) Mula, dheweke ujar manawa situs kasebut bisa uga dilayani kanthi luwih becik dening situs sing digawe khusus kanggo dheweke lan kabutuhane - yaiku situs sing dinamis. Kajaba iku, Meunier negesake kemungkinan penting situs seluler sing kapisah saka sudut pandang kacepetan situs lan UXD, negesake maneh pamirsa sing beda ing pasar seluler.

Nemtokake nilai SEO kanggo desain responsif gumantung karo pamirsa. Sanajan RWD diarani asring disebut-sebut lan diarani SEO Suci, sawetara perusahaan bisa uga milih strategi SEO sing nyakup URL seluler tinimbang pendekatan sing responsif banget. Nanging, minangka aturan umum sing bakal ditindakake, solusi responsif katon cocog banget kanggo kekuwatan SEO. Pungkasan, njaga otoritas kronologis URL asli sampeyan, nyederhanakake pendekatan sampeyan, lan streamline manajemen konten minangka praktik paling apik SEO sing kalebu bagean saka desain desain responsif.

kesimpulan

Kabeh wong ngerti manawa SEO minangka lapangan sing terus berubah. Informasi anyar lan kadang informasi sing kontradiktif diterbitake saben jam. Ora ana sing kaget amarga desain responsif ngganti SEO. Kejutan nyata bisa uga ana pengaruhe pangowahan sing sejatine. Supaya bisa ngupayakake tenan, situs kudu ngadhepi revolusi responsif, lan nindakake apa sing dibutuhake kanggo nggawe switch responsif.

5 Komentar

  1. 1

    Artikel sing apik tenan lan referensi sing didhukung kanthi apik. Aku ora ngerti Google pancen duwe dhukungan kanggo RWD.

  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

    Wis tekan artikel iki bubar nanging isih migunani. Pungkasane aku mutusake nggawe situs webku dibangun kanthi responsif, lan wis bisa digunakake kanthi apik! Apamaneh sawise nganyari SEO seluler Google taun iki.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.