Tutul Pertama, Tutul Pungkasan, Multi-Tutul

Layar layar 2013 05 23 ing 2.52.04 PM

Analytics mlaku banget amarga metodologi tuku konsumen dadi luwih rumit. Aku bubar ngobrol ing acara sing njlentrehake babagan carane masarakat mikir babagan pemasaran lan penjualan… lan sistem pelaporan pancen durung adoh banget saka skenario kasebut:

Pemasaran lan Penjualan

Umume sistem kasebut nggunakake metodologi saka tutul pisanan lan pungkasan:

  • Tutul dhisik - apa kedadeyan pertama nalika prospek dikenalake karo merek, produk utawa layanan sing nyebabake corong konversi dadi pelanggan?
  • Tutul Pungkasan - apa kedadeyan pungkasan nalika prospek dikenalake karo merek, produk utawa layanan sing nyebabake corong konversi dadi pelanggan?

Iki mung ora bisa digunakake maneh. Kerumitan multi-piranti, sambungan aktif lan offline, lan konsumen lan bisnis sing neliti liwat web ngowahi cara konversi pelanggan.

Kepiye Wong Tuku

Mangkene skenario. Perusahaan sampeyan sponsor acara pemasaran sing dirawuhi prospek sampeyan lan dheweke gegandhengan karo tim penjualan sampeyan. Sawetara wulan mengko, matur nuwun kanthi sanget email sing dioptimalake kanggo seluler, dheweke ndownload whitepaper lan studi kasus sing nggambarake industri lan apa sing pengin digayuh. Dheweke takon ing jejaring sosial babagan produk lan layanan sampeyan - banjur ndhaptar kanggo demonstrasi. Sawise demonstrasi, dheweke mlebu.

Ing kahanan khas kasebut, ing endi sampeyan ngubungake investasi sampeyan? Apa acara kasebut (tutul pertama)? Wong sing adol? Whitepaper? Studi kasus kasebut? Pengaruh sosial? Utawa demo web (sentuhan pungkasan)?

Wangsulane yaiku mbutuhake kabeh saluran lan acara kasebut supaya prospek kasebut dadi konversi. Dhasar kita Analytics platform ora cukup canggih kanggo nyedhiyakake analisis statistik babagan upaya sing wis ditindakake kanggo nggawe model prediktif sing bisa ditindakake.

Nanging wangsulane, yaiku ora bisa nglirwakake saluran apa wae lan kita kudu ngakoni manawa saben duwe pengaruh demonstratif ing upaya pemasaran umume. Pira regane Mergo tugas sing kudu ditanggulangi lan kudu dirampungake wong sing nggawe keputusan pemasaran.

Lan bisa uga ora ana persentase sing cocog kanggo perusahaan sampeyan. Umume sukses sampeyan bisa uga gumantung karo sumber daya sing ana. Pemasar merek bisa uga ngerti yen ngetrapake luwih akeh prakarsa branding strategis bisa uga bisa digunakake. Organisasi penjualan bisa uga nemokake manawa nelpon nomer telpon luwih akeh ngasilake asil sing luwih apik.

Aku ngarep-arep dina-dina sing Analytics ora mung nyathet asil saka tenaga kerja kita, nanging uga kudu nimbang tenaga kerja. Yen kita bisa mlebu kampanye lan biayane, kita bisa uga bakal bisa ngerti kepenak asil saka tenaga kerja. Lan kita bakal bisa nemtokake apa sing bakal ditrapake nalika nambah utawa nyuda siji aspek strategi multi-kanal.

One comment

  1. 1

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.