Firefox menang Perang Browser

Firefox
Wacan: 3 menit

Deleng pangsa pasar anyar kanggo browser nyedhiyakake sawetara pemahaman babagan sapa sing menang lan kalah perang. Firefox terus nggawe momentum, Safari mlaku-mlaku munggah, lan Internet Explorer wis ilang. Aku pengin menehi komentar babagan telu karo 'teori' apa sing kedadeyan.

Internet Explorer

  • Sawise ngrusak Netscape Navigator, IE pancen dadi standar emas jaring. Browser sederhana, fungsional, lan wis dimuat karo kabeh Produk Microsoft. Uga, ActiveX duwe sorotan cekak, mbutuhake umume wong kanggo nggunakake IE. Napa nggunakake macem-macem browser nalika salah sijine ndhukung kabeh standar sing beda ing web? Aku dhewe pangguna IE liwat versi 6.
  • Kanthi Internet Explorer 7, jagad desain web pancen kepengin banget browser sing bisa dirancang supaya bisa nanggepi teknologi Sheets Gaya Cascading paling anyar. Sayange, IE 7 kuciwa. Nalika nyinaoni Blog IE, sejatine durung ana ing radar nganti browser beta lan jeritan kasusahan teka saka industri desain web. Sawetara pangembangan menit pungkasan mbenerake sawetara masalah… nanging ora cukup kanggo nggawe desain modern dadi bahagia. Elingi - akeh ing jagad desain sing makarya ing Mac ... kurang saka Internet Explorer. Nanging, sayang, para klien nggunakake Internet Explorer.
  • Nanging sayang, kanthi Internet Explorer 7, Microsoft ngganti interaksi antarane pangguna lan klien kanthi radikal. Kanggo technofil kaya aku, sawetara pangowahan kalebu hebat. Nanging kanggo pangguna atipikal… ora bisa navigasi ing sisih ndhuwur layar, mbingungake lan mbingungake. Dheweke miwiti ndeleng apa wae sing ana ing njaba. Firefox.

Pangsa Pasar Browser
Gambar saka http://marketshare.hitslink.com/

Firefox

  • Niru fungsi browser umum sing bali menyang Navigator, Firefox dadi solusi alternatif entheng kanggo Internet Explorer. Kanggo anarkis Microsoft sing mbrontak, Firefox dadi semangat lan wiwit nyilih pasar.
  • Fungsi tambahan kaya plugin sing apik banget kanggo integrasi karo teknologi liyane, mujudake keuntungan sing apik kanggo Firefox. Dheweke terus narik kawigaten para pangembang lan desainer web… amarga Firefox duwe debugging sing kuat, Cascading Style Sheet, lan plug-in pihak katelu sing nggawe pangembangan lan integrasi dadi luwih gampang.
  • Pasar uga ganti. AktifX wis mati kabeh lan Ajax mundhak, menehi utang menyang browser kaya Firefox. Secara teknis ora ana alesan kanggo nggunakake Internet Explorer saiki. Yen IE bisa nindakake, Firefox bisa luwih apik. Pembaruan Windows biyen mbutuhake browser, nanging saiki bisa dimuat lan diinstal tanpa ana.
  • Firefox durung nate nggunakake lan tata letak kaya sing ditindakake Microsoft karo IE 7, saengga gampang pangguna transisi menyang Firefox saka IE 6 kanthi gampang lan gampang. Iki elegan, cepet, lan mulus.

safari

  • Kanthi meksa Mac anyar menyang pasar PC ing omah… dudu PC kanggo Universitas, Wanita lan Anak maneh. Mac anyar mbukak OSX, Windows XP (karo Paralel) lan aku bisa mbukak saben browser ing planet iki kanggo ngrancang lan berkembang. Kanthi pramuat Safari, ora mesthi bakal entuk saham amarga Mac entuk saham. Ramalanku yaiku yen Safari bakal kalah karo Firefox.

Opera

  • Wong cilik ing pasar, Opera nutup ing Pasar Mobile. Browser seluler ndhukung JavaScript (elinga Ajax lan Rich Internet Applications sing ditampilake ing gambar), dadi browser sing sampurna kanggo teknologi seluler. Aku mikir iki uga nggawe prilaku ing masarakat sing saiki ora apa-apa kanggo pindhah saka Microsoft. Saiki aku ora wedi wedi lunga.

Microsoft mesthi rumangsa diancam banget - nanging pancen salahe dhewe. Dheweke wis ngilangi kabutuhan browser dhewe, pangguna asing, desainer asing, pangembang asing, lan saiki ngidini wong liya njupuk ing vertikal liyane (seluler).

Internet Explorer pancen ngrusak awake dhewe. Aku ora yakin ing endi fokus para pelanggan.

Kanthi mekaten, punika tips minggu kula. Coba Firefox. Kanggo pangembang, priksa sawetara plugin sing luar biasa kanggo pangembangan CSS lan JavaScript. Kanggo para desainer, priksa manawa sampeyan butuh 'tweak' kaca kanggo Firefox. Kanggo pangguna, sampeyan bakal mbukak Firefox kaping pisanan lan ora aktif lan mbukak. Mangkene tip:

  • Sawise sampeyan ndownload lan nginstal Firefox, bukak ing Tambah-ons bagean lan download menyang isi atimu. Kanggo sapa wae sing nindakake iki, aku seneng nggunakake browser sajrone rong minggu banjur bali menyang situsku lan menehi ngerti apa sing sampeyan pikirake.

Aku wis dadi wong Microsoft luwih saka sepuluh taun saiki, dadi dudu basher. Nanging, aku kepeksa melu lan ngrembug kekacoan strategis sing ditindakake tim IE.

17 Komentar

  1. 1

    Aku setuju manawa ora ana alesan nggunakake IE maneh, nanging sayang, jagad iki isih akeh wong anyar internet sing ora ngerti babagan luwih becik. Muga-muga tembung tutuk bakal diganti mengko.

  2. 2

    Wis pirang-pirang taun aku dadi pangguna Firefox. Aku seneng banget amarga ekstensi sing ora kaetung, lan keamanan liwat Internet Explorer saya tambah.

    Nalika entuk MacBook Pro anyar wiwitan taun iki, aku nyoba Safari sawetara minggu, nanging pungkasane bali menyang Firefox. Pilihan kanggo pangaturan dhewe meh tanpa wates. Ing taun kepungkur, aku wis ngowahi kabeh kulawarga (lan umume kanca) dadi Firefox.

  3. 3

    Paul ora pengin ngisin-isini aku - nanging sampeyan bakal sok dong mirsani aku nyunting fobia menyang ponsel! Entuk sing apik saka Paul sing wis cukup becik ngirim email! Umume wong sing ngerti aku ngerti aku ahli ing bidang basa Inggris. Pancen kanca sing bakal nylametake sampeyan saka ngisin-isini awakmu dhewe!

    Matur suwun, Paul!

    Paul duwe blog sing apik ing:
    http://pdandrea.wordpress.com/

  4. 4

    salami

    Aku setuju tenan yen Firefox bakal ngalahake IE 7 utawa luwih….

    Alesan kanggo ngalahake yaiku Firefox Plugins lan Firefox Add-ons.

    Aku mikir ing Juli 2007, IE bakal tetep 35%

    Iya.

  5. 5
  6. 6

    Aku nginstal IE7 ing komputasi desktop lan bisa mlaku sawise nggawe sawetara, nanging nalika dipasang ing laptop, kabeh bakal mandheg. Yen aku ora ngerti yen program kasebut (tanpa tambahan) uga kalebu programku ing aksesoris, mula aku ora bakal bisa miwiti.

    Aku prihatin, aku online banking lan ora yakin manawa bisa nggunakake Foxfire. Aku seneng nyoba, nanging butuh info liyane.

    • 7

      Hai Alta,

      Perbankan online modern tundhuk karo browser silang. Keprigelan kasebut yaiku kanggo ndhukung SSL (Secure Sockets Layer), iku sarana enkripsi kanggo komunikasi data ing antarane browser sampeyan lan server online bank. Firefox kanthi ndhukung SSL kaya IE sing ora ana watesan. Cara sing paling jelas kanggo ngerti yen nggunakake SSL yaiku sampeyan ana ing alamat https: // tinimbang http://. Nanging, IE lan Firefox (lan Opera lan Safari) uga duwe indikator visual lan proses verifikasi manawa sertifikat lan enkripsi SSL bener lan bisa digunakake kanthi bener.

      Kanthi tembung liya - sampeyan ora duwe masalah. Mesthi wae ora nate lara yen mriksa kaca "Dhukungan" bank sampeyan kanggo ndeleng manawa ndhukung Firefox. Sampeyan bakal nemokake browser sing apik - cepet banget kanthi akeh barang tambahan.

      Matur nuwun wis ngunjungi… lan menehi komentar!
      Doug

  7. 8

    Firefox nyebrang tandha download 400 juta lan muga-muga bisa luwih maju. Alternatif mesthi dadi cara kemajuan.
    Nanging perang browser sing menang… isih durung suwe.

  8. 9

    Aku wis nggunakake IE nganti pirang-pirang taun, terus digunakake lan terus terang aku ora kesengsem karo keuntungan level pangguna ing Firefox. Aku curiga manawa umume pangguna bisa uga ora peduli. Nanging, aku setuju karo sampeyan, yen owah-owahan kanggo IE 7 rada mbingungake.

  9. 10

    Hai Douglas,

    Aku setuju karo sampeyan ing IE7 lan dadi desainer web, aku ora entuk sawetara prekara nalika IE7 dirilis. Saiki aku lagi proses nggawe situs web anyar lan aku nemokake sawetara masalah babagan divs nanging ora ana sing utama (nganti saiki). Aku mung nggunakake IE7 kanthi minimal, nanging ngarep-arep mundhak gedhe saka 6.0 kanggo referensi dhukungan CSS, lsp.

    Aku wis pirang-pirang taun dadi pangguna Firefox lan ngrekrut sawetara pangguna anyar ing dalan. Aku nganggep perkara sing paling narik kawigatenku, lan akeh pangguna FF liyane, yaiku kasunyatane desainer / pangembang web sing grapyak banget lan kustomisasi sing ndorong. Aku mikir IE bakal terus ambruk lan aku mikir manawa Microsoft butuh mukjizat ing wektu iki. Momentum sing diduweni Firefox lan Safari alon-alon entuk, yaiku ngluwihi IE lan kasunyatane yen isih gagal ngasilake browser sing cocog karo standar web, ora mbantu paling sithik.

    Desainer web mung bisa menehi kesempatan them

  10. 11

    Komentar kasebut rada nyasab. Miturut statistik paling anyar, aku ndeleng pangsa IE wis "ambruk" saka 85.88% saham ing saindenging jagad kanggo Q4 2005 dadi 78.5% kanggo Q3 2007. Yaiku penurunan 7.3% udakara rong taun.

    Sementara, Firefox wis nggedhekake saka 9% dadi 14.6% ing wektu sing padha. Iki nambah 5.6% udakara rong taun.

    Safari wiwit 3.1% dadi 4.77% - kenaikan sing meh ora bisa dibahas.

    Ya Firefox entuk ing IE, nanging IE isih duwe luwih saka 5x pangguna.

    Statistik kasebut saka Wikipedia "Usage_share_of_web_browsers" lan mesthine bisa bias kanthi cara liya utawa liyane.

    Jebule umume jagad ora peduli karo apa sing dipikirake para desainer web. Aku mikir manawa kita kudu ngrancang akeh tinimbang ora kuwatir karo pilihan pribadi dhewe.

    • 12

      Matur suwun Rick! Apa kita bisa takon babagan sumber sampeyan babagan statistik?

      Aku setuju karo sampeyan, nanging ana sawetara ati-ati supaya ora peduli karo apa sing dipikirake para desainer web… lan desain web kasebut bakal terus dadi usaha sing larang nalika sampeyan kudu desain ing njaba standar kanggo nyenengake pangsa pasar 85.88%!

      Aku lagi nggarap situs saiki sing katon sampurna ing FF lan Safari, nanging IE pancen nggunakake… masalah? Aku duwe JavaScript ing konten kaca lan sing dadi grafis sing obah sing didhukung 100% CSS! Saiki aku kudu nyelehake kabeh skrip ing kalebu - sing ora ngidini kaca bisa mbukak kanthi anggun, mula aku kudu nambah kode luwih akeh kanggo item 'pramuat'.

      Thanks maneh!

  11. 13

    Pancen dadi prioritas kanggo ngrancang akeh nanging kasunyatan manawa Microsoft ora ngetutake karo wong liya, nggawe tugas kita dadi luwih angel. Kadhangkala aku kudu nulis sheet gaya sing kapisah mung kanggo IE lan butuh wektu. Ora ateges apa-apa kanggo pangguna biasa. Sampeyan mung frustasi nalika browser sing nuntun paket kasebut minangka sing paling ora cocog karo standar web.

    Aku rumangsa kudu nindakake perkara sing padha, Douglas. Aku kudu nyelehake Javascript ing kalebu utawa misahake file JS sing ana gandhengane karo kacaku. Nyuntikake langsung menyang markup saya duwe kekarepan supaya bisa dadi luwih apik.

  12. 14

    Hai Douglas,
    Aku ora duwe argumentasi babagan keprihatinan sampeyan saka sudut pandang desainer, sanajan aku ora yakin kenapa sampeyan kuwatir yen sampeyan bisa ngisi luwih akeh wong kanggo layanan sampeyan. Apa wong ora siyap mbayar? Temenan iki masalah teknis sing kudu diatasi.

    Aku mung menehi saran yen ana gerakan masif sing adoh saka IE. Statistik (kaya sing dakkandhakake) ora ndhukung pratelan kasebut, sanajan kabeh desainer lan SEO sing ngaku beda lan sing promosi FF terus-terusan. Apa mesthine promosi kasebut minangka pitakon liyane, lan sampeyan bisa uga bener sing bener.

    Kaya sing dakkandhani ing komentarku, sumberku yaiku Wikipedia - dudu sumber swara sing paling apik, nanging jumlahe katon apik banget…

    http://en.wikipedia.org/wiki/Usage_share_of_web_browsers

    Rick

    • 15

      Sampeyan bisa uga bener kanggo loro masalah kasebut, Rick. Aku ujar manawa IE tetep duwe pangsa utama ing pasar amarga kalebu bagean saka Sistem Operasi. Yen diunduh kanggo diunduh lan pilihan sing cukup, aku pancen percaya manawa FF bakal nendhang panthane.

  13. 16

    Biyen dadi programmer lan pangembang web. Ing taun 2003 aku kacilakan lan nubruk sirahku. Nulis kode saiki akeh banget kanggo aku, mula saiki aku mung joe..halo

    Nanging, aku wis nggunakake Linux wiwit taun 1996 (elinga Caldera-nalika sampeyan kudu ngunduh dhewe suwene 2 dina..halo). Browser web ora nate dadi apik sadurunge Firefox. Nalika Firefox metu, iku paling penting kanggo pangguna Linux (uga Thunderbird). Amarga Microcrap mesthi ngaco pangguna Linux, dheweke nembak sikil. Aku kelingan Firefox / Thunderbird dadi suite internet paling apik kanggo Linux kanthi gampang. Ora akeh banget, lan sampeyan bisa nyelehake ekstensi apa wae sing disenengi (adblockl!). Dadi, entheng utawa abot kaya sing sampeyan gawe. Ora ana bagean sing ora dikarepake. Tab kasebut adhem lan cilik.

    Saiki nggunakake Windows xp, amarga 'wong liya' ing kene sayangé nggawe syarat tuku pc iki, mula 'padha' bisa nggunakake (wong bodho). Mula aku langsung ndownload firefox / thunderbird. Nalika nggunakake Windows maneh, HATED Outlook Express, lan isih pengin Firefox bali, kanthi ekstensi (aku malah nyimpen kabeh file config. Lan bookmark saka Linux, lan ngimpor menyang Winxp!).

    Bubar iki, pcku urip maneh sewengi, lan aku duwe ALIEN katon toolbar lemu kanthi tab BESAR sing ora bakal ilang. Bar alat friggin njupuk 1/5 layar sing dikutuk! Aku BENCI! Kabeh wong ing kene uga sengit. Endi tombol STOP? Ora ana sing pengin browser njupuk akeh papan! Tab akeh banget, sanajan mung ana 1 kaca !!
    Kepiye kaca web kasebut? Sampeyan ora bisa ndeleng amarga kabeh sing sampeyan tingali yaiku BROWSER! Pancen ngganggu, mula aku ora tahan. Microsoft kanthi gampang ora duwe papan kanggo sambat. Tumpukan sampah sampah garbled. Resolusi layarku disetel ing 1152 × 864 lan aku ora bisa mbayangake kaya sing bakal katon ing 800 × 6000! Apa aku bakal bisa ndeleng kaca kasebut?

    Dadi 2 jempol mudhun kanggo IE7! Kabeh wong sengit, lan iku matine IE. Lucu, dheweke duwe browser sing apik, nanging kanthi nyalin Firefox, dheweke saiki duwe sampah. Maksudku .. apa sing ana kekurangan ing toolbar, lan endi tombol liyane ??

    Dadi, matur nuwun karo Microsoft, pungkasane sampeyan wis rampung! Saiki aku nglampahi akeh wektu kanggo nerangake wong liya sing nelpon lan takon kenapa browsere tiba-tiba elek lan rumit, lan mbantu dheweke instal IE7! Ora ana sing pengin!

    Cheers!
    -Jf

  14. 17

    Aku nganggep Pak Blog sing bener, aku wis nggunakake Firefox ing komputer luwih saka setaun saiki lan wiwit saiki aku ora noleh. Sapa wae sing ngerti apa wae babagan piranti lunak komputer bisa menehi katrangan manawa Firefox minangka browser sing unggul. Aku durung nate nyoba piranti lunak Thunderbird amarga Outlook 2007 ing Office Enterprise apik banget lan cocog kanggo aku. Napa ganti yen ora rusak. IE 6-7 pancen rusak, kapan wae aku kerja karo kanca, kulawarga, kanca online, utawa mung wong sing pengin nulungi aku mesthi nginstal utawa nate njaluk Firefox. Bukune ora ana gandhengane ing bukuku.

    Aku mung pengin ngerti sebabe Microsoft mikir yen dheweke ngluncurake browser sing unggul, apa dheweke pancen ora bisa ngerti babagan lingkungane? Apa amarga dheweke mikirake piranti lunak sing apik banget mula masarakat bakal nggunakake? Utawa amarga Microsoft akeh miliaran sedina lan dheweke ujar "lali karo konsumen sing ora peduli karo apa sing dipikirake" mula mung meksa browser sing ora migunani lan ora responsif ing pasar. Cubluk! Ora kaya aku duwe komputer sing apik, IE mlaku-mlaku kaya sistem apa wae. Kudu ana ing kode piranti lunak utawa liya-liyane.

    Mung kanggo seneng-seneng, aku ngemot dina iki kanggo ndeleng apa wis apik amarga ajaib (ora) isih nyedhot. Banjur aku ngomong ing ati, "Napa, kenapa mlaku kaya ngono" mula aku nggoleki (Napa Internet Explorer dimuat kanthi alon) lan mesthine aku nggunakake telusuran kaca ngarep Google ing Firefox. Aku rampung ing kene sawise ngetutake tautan saka situs liyane kanthi artikel kaya iki. Aku entuk dilacak supaya isih durung duwe wangsulan. Bukak Firefox Go! Kick Bill Gates ing perkakas kanggo kita saben wektu saben wong terus-terusan. Nanging, aku bakal nyathet siji ditarik maneh menyang FF, iku ora becik babagan konsumsi memori. Pikirane kanthi gampang, restart kanthi cepet lan ora alon bakal bisa ngatasi.

    Artikel apik!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.