Hack Firefox: Telusuri Blogku nggunakake Keymarks

Matt ing The Monkey Net nggawe aku mikir dina iki. Dheweke nggoleki tembung nggunakake fungsi keymark internal Firefox. Aku ora yakin apa sampeyan wis nate nggunakake iki, nanging iki sing paling apik. Dibangun ing Firefox minangka ciri utama ing ngisor iki:

  • dict - Kamus goleki
  • google - Telusuran Google
  • kutipan - Telusuran Google nganggo saham: operator
  • wp - Wikipedia

Tegese sampeyan mung bisa nggoleki tembung kanthi ngetik:

muara dict

Pencet enter banjur sampeyan entuk! Nggih nggih? Luwih apik maneh, sampeyan bisa nulis keymark dhewe ing Firefox! Mangkene carane:

  1. Bukak Bookmark> Ngatur Bookmark
  2. Klik tengen ing Pencarian Cepet banjur pilih Bookmark Anyar
  3. Dialog sampeyan bakal rampung lan sampeyan bisa ngisi dhewe karo% s minangka tali substitusi.

Dadi, carane sampeyan bisa nyiyapake tombol kanggo nggoleki blog sampeyan dhewe nggunakake WordPress:
Keymark Firefox

Saiki sing kudu daklakoni yaiku jinis:

blog feedburner

Lan asil telusuran situsku kanggo "feedburner" bakal digawe!

Ana atusan cara sampeyan bisa nggunakake iki… nelusuri kode, telusuran technorati, pencarian Alexa… mung pikirake kabeh kesenengan sing bisa sampeyan lakoni!

UPDATE: Mangkene sawetara tombol sing luwih apik kanggo ditambahake:

Dokumentasi WordPress
Lokasi: http://wordpress.org/search/%s?documentation=1
Tembung kunci: wp

Kamus
Lokasi: http://dictionary.referensi.com/browse/%s
tembung kunci: dict

Tesaurus
Lokasi: http://thesaurus.referensi.com/browse/%s
Tembung kunci: thes

Google Maps
Lokasi: http://maps.google.com/maps?q=%s
Tembung kunci: peta

Google Codesearch kanggo JavaScript
http://www.google.com/codesearch?q=javascript:%s
Tembung kunci: js

Google Codesearch for Java
http://www.google.com/codesearch?q=java:%s
Tembung kunci: jawa

Ora duwe?




 

3 Komentar

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.